IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Колега, само да уточним какво имаш предвид пид "по-висок дивидент." Това, че доходността на базата на днешната цена затваря е 13.19% не прави дивидентът висок, а борсовата котировка неоправдано ниска.

Иначе печалбата за 2022 г. е 70 млн. лв. От нея ще се раздадат едва 13 млн. лв. дивидент. С Payout Ratio от 18.5% дивидентът е повече от комфортно покрит и последното, което бих го нарекъл, е висок. 15 лв. дивидент (около 40 млн. лв или около 58% PO) може плахо да се нарече височък, но нито 5 лв., нито неприетото предложение на Бореалис за лев и нещо повече са притеснителни за компанията.

Дивидентната доходност в процентно изражение е плод на неефктивността на нашия пазар, но да се борят индивидуалните инвеститори с такива пазарни провали при нищожната ликвидност на БФБ е много рисковано начинание. И текущата капитализация го показва. С коефициент P/E от 1.34 и особено P/B от 0.51 няма по-подценена публична компания на хартия. На прост език това означава, че за всеки 50 инвестирани стотинки човек получава по един лев от активите на Неохим. Това е нелепа пазарна оценка.

Приеми думите ми с щипка сол и съмнение. Очевидно нещо странично ми убягва извън бизнеса и отчетите. Колкото и Агрополохим да са друга лига, НЕО ще си прави продажбите, а печалбите ще варират както е навсякъде.
    не е вярно, че няма по-подценена - Синергон Холдинг P/E - 0.66 , P/B - 0.06 !! Ako 50% от печалбата се раздаде, цената на компанията ще сгъне наполовина, не че е нещо лошо това ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Висок дивидент ли, че той е мижав дивидента според мен. Разпределят 13млн от 70млн печалба за 2022 или под 19% от печалбата. Да не говорим, че тези 13млн са 13.5% от наличния кеш в банка (дано договорят поне някаква лихва). Дълг почти никакъв нямат. Категорично не съм съгласен, че раздават висок дивидент.
      Изпревари ме Това моето дългоПишие...

Коментар

• Първоначално изпратено от man40 Разгледай мнение

Точно този висок дивидент ме притеснява.Ако имаха намерение да развиват производството,щяха да инвестират като Агрополихим,а те раздават дивидент.Даже единия мажоритар искаше и по-висок дивидент.Май са решили да изпапат каквото могат и до там.Собствениците си имат достатъчно други бизнеси,а и от трупа на Нео ще могат да се хранят дълги години.
        Хаааа-ха-ха-хаааааа! Ха-ха-ха-хаааа!
        Бил притеснен.
        В предния си пост се радва, че няма акции на Неохим, а сега бил притеснен.
        Нека хвърлянето на див овес и изплискването на легена започне сега!
        Last edited by Плажът; 22.06.2023, 18:43.

Коментар

Точно този висок дивидент ме притеснява.Ако имаха намерение да развиват производството,щяха да инвестират като Агрополихим,а те раздават дивидент.Даже единия мажоритар искаше и по-висок дивидент.Май са решили да изпапат каквото могат и до там.Собствениците си имат достатъчно други бизнеси,а и от трупа на Нео ще могат да се хранят дълги години.
          Колега, само да уточним какво имаш предвид пид "по-висок дивидент." Това, че доходността на базата на днешната цена затваря е 13.19% не прави дивидентът висок, а борсовата котировка неоправдано ниска.

Иначе печалбата за 2022 г. е 70 млн. лв. От нея ще се раздадат едва 13 млн. лв. дивидент. С Payout Ratio от 18.5% дивидентът е повече от комфортно покрит и последното, което бих го нарекъл, е висок. 15 лв. дивидент (около 40 млн. лв или около 58% PO) може плахо да се нарече височък, но нито 5 лв., нито неприетото предложение на Бореалис за лев и нещо повече са притеснителни за компанията.

