IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BGN
    Първоначално изпратено от Nikola
    Ами това значи не е анализ, а по-скоро корпоративен профил..
    Въпрос на дефиниция..., но да кажеш че не струва нищо е малко преувеличено
    Ако го квалифицираш, като корпоративен профил - е добро (просто е събрана информацията от отчетите и от бележките към 1Q и 2Q)

Ако го квалифицираш, като анализ - е много тъпо (защото нямаш forecasts и valuation)

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      Ами това значи не е анализ, а по-скоро корпоративен профил..
      Въпрос на дефиниция..., но да кажеш че не струва нищо е малко преувеличено

Коментар

• Вече май сме във фазата, в която трябва да смятаме само терминална стойност. Кат толкова държите на цена- на мен ми се привижда поне 150.

Коментар

• Който патува по страната сигурно е забелязал !
          Такова земеделие каквото имаме в момента не сме имали от 1990. А с новите техники, които се закупуват, made NOT in Bulgaria ще се обработват огромни площи които май имат нужда от мноооого тор

Коментар

Първоначално изпратено от BGN
            Това не струва нищо без да искараш някаква цена.
            Зависи от целите на анализа!
            Ами това значи не е анализ, а по-скоро корпоративен профил, тъй като няма нито прогнози, нито някаквa очаквана цена.
            При "анализите" на инвестора много рядко може да видиш някакви таргет цени, но пък в горния поне е събрана есенцията на компанията, или поне по-очевидните неща.

Колкото до цената - мисля, че вече са обсъждани някакви прогнози в рамките на 85-95 лв.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
              Ами това значи не е анализ, а по-скоро корпоративен профил, тъй като няма нито прогнози, нито някаквa очаквана цена.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Devour
                  http://www.investor.bg/?cat=&id=67851

читав анализ
                  Да наистина. Информацията от бележките към 1Q и 2Q са събрани по много добър начин.

Коментар

• Дали влизането на Химимпорта като акционер е само от любов към селските стопани или има друг подтекст?

Коментар

• Залога би трябвало да е около 2 пъти кредита. Погледнете счетоводната цена.

Коментар

• Нещо много голям ми се вижда тоз залог-20лв за акция-при пазарна 82.

Коментар

• първоначално може да изглежда офтопик

В х3news е постъпила следната информация от Златен лев Холдинг АД-София /3Z3/:
                          Златен лев Солар ЕООД (сто процента дъщерно дружество на Златен лев холдинг АД) подписа договор за заем с Уникредит Булбанк АД в размер до 540 000 евро, с краен срок за погасяване 12 години и 7.48% лихва на годишна база. Златен лев Холдинг АД учредява в полза на Уникредит Булбанк АД първи по ред особен залог върху притежаваните от Златен лев Холдинг АД 51 739 броя безналични поименни акции от капитала на Неохим АД, във връзка получаването на посочения по-горе заем от дъщерното дружество Златен лев Солар ЕООД
                          Пълния текст на съобщението можете да откриете на адрес http://www.x3news.com
                          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=&id=67851

читав анализ

Коментар

Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                              Първоначално изпратено от No money, no credit
                              Останал съм неразбран, факт е че дейноста е добре, но въпроса е дали ще спомогнат с някоя подобна поръчка или целта е да се доберат до печалбата и влезлия кеш
                              Ами и в двата случая, за които се опасяваш, ефекта за акционерите ще е положителен, според мен
                              Мммм. Не знам ще видим.
                              Да не забравяме, че Химимпорт също трябва да отчитат печалби пред хилядите си акционери, нали така , особено, ако са двойни печалби - например от инвестиции + дивиденти
                              (Нямам акции на Химимпорт и НЕ желая да имам. Уточнявам, за да не се разбираме погрешно)

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                                Първоначално изпратено от No money, no credit
                                Останал съм неразбран, факт е че дейноста е добре, но въпроса е дали ще спомогнат с някоя подобна поръчка или целта е да се доберат до печалбата и влезлия кеш
                                Ами и в двата случая, за които се опасяваш, ефекта за акционерите ще е положителен, според мен
                                Мммм. Не знам ще видим.

Коментар

Working...
                                X