МИсля, че трябва да се замислим при очаквания за рязко покачване на цената на природния газ, какви са перспективите пред дружеството. Мнения?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
az pi6a ot ednoklub4edo nas i analizite koito sam pravil na drujestwoto sa v ka6ti taka 4e ne moga v momenta da dam to4ni danni no pe4albite na rdujestwoto narastwat v postoqnen temp,prodajbite sa6to haresva mi ROE,ROA ,niska volatilnost na cenata,likvidna poziciq,sell per share, mislq 4e ima6e negative cash flow no tova e edin ot malkoto minusi ina4e to4ni cifri ne moga da dam poneje ne gi pomnq.Iznosat na produkciq sa6to se e uveli4il i t.n.
A za stoinostite koito Bobi pi6e , naistina e taka sledva6tiq mesec naistina moje cenata da e i s 40% nadolu no tova vse pak e srednoriskowa investiciq be 4ovek ne e nqkoq banka .Ako ne iska6 da poema6 risk vloji si pari4kite v depozit.Az li4no si mislq 4e cenata nqma da sleze nadolu (pone ne tolkova drasti4no)...a i nali naistina ne misli6 4e smqtam 4e cenata 6te se dviji vseki mesec s to4no 9% nagore ......
Prosto drujestwoto mi haresvaМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Anton Chigurh
xy, spored teb koi sa silnite i slabite strani na NEOH ot finansovo-schetovoden aspekt? Dosta e poshlo da investirash v dadeno drujestvo samo kato gledash grafikata i na oko da merish kakva dohodnost da si targetirash.
Коментар
-
Bobi75
.
Здравей XY,
бих те предупредил и като предвиждаш 40% да внимаваш като се има предвид как си правиш анализите. Сигурно АЛФА не е имала време, за да ти обясни математическия абсурд на предвижданията ти.
Ти вземаш един месец и то не тренда за един месец а една стойност характеризираща тренда и правиш предвиждане за тази стойност за 12 месеца напред ?!?!?!
Все едно в математиката да екстраполираш 12 следващи стойности на функция по една ясна стойност.
Представи си тази стойност като точка в координатната система (х - месец, y - процент нарастване).
Извинявай, но следващата стойност в този случай може да е във всяка посока на компаса.
Следващата стойност може да е дори и -40%
Предполагам разбираш абсурда на предположението си.
Коментар
-
sjhfdbgvfdgv
eeee ............, vijdam 4e baq ste razsajdavali
a we i az naistina mislq 4e o4akvaniqta sa dosta optimisti4ni.....
no dohodnost ot 40% 50% e napulno realna spored mene a i da ne zabravqme 4e i riska ne e mnogo golqm
taka 4e az gledam na investiciqta kato mnogo po dobra alternativa i malko po riskova ot bankov depozit.li4no na mene, kato nov investitor
na Bulgarian stock exchange , drujestwoto mi haresva i ste si investiram v nego......
vesela NEW YEAR na vsi4ki i USPE6NI INVESTICII.......Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
XY написа:samo za posledniq (me4i) mesec cenata e nagore s 9%pri minimalen risk
..........
pri zapazvane na takuv rastej ,invesriciq ot 10 000 BGN sled godina ste e
10 000*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1. 9=
Коментар
-
Re: NEOH - най-стабилното дружевство!!!!!!!!!!!
XY,
ti от гората ли идваш.
отваряш нова тема за неохим?
ами има си тема по която е писано за неохим 3-4 години вече.
прочети всики постинги в нея и ще изтрезнееш.
http://forum.investor.bg/viewtopic.p...highlight=neoh
отдели 2 дни да видиш тези които са на пазара от доста години какво са писали и ще спреш да летиш.
И аз очаквам акцията да се качи, но около 15-20 % за една година.
не повече!
Коментар
-
Re: NEOH - най-стабилното дружевство!!!!!!!!!!!
Първоначално изпратено от XYtove e pi4owe i pi4ki ,uvajaemi kolegiinvestitori v skromniq korporativen sector na rodnata ikonomika.........
za tri godini cenata e qko UP, (700%) vsi4ki pokazateli za stabilen rastej sa nalice ,prodajbite ravnomerno ti4at na gore a s tqh i cenata na akciite
samo za posledniq (me4i) mesec cenata e nagore s 9%pri minimalen risk
..........
pri zapazvane na takuv rastej ,invesriciq ot 10 000 BGN sled godina ste e
10 000*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1.9*1. 9=
=10 000*1.9^12=10 000*2.8126=28 126 BGN Kvo6e kajete koe drugo drujestvo dava tolkova stabilna i malkoriskova vazvra6taemost na investiciqtq ,drujestwoto investira i v ekologi4ni proekti i prosto e mnooo
dobro.Edinstwena seriozna pre4ka pred negowoto razwitie e poskapvaneto na gazta s nad 10% sled januari
tai 4e kupuvaite bratiq i sestri balgari i se radvaite kak akciite ste zapo4nat da rastat oste po barzo
Коментар
-
Bobi75
.
zasega EVA-ta му отговаря на 20 и няколко %
Коментар
-
Bobi75
.
не, лично аз не очаквам 100%. надявам се на 20-30
Коментар
-
Не е лошо дружеството, но защо смяташ, че всеки месец цената му ще нараства с 9%?
Със същата логика можеш да твърдиш, че ХДПАТ, например, ще донесе на инвестиралите 10 000 лева в него около 730 000 лева след година. Въпросното дружество също има ръст на всички важни икономически показатели и много добри перспективи за бъдещето. Какво те накара да ни "рекламираш" Неохим?
Коментар
Коментар