Нещата се раздвижиха.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tradera..........
Да не говорим, че бизнеса с металите изобщо не се вижда да се възтанови още години наред, а бизнеса с торовете след няколко месеца ще е 5+.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от TraderaЦКБ в лицето на Химимпорт показва, че интереса им тук е голям.
Коментар
-
От ОЦК също може да се очакат изненади, собственика надхитри и държавата и Митал. Очакваш ли от Захариев подаръци ? Последните му бяха на 40 -80 лв . С такъв собвстеник рано или късно губиш. И в ОЦК ги няма Химимпорт да внесат ред.
Да не говорим, че бизнеса с металите изобщо не се вижда да се възтанови още години наред, а бизнеса с торовете след няколко месеца ще е 5+.
Коментар
-
Anton Chigurh
Струва ми се че бъркаш одитиран с консолидиран финансов отчет, но това не е от значение в случая.
По-важното, е че си разбрал че 2009 ще е дъждовна.Сега когато си го разбрал трябва да прецениш, дали можеш да купиш на по-ниска или да продадеш на по-висока до края на годината и всичко това в контекста на спадащи маржове и приходи. "Евтината газ" реално ще има позитивно влияние само за 1 тримесечие (3Q 2009). Според мен 2010 ще е добра за завода и се надявам до тогава да съм си направил добро пакетче. Просто не виждам защо да бързам да купувам на текущи нива.
Според мен по-правилното решение е да се изчака. :wink:
Не знам защо намесваш ОТЦК. Тази година то ще бъде по-доходонсна инвестиция от Неохим според мен, защо там на цени 5-6 лева е прайснат фалит.
ПП: Имам акции и може би сте в шок защо "злословя" за Неохим. На това му се казва реален поглед над нещата.
Коментар
-
Nikola не спи, одитирания за 2008 излезе преди дни
Отчета за 1Q 2009 ще е зле и това е в цената вече защото едва ли има някой на който не е ясно. А той ще повлече отчета за цялата 2009, но и това е ясно.
Както също е ясно, че OЦК ще избива години наред загубата за 2008, а Неохим може години наред да кара само с печалбата от 2008
И най-доброто е че евтината газ идва и нормалната рабора за следващия сезон би трябвало да е доста печеливша, както досега.
Естественно от мажоритаря очакваме всякакви врътки - те това го владеят. Но хубавото тук са Химимпорт
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Traderahttp://dnevnik.bg/bulgaria/2009/03/05/684508_parnoto_i_gazut_poevtiniavat_drastichno_ot_ juli/
Цената на парното ще бъде намалена с 38%, а на природния газ с 41% от юли, обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР) Константин Шушулов.
хе хе Nikola другия път слушай ! А Неохим възможно ли е да внасят тор сега! Така и така имат дистрибуторска мрежа, ако вън има изгодна цена те могат да се възползват в момента.
Отдавна ви говоря, за това че в момента се трейдва фундамент 2010, някои от вас още гледат какво е ставало 2008. Разберете, че 2008 беше екстремум и няма да се повтори близките години. Тази година високата база от 2008 ще си каже тежката дума, когато ще има спад в приходите, EBITDA и нетната печалба. Така поне ми говорят звездите.
Маржовете ще падат заради по-високата цена на газта през 1Q и 2Q 2009, а приходите защото състоянието на заемеделците не е особено розово. Това го казвам със следната забележка, че Химипорт могат да им помогнат много в това отношение. Въпросът е до колко имат желание и двете страни да си сътридничат за благото на комбината.
Торовете на Агрополихим са по-некачествени но пък по-евтини. Да видим какъв ще бъде избора на земеделските производители. Чакам с нетърпение отчета за 1Q 2009, както и одитираня за 2008.
Коментар
-
http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/03/0...ichno_ot_juli/
Цената на парното ще бъде намалена с 38%, а на природния газ с 41% от юли, обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР) Константин Шушулов.
хе хе Nikola другия път слушай ! А Неохим възможно ли е да внасят тор сега! Така и така имат дистрибуторска мрежа, ако вън има изгодна цена те могат да се възползват в момента.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от TraderaКонсолидираната печалба на Неохим към 31.12.2008 г. нараства над 12 пъти до 45.425 млн. лв., сочи публикуваният отчет на дружеството за производство на торове.
Поне за някои де. Тази година високата база от 2008 ще си каже тежката дума.
Коментар
Коментар