IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от М16
    И кво стана сега
    Нормално е при достигане на историческия си максимум да има известни колебания на цената , но дружеството е с добра ликвидност и добрър фундамент и скоро се надяваме да видим нови върхове.

    Коментар


    • И кво стана сега

      Коментар


      • akciikite zdravi si darpat nagore taka 4e kupuvaite evtino dokato e taka....
        Мнението не е препоръка за сделки!

        Коментар


        • Като гледам офертите утре сме поне на 37 лв., а до 40 остават малко повече от 10% и около 1000 бр. Кой ли ще ги купи

          Коментар


          • Значи наистина е страхова психоза. Ок. Спирам да се изявявам по тази тема.
            На прощаване ще кажа следното. От години Русия с политиката си на преференциални цени за "послушковците" създаваше предпоставки за нелоялна конкуренция. Сега от копанката ма "послушковците" прогониха най-големия толуп. Ето това е положителното в цялата история. И ето от това ние ще спечелим. Но зада спечелим трябва да си разиграем козовете както трябва а не да стоим като хипнотизирани пред зейналата паст на питона или на каквото там дрого ви прилича това от което ви е страх. Ако руснаците ни принудят да предоговаряме трябва да има ясно оформено обществено мнение в страната, което да подкрепя националната кауза. Това мнение трябва да се оформя от медиите, които в момента пораженчески разпалват страхова психоза.
            Ето това бих искал да се проумее от повечко хора.

            Коментар


            • Още до края на първото тримесечие договорът между „Булгаргаз” и „Газпром” за внос на руско гориво у нас ще бъде променен. Най-късно това ще стане в средата на годината. Това каза в предаването „Портфейл” изпълнителният директор на „Агрополихим” Васил Александров.

              Новата цена, на която ще се доставя горивото у нас, ще е с 30–40 дoлара по-висока или около 240 долара за 1000 куб. метра.

              Според Александров не се очаква недостиг на природен газ у нас, тъй като нито Русия, нито Украйна имат интерес да спрат транзита на газ за трети страни.

              Най-тежките последици за българската икономика от настоящата газова война ще дойдат от новите цени на газа, които се очакват след промяната на двустранното споразумение с Москва. След промяната на тарифите, себестойността на нашите стоки, за чието производство се използва много природен газ, ще е с 13-14 пъти по-висока от тази на руските им еквиваленти.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Макиавели
                Като гледам страховата психоза екалира. Добре хайде кажете как руснаците ще денонсират текущия договор?

                Само стой и гледай.

                Коментар


                • Цената на газа за България е договорена до 2010, така че Неохим ще е ГОЛЕМИЯ печеливщ от ситуацията с Украйна.

                  Коментар


                  • Като гледам страховата психоза екалира. Добре хайде кажете как руснаците ще денонсират текущия договор?

                    Коментар


                    • “Газпром” предвижда рязко да увеличи цените на газта за България
                      Концернът “Газпром” предвижда рязко да увеличи цените на газта за България, предаде Дарик.

                      Става дума за цена от 260 долара за 1000 кубически метра.

                      През януари трябва да започнат преговори между газовия концерн и София за промяна на подписания през 1998 г. договор, който предвиждаше доставянето на газ до 2010 г. на цена около 120 долара за 1000 кубически метра, съобщи Дойче Веле.

                      Коментар


                      • Това че "Газпромбанк" , собственост на Газпром , е изразила желание да участва във финансирането на АЕЦ Белене не е за пренебрегване също.Интересите са геополитически и икономически и лично се съмнявам , че сме от позицията , която може да поставя условия.За жалост , разбира се

                        Коментар


                        • Да за БСП се заформя интересна ситуация. Првз 1996 не уйдисаха на Рем Вяхирев и паднаха от власт. Ако обаче сега им се навият. Цените ще се качат и пак ще паднат от власт. Така че БСП няма полезен ход при договаряне с Газпром освен да отстоява договора който изтича през 2010.

                          Коментар


                          • както казах - дано да си прав, но забележи "Русия иска". Това много ме плаши и ти казах защо. Просто БСП ако усетят, че Биг Брадър би искал нещо - сами ще му го предложат. Да не говорим, че става въпрос за пари.

                            Коментар


                            • НИДАС Ето една статия близка до твоите нагласи
                              http://www.mediapool.bg/show/?storyid=112776&srcpos=4
                              И ето един пасаж от нея.
                              “Газпром” иска фиксираните в момента в договора цени на синьото горива да станат пазарни, както и да бъдат намалени транзитните такси за преноса на газа. Русея не може да ни наложи едностранно решение, аналози с газовата войни между Москва и Киев не може да се правят, смятат както правителствени, така и независими експерти в областта.

                              Освен това строго погледнато такова нещо като пазарни цени на газа няма. Неслучайно както "равновесие" отбеляза цента се смята по формула. До 2010 формулата е ясна.

                              Коментар


                              • Всъщност цената на газта се определя в зависимост средно аритметичните цени за последните девет месеца на цените на два вида мазут и на газъола

                                Коментар

                                Working...
                                X