добрите инсталации харчат с около 30% по-малко природен газ (отчитайки произведената ел.енергия), плащат и по-малко за емисии на тон АН.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
Не сте запознат с инвестиционната програма? Има я в годишния доклад.
За следващите 2 години трябва да инвестират около 66 млн.в цех Амоняк и цех АН за да догонят конкурентите
Само цех Азотна киселина е що-годе осъвременен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеГлавният изпълнителен директор на норвежкия гигант за торове Yara International
‘I’m afraid we’re going to have a food crisis’: The energy crunch has made fertilizer too expensive to produce, says Yara CEO
https://fortune.com/2021/11/04/energ...agascar-cop26/
Акциите на Яра поскъпват с около 20% от момента, в който съобщиха, че намалят производството с 40%
Тези са готови за политици
Груев, подложих купичка на зорлията еланец преди време, чиста спекула. Цените, на които продават АН всички торови заводи, им осигуряват доста приличен марж. Все пак Нео си остава регионален играч заради забавената инв.програма и високите цени на транспорта.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Честито))
"Булгаргаз" намалява цената и на газа за индустрията
https://www.investor.bg/energetika/4...riiata-339109/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
Не сте запознат с инвестиционната програма? Има я в годишния доклад.
За следващите 2 години трябва да инвестират около 66 млн.в цех Амоняк и цех АН за да догонят конкурентите
Само цех Азотна киселина е що-годе осъвременен.), ще съм благодарен за инфо
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Това е въпроса тук , няма никаква видимост с кеша и какво ще правят с него което тежи на цената а и директорите са показали какво отношение имат към акционерите ..Един голям дивидент с едно обратно изкупуване бързо ще промени отношението към акцията .
Само цех Азотна киселина е що-годе осъвременен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Това е въпроса тук , няма никаква видимост с кеша и какво ще правят с него което тежи на цената а и директорите са показали какво отношение имат към акционерите ..Един голям дивидент с едно обратно изкупуване бързо ще промени отношението към акцията .Все пак обещаването не е като даването
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИ да уточним.. Не агитирам за покупки на тази акция, според мен има и по-добри алтернативи на БФБ.. дори и сега.
Просто си давам мнението по казуса, това е!
*Имам акции тук но са незначително тегло в портфейла ми..Last edited by p_trade; 05.11.2021, 09:34.
Коментар
-
Главният изпълнителен директор на норвежкия гигант за торове Yara International
‘I’m afraid we’re going to have a food crisis’: The energy crunch has made fertilizer too expensive to produce, says Yara CEO
https://fortune.com/2021/11/04/energ...agascar-cop26/
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Как точно си представяш компания с кеш в пъти над задълженията си да фалира!? Според теб дали са чак толкова тъпи, че нарочно да работят на големи загуби месеци наред докато се декапитализират!? Не! Ако има клиенти за скъпата продукция ще я произвеждат, ако няма, просто ще спрат инсталациите за да не генерират загуби. Но все пак мисля че няма да се стигне до там.. Земеделците в един момент ще стиснат зъби и ще бръкнат по-дълбоко в джобовете, защото нямат друга алтернатива.. иначе с реколта на 50% от потенциала, ще им в пъти по зле.
Паживьом, па увидем
Може и аз да греша и също не агитирам Батя. Успех във всичките ти инвестиции ти пожелавамLast edited by Dio; 03.11.2021, 09:40.
- 1 like
Коментар
Коментар