IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Българският премиер Пламен Орешарски също се изказа в неделя с неохота, като отбеляза, че няколко страни от Източна Европа, включително и неговата" ще бъдат най-големите губещи " в случай на санкции", пише АФП.

България зависи до голяма степен от доставките на руски газ през Украйна за своите енергийни нужди.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Сигурно имаш причини да си мечо настроен, но засега възоснова на публичната информация няма причини за безпокойство - тъкмо напротив.

Без препоръки, както винаги
      Не съм негативно настроен, просто отбелязах че според мен новите акционери ще ползват техен дистрибутор. Като краен резултат това не го виждам като нещо лошо за Неохим, а напротив.

Коментар

• Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнение
        И какво има толква да философтвате ?
        Това е стратегически инвеститор не купуват току така 20 % да си ги държат,
        Бизнес логиката сочи че гледат да си затворят цикъла на производство арабски газ LNG /петрол крайни продукти - пластмаси и торове
        Най вероятно ще има търгово , така че всякакви разсъждения за бъдещи печалби са излишни ,но кога ще е това търгово е трудно да се каже.
        Между другото Агро линцер в момента развиват собствената дистрибуторска мрежа.
        Кой да го прави това търгово предложение и към кого ще го отправи ? Продадох си акциите щом се вдигна над 52 от това т.нар. влизане с 20% на т.нар. инвеститор.
        Не е препоръка, - продадох, защото реших, че няма смисъл да "буксувам" на място, или да чакам още 10-20% хипотетичен ръст, а през това време другите бфб-"ракети" да летят без мен, ..мерси
        Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
          Нито черногледо, нито мрачно или негативно гледам на инвестицията, но пък да вярваме че някой ще отвори пазари за дружеството без да може да черпи дивиденти от това ми се струва наивно. Това че имат миноритарен дял няма как да им носи ползи при сегашния начин на работа на дружеството, затова мисля че просто ще се впишат в него. Не мисля че ще източват нещо /най-малкото останалите големи акционери няма да позволят/, а просто ще си вземат своето. Ще има и за Неохим, ща има и за тях - както и досега.
          Сигурно имаш причини да си мечо настроен, но засега възоснова на публичната информация няма причини за безпокойство - тъкмо напротив.

Без препоръки, както винаги

Коментар

Такова мнение беше изказано и веднага след сделката:
            Европейският торов лидер Borealis купи дял в "Неохим"
            Димитров изрази надежда, че ако миналата година за "Неохим" е преминала под знака на инвестициите в обновление, настоящата ще доведе до по-добра реализация на произведената продукция.

Заявки за развитие на пазара

Навлизането на нови пазари има шанс да се случи, ако се съди по думите на Марку Корвенранта, изпълнителен вицепрезидент на базови химикали в Borealis, който е цитиран в съобщението за сделката по придобиване на 20.3% от "Неохим". Той казва, че Borealis ще разпространява част от продукцията на "Неохим" чрез своята дистрибуторска мрежа.

Коментар

• И какво има толква да философтвате ?
              Това е стратегически инвеститор не купуват току така 20 % да си ги държат,
              Бизнес логиката сочи че гледат да си затворят цикъла на производство арабски газ LNG /петрол крайни продукти - пластмаси и торове
              Най вероятно ще има търгово , така че всякакви разсъждения за бъдещи печалби са излишни ,но кога ще е това търгово е трудно да се каже.
              Между другото Агро линцер в момента развиват собствената дистрибуторска мрежа.
              Game Over...

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                ...
                Разсъждавайки си за съжаление стигам до извода, че на първо време институционалния инвеститор ще използва дистрибуционните канали на Нео за своята продукция / при покупката декларира, че има намерение за експанзия и разширяване на пазара на нашите гео ширини/ и много по-малко, хипотетично Нео неговите....
                Такова мнение беше изказано и веднага след сделката:
                Европейският торов лидер Borealis купи дял в "Неохим"
                Според Васил Алексендров, изпълнителен директор и съсобственик в "Агрополихим", целта на сделката е по-скоро да се увеличат възможностите на Borealis за продажби на амониев нитрат на Балканите и в Европа. През миналата година австрийската компания закупи най-големия производител на амониев нитрат във Франция GPN SA, като навлизането в "Неохим" най-вероятно е част от стратегията на дружеството да разшири още повече възможностите си при този продукт.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Мисля, че обявиха официално, че се включват в дистрибуцията, което е страхотна новина. Няма как да го направят другояче, освен с участие на тяхна компания. Ако намекваш, че е възможно световен лидер на пазара да е вкарал определена сума тук с единствената цел чрез дистрибуция да източва един малък регионален играч, а пък маститите местни акционери са се съгласили на това и са го пуснали да действа спокойно, хм, позволи ми да се усъмня. По нашите географски ширини имаме милион основания, примери и причини да сме черногледи, но да реагираме и приемаме мрачно и негативно новини за подобен тип инвестиции в БГ предприятия е прекалено.
                  Нито черногледо, нито мрачно или негативно гледам на инвестицията, но пък да вярваме че някой ще отвори пазари за дружеството без да може да черпи дивиденти от това ми се струва наивно. Това че имат миноритарен дял няма как да им носи ползи при сегашния начин на работа на дружеството, затова мисля че просто ще се впишат в него. Не мисля че ще източват нещо /най-малкото останалите големи акционери няма да позволят/, а просто ще си вземат своето. Ще има и за Неохим, ща има и за тях - както и досега.

