IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Много бъркаш.. при. Дронамикс интересното тепърва предстои... прогнозата ми от 3.до 5 г при листване то на компанията в Америка цената да е 30 лв... но знам че ти тези дългите игри не ги харесваш... и обичаш важните да си броиш!
    човек, инвестирам от 15 години вече. някои неща съм ги държал над 6 години, това ако не е дълга игра...
    • Gust Avrakotos : There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse... and everybody in the village says, "how wonderful. The boy got a horse" And the Zen master says, "we'll see." Two years later, the boy falls off the horse, breaks his leg, and everyone in the village says, "How terrible." And the Zen master says, "We'll see." Then, a war breaks out and all the young men have to go off and fight... except the boy can't cause his legs all messed up. and everybody in the village says, "How wonderful."

Charlie Wilson : Now the Zen master says, "We'll see."

https://www.youtube.com/watch?v=e2cj...channel=dorune
    Last edited by Black and white cat-foot; 11.11.2022, 11:23.
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Абе аз отварям тука да чета за торове, цени на газа и дали цехът за азотна е заработил отново, а вие за някакви алуминиеви насекоми си говорите
      Хубав петък, колеги! Не можах да се стърпя и аз да не наспамя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

и дронамикс...
        Много бъркаш.. при. Дронамикс интересното тепърва предстои... прогнозата ми от 3.до 5 г при листване то на компанията в Америка цената да е 30 лв... но знам че ти тези дългите игри не ги харесваш... и обичаш важните да си броиш!

Коментар

ще видим, желая ти успех
          Успех и на теб ,а и на Скота.Дано ни зарадват добре до Коледа

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Бъркаш тренд с ликвидност.Не са ти ясни нещата
            ще видим, желая ти успех
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Хич не приемаш че на едно нещо може да му мине момента... психология...и тук и по агрия!
              и дронамикс...

Коментар

и какъв тренд видя като старозагореца е 1/4 от оборота а аз само със 100 акции имах 96% за деня
                Бъркаш тренд с ликвидност.Не са ти ясни нещата

Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                Хич не приемаш че на едно нещо може да му мине момента... психология...и тук и по агрия!
                Психологията е при твоите хвърчащи шитни.Пускат една платена новина с 20 "ЩЕ" вътре,тя расте.След някои месец като се разбере,че колоса е с глинени крака --> отива към нула за отрицателно време.
                .
                Докато тук е едно от най-печелившите дружества на БФБ.Парите вече са спечелени и са по сметките.А при теб са само мечти и Бинго игра
                Last edited by petrg5s; 11.11.2022, 09:33.

Коментар

Глупостите са ти в главата,както на на Скота.Казваш ЕУ заводите отваряли,но явно не знаеш,че за тях газа е 35% по-скъп,даже и след това леко увеличение при нас вчера.
                  113 евро ТТФ (222лв) за тях срещу 145лв при нас .

Отделно излизаш от най-подценената акция на БФБ с P/E 1.06 ,с планина от кеш по сметките и булиш тренд на дневна/седмична и месечна графика за да влезеш в прясно пукнат балон,в който балон първия път влезна точно на върха и точно преди да се пукне.

Краткосрочно и тук и там ще спечелиш,но средно и дългосрочно ще си вътрешна гума.Ако си умен,сега както си осреднил в Агро балона поне ще имаш шанс да излезеш на нула или даже леко на плюс

Коментар

Глупостите са ти в главата,както на на Скота.Казваш ЕУ заводите отваряли,но явно не знаеш,че за тях газа е 35% по-скъп,даже и след това леко увеличение при нас вчера.

Отделно излизаш от най-подценената акция на БФБ с P/E 1.06 ,с планина от кеш по сметките и булиш тренд на дневна/седмична и месечна графика за да влезеш в прясно пукнат балон,в който балон първия път влезна точно на върха и точно преди да се пукне.

Краткосрочно и тук и там ще спечелиш,но средно и дългосрочно ще си вътрешна гума.Ако си умен,сега както си осреднил в Агро балона поне ще имаш шанс да излезеш на нула или даже леко на плюс
                    мислиш ли че плащат 100% ттф? и какъв тренд видя като старозагореца е 1/4 от оборота а аз само със 100 акции имах 96% за деня

за балона, въпрос на перспектива - да инвестирам в нео и агрия и да удвоя сега е по-добре отколкото да бях набил повече на 30 лв. като сложим дивидента, неохим не е чак толкова зле като представяне от март насам когато влязох

Коментар

глупости

Last edited by petrg5s; 11.11.2022, 07:14.

Коментар

• Аз пък мисля, че е супер готино и едни 90 милиона печалба са напълно реалистични. Дивидент за 2022г. между 10-15 лв. Да видим къде ще е цената тогава?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          От темата на Агрия.

Не виждам нещо съществено да е залежало. Продукция за 17 млн. лв. при 100-150 млн. лв. оборот за тримесечие, не мисля че ще ги събори. Горе-долу такова количество продукция си поддържат обичайно. Продават на средно претеглена цена, така че чисто счетоводно, ако работят с евтините суровини високата остатъчна цена ще се размие от текущата по-ниска. Още повече, че вероятно тая продукция в отчета е преоценена, щото би следвало да е "по по-ниската от: цена на придобиване (себестойност) и нетната им реализируема стойност".

Други проблеми и рискове виждам тук и някой хич не са краткосрочни, като текущите цени на тор и газ.
                          Отдавна писах тук не е готино... а и отдавна емоцията приключи !

Коментар

• "вероятно тая продукция в отчета е преоценена"

глупости

и не е само 17 милиона, толкова е само амониевия нитрат и смесените торове. сложи още 21 милиона незавършено производство и едни 5 милиона амоняк дето е в материали и получаваш 43 милиона. същите сметки миналата година прави 12 милиона. да не говорим че покрай тези аварии още не работи при добрата цена на газта за ноември, а декември вече са други условията

https://bntnews.bg/amp/news/bulgarga...13614news.html

Коментар

• От темата на Агрия.
                              Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

при падащи цени на торовете, залежалата продукция как и е маржа?
                              Не виждам нещо съществено да е залежало. Продукция за 17 млн. лв. при 100-150 млн. лв. оборот за тримесечие, не мисля че ще ги събори. Горе-долу такова количество продукция си поддържат обичайно. Продават на средно претеглена цена, така че чисто счетоводно, ако работят с евтините суровини високата остатъчна цена ще се размие от текущата по-ниска. Още повече, че вероятно тая продукция в отчета е преоценена, щото би следвало да е "по по-ниската от: цена на придобиване (себестойност) и нетната им реализируема стойност".

Други проблеми и рискове виждам тук и някой хич не са краткосрочни, като текущите цени на тор и газ.

Коментар

продадох вчера, твърде много заводи почват да отварят в европа. удвоих позицията в Агрия

https://www.icis.com/explore/resourc...ill-shuttered/
                                Привет. Тази година може и да устискат някак с високата печалба но догодина ... не се знае.
                                Агрията изглежда доста хора я разпродаваха, та върна. Имам също, макар и малко засега и нещо се замислям дали да не увелича. Как мислиш, доста ли е подценена с оглед перспективите към развитие. Като статичен текущ фундамент изглежда подценена...

Коментар

Working...
                                X