If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Газпром” сваля цените за Европа
У нас не можели да паднат
24 Часа
През първото тримесечие на 2009 г. руският газов монополист "Газпром" ще продава природен газ на европейските си партньори на цени от 350-400 долара за 1000 куб. м, съобщи сайтът “Нюзру”.
Това е намаление с около 100 долара спрямо досегашните цени от $ 460-520.
Снижаването на цените, обявено от заместник генералния директор на “Газпром” Сергей Челпанов, се дължи на спадането на цените на петрола по световните борси. На повечето си европейски партньори монополистът продава газа съгласно дългосрочни договори и по цени, образувани по формула, която включва като параметър цените на нефта. След рекордни стойности от над $ 115 в началото на 2008 г. сега “черното злато” се търгува на нива от 60-65 долара за барел.
Според Челпанов тази година “Газпром” ще получи приходи от около $ 100 млрд., което е близо до пазарната капитализация на дружеството - близо $ 115 млрд. Корпорацията е собственик на цялата газопреносна система на Русия и така контролира износа и на независимите производители.
У нас цената на газа не може да падне поради две причини, каза вчера шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов. Едната е, че е била задържана 12 месеца, и втората е, че върху българския пазар оказва влияние курсът долар-лев. Покачване на долара с 20 ст. до голяма степен обира луфта от понижаване на котировките на алтернативните горива, поясни той. Другата седмица компанията ще обяви прогнозите си за цените през първото тримесечие на 2009 г. (24 часа)
много си изнервен бе НедДа не си натоварил Неох с пари от кредит и да те боли да плащаш лихви И аз имам акции и ми се иска да са към 100 кинта,ама....
Виж сега,за тази година това е първото значително увеличение на газа(от 01.10),ама така и не разбрах дали е влезло в действие,щото го обжалват пред ВАС.не че за сега има някакво значение,защото още са в ремонт и според ДВИ ще почнат работа от около средата на Ноември.По мои сметки сегашното увеличение на Амониевия нитрат е с около 6%,а газа се вдига с 29%,при положение,че той участва в много голяма степен(не знам точно колко,Нед сигурно по-добре знае) в сформирането на себестойността на продукцията,то явно маржа на печалбата ще падне,ако не последва ново увеличение на цената на тора.Ако е само това увеличение нещатата не са чак толкова зле,пак ще има някаква печалба.Кофтито ще е,ако има още едно 20% увеличение през януари.Надявам се,че поради ниските цени на петрола няма да го има.
Та за това питах,ако някой знае нещо по въпроса за цената на газа в Румъния(където са основните конкуренти) и Европа-конкурента е във Франция(за САЩ е ясно,че цената е доста по-ниска).
Не ми се искаше да влизам в темата защото приемате много лично всичко различно от това, че акцията ще стане 200 лева. ...
много ги разбираш,бе,няма що,ти да не си се дрогирал нещо или си избягал от някоя психиатрия,а? кви ти 200 лв., кви 50 цента по-реално е да стане акцията 90,ама то не се знае накъде ще задуха вятъра
догодина пак се появи във форума да си видиш плямпанията и да видим кой ще е прав завода си е добре,ама за теб се притеснявам, ако скоро не си ходил на лекар вземи отиди, специалист психиатър
смешник,само ме разсмиваш като се опитваш да мислиш на глас
успех на всички!!!
Заради такива болни мозъци като тебе е безсмислено да се пише в този форум вече. Ако си толкова ограничен да не можеш да допуснеш мнение извън твоите заблудени алкохолни изпарения си е твоя лична работа, само не се опитвай да ми даваш оценки, смешник...
МАЙ СИ БОЛЕН ИЛИ ПИЯН МОЕТО МОМЧЕНЦЕ
смешко
Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен
Не ми се искаше да влизам в темата защото приемате много лично всичко различно от това, че акцията ще стане 200 лева. exclusive_ned, всъщност ти си за погване от КФН. До момента имаше няколко увеличения на газта, като последното беше с 20%. След нова година ще има още едно.
Продукцията произвеждана от дружеството е изключително скъпа и догодина с новите цени потреблението ще спадне (поинтересувайте се какво мислят клиентите на фирмата) от където компанията ще бъде принудена да свали маржовете. Поради високата база от тази година догодина вместо ръстове очаквам спадове. Но това е пазара всеки има някакви очаквания. Успех колеги.
H.Markowitz хаиде да уточним какво означава ''скъпа продукция''.......това,че една стока е с постоянно растяща цена поради ред фактори вообще...ама вообще не означава ,че е скъпа.Един продукт се явява скъп когато има друг подобен такъв на по-ниска цена и обратно.В този ред на мисли ще си позволя да ти кажа,че щом компанията има ръст в количеството продукция означава ,че неината продукция ,макар и спо-висока цена от преди примерно година е по-евтина от на конкурентите....а за газта...ако при нас се качва ...колко ли ще стане ...примерно ...в Германия.....надявам се не мислиш,че там ще поевтинее
Не ми се искаше да влизам в темата защото приемате много лично всичко различно от това, че акцията ще стане 200 лева. ...
много ги разбираш,бе,няма що,ти да не си се дрогирал нещо или си избягал от някоя психиатрия,а? кви ти 200 лв., кви 50 цента по-реално е да стане акцията 90,ама то не се знае накъде ще задуха вятъра
догодина пак се появи във форума да си видиш плямпанията и да видим кой ще е прав завода си е добре,ама за теб се притеснявам, ако скоро не си ходил на лекар вземи отиди, специалист психиатър
успех на всички!!!
Заради такива болни мозъци като тебе е безсмислено да се пише в този форум вече. Ако си толкова ограничен да не можеш да допуснеш мнение извън твоите заблудени алкохолни изпарения си е твоя лична работа, само не се опитвай да ми даваш оценки, смешник...
успех на всички!!!
Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен
Не ми се искаше да влизам в темата защото приемате много лично всичко различно от това, че акцията ще стане 200 лева. exclusive_ned, всъщност ти си за погване от КФН. До момента имаше няколко увеличения на газта, като последното беше с 20%. След нова година ще има още едно.
Продукцията произвеждана от дружеството е изключително скъпа и догодина с новите цени потреблението ще спадне (поинтересувайте се какво мислят клиентите на фирмата) от където компанията ще бъде принудена да свали маржовете. Поради високата база от тази година догодина вместо ръстове очаквам спадове. Но това е пазара всеки има някакви очаквания. Успех колеги.
При тези динамики на цените, нека не сме толкова сигурни какво ще е следващото увеличение.Мерси и подобно, за успеха!
Е големо дебнене днеска, големо нещо. Пуснах му едни дълги оферти, па каквото става да става
/да го нарушиме това тягостно мълчание, такава убава позиция, а гробна тишина /
Като сте зачепкали цената на газта и какво влияние ще окаже нейното увеличение върху цената на акцията ,според мен е коректно да споделите някъде по света има ли държава която да е намалила цената на газта която подава за идентични производители-конкуретни на Неохим.
Досега газта се е вдигала доста пъти и занапред ще се вдига ! Но народа разбира тотално грешно ефекта от това. След всяко вдигане имаме подобрени резултати - ФАКТ !
Елементарно:
ЗЕМЕДЕЛИЕ БЕЗ ТОР НЯМА .
Коментар