Коментар

• Здравейте,

След влизането на инвеститора и аз купих.
                    Разсъждавайки си за съжаление стигам до извода, че на първо време институционалния инвеститор ще използва дистрибуционните канали на Нео за своята продукция / при покупката декларира, че има намерение за експанзия и разширяване на пазара на нашите гео ширини/ и много по-малко, хипотетично Нео неговите.
                    Ползите виждам в това да се промени и подобри корпоративното управление /говори се, че има доста навързани фирми в орбитата/ и донякъде по-лесен достъп до финансиране.
                    Времето ще покаже.

Поздрави и успех!

Коментар

Още от появата на новия инвеститор имам усещането, че ако той отвори нови пазари за дружеството ще добави и свой дистрибутор през който да минават съответните приходи.
                      Мисля, че обявиха официално, че се включват в дистрибуцията, което е страхотна новина. Няма как да го направят другояче, освен с участие на тяхна компания. Ако намекваш, че е възможно световен лидер на пазара да е вкарал определена сума тук с единствената цел чрез дистрибуция да източва един малък регионален играч, а пък маститите местни акционери са се съгласили на това и са го пуснали да действа спокойно, хм, позволи ми да се усъмня. По нашите географски ширини имаме милион основания, примери и причини да сме черногледи, но да реагираме и приемаме мрачно и негативно новини за подобен тип инвестиции в БГ предприятия е прекалено.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                        Проблем с газа едва ли ще има.Фундамент има,но не забравяй,че цялата продукция за вътрешния пазар минава през дистрибутора Евроферт АД и Химимпорт(те май се разплащат с продукция на Асенова крепост).За НЕОХ остават инвестициите и амортизационните разходи.Така че,печалба не знам дали ще видим в скоро време.
                        Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                        Не забравяй, че имаме голям външен инвеститор, който би могъл да промени много. Тука всички повтарят, че търгуваме очаквания за бъдещето. Е, ако е така, тук те струват скъпо

Не е препоръка.
                        Още от появата на новия инвеститор имам усещането, че ако той отвори нови пазари за дружеството ще добави и свой дистрибутор през който да минават съответните приходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                          Проблем с газа едва ли ще има.Фундамент има,но не забравяй,че цялата продукция за вътрешния пазар минава през дистрибутора Евроферт АД и Химимпорт(те май се разплащат с продукция на Асенова крепост).За НЕОХ остават инвестициите и амортизационните разходи.Така че,печалба не знам дали ще видим в скоро време.
                          Не забравяй, че имаме голям външен инвеститор, който би могъл да промени много. Тука всички повтарят, че търгуваме очаквания за бъдещето. Е, ако е така, тук те струват скъпо

Не е препоръка.

Коментар

• Проблем с газа едва ли ще има.Фундамент има,но не забравяй,че цялата продукция за вътрешния пазар минава през дистрибутора Евроферт АД и Химимпорт(те май се разплащат с продукция на Асенова крепост).За НЕОХ остават инвестициите и амортизационните разходи.Така че,печалба не знам дали ще видим в скоро време.

Коментар

• Изоставаме.
                              В Украйна вече няма евтина газ, няма дъмпинг от там и това трябва да се отрази в отчетите скоро. Газ в България има и ще има. А земеделието не е било толкова добре от 20 години. Тук фундамент колкото искаш за разлика от дуги компании, които трасират, това което никой не може да даде
                              Last edited by Marti; 12.03.2014, 11:46.

Коментар

• Сега к'во стана, свършиха ли паникьорите?

Коментар

Working...
                                X