Дивидентната доходност в процентно изражение е плод на неефктивността на нашия пазар, но да се борят индивидуалните инвеститори с такива пазарни провали при нищожната ликвидност на БФБ е много рисковано начинание. И текущата капитализация го показва. С коефициент P/E от 1.34 и особено P/B от 0.51 няма по-подценена публична компания на хартия. На прост език това означава, че за всеки 50 инвестирани стотинки човек получава по един лев от активите на Неохим. Това е нелепа пазарна оценка.

Приеми думите ми с щипка сол и съмнение. Очевидно нещо странично ми убягва извън бизнеса и отчетите. Колкото и Агрополохим да са друга лига, НЕО ще си прави продажбите, а печалбите ще варират както е навсякъде.
          Last edited by unsworth; 22.06.2023, 18:40.

Коментар

Висок дивидент ли, че той е мижав дивидента според мен. Разпределят 13млн от 70млн печалба за 2022 или под 19% от печалбата. Да не говорим, че тези 13млн са 13.5% от наличния кеш в банка (дано договорят поне някаква лихва). Дълг почти никакъв нямат. Категорично не съм съгласен, че раздават висок дивидент.

Коментар

то и това е оферта - но да се разфасова добре и да се прибере в хладилник, че да не се развали и размирише ..
              Last edited by petyob; 22.06.2023, 18:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                На 12-13% дивидент пада като тухла.Не съм виждал на БФБ подобно нещо
                3 без-козов пак е оплескал кълките.Ей,не се научи това момче от Балонерко още
                !не е препоръка!

Коментар

• Чакаме и завода да заработи на пълни обороти и шушумигите на апокалипсиса съвсем ще изплискат легена.
                  Last edited by Плажът; 22.06.2023, 13:32.

Коментар

"Неохим АД-Димитровград представи уведомление за паричен дивидент.
                    Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2023 г. в гр. Димитровград. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 12929820 Размер на дивидента за една акция бруто - 5.00 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 4.50 (само за акционери физчески лица) лв." Новият ДВИ нито може да смята нито да пише вярно. Ако такива са и ИДтата,добре че нямам вече акции тука.
                    То не само ти нямаш и спекулантчетата нямат и само подсмърчат в темата и се борят с призраци.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                      На 12-13% дивидент пада като тухла.Не съм виждал на БФБ подобно нещо
                      Да, "чудна птица е петелът" ... явно трябва да очакваме апокалипсис тук!

Коментар

• На 12-13% дивидент пада като тухла.Не съм виждал на БФБ подобно нещо
                        Last edited by petrg5s; 22.06.2023, 09:05.

Коментар

• "Неохим АД-Димитровград представи уведомление за паричен дивидент.
                          Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2023 г. в гр. Димитровград. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 12929820 Размер на дивидента за една акция бруто - 5.00 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 4.50 (само за акционери физчески лица) лв." Новият ДВИ нито може да смята нито да пише вярно. Ако такива са и ИДтата,добре че нямам вече акции тука.
                          !не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Сигурен бях, че ще се издадеш и ще го обявиш публично.
                            Наскоро те бях питал дали си вярваш на нещата, които пишеш.
                            че имам акции в двете дружества ли да си вярвам или че медиите публикуват разни интересни неща?
                            или че се надявам Нео да пусне скоро?
                            Не те разбирам - това е форум, а не партийно събрание. Ако не знаеш какво означава думата форум- всеки е свободен да дава мнения, информация
                            Ти твърдиш, че всичко е розово в НЕО, аз мисля, че има потенциал, но в момента ситуацията не е добра и искрено се надявам в бъдеще да не разчита на помощи, субсидии и тем подобни, а да се развива и да печели добре. Точка... Отивай на плажа, стопли се времето вече

Коментар

• Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение

хахаха обещали са ми да. Сега ти се изживяваш като умник, ама ставаш смешен. Имам акции и в Агро и в Нео. Агро редовно дават дивидент и то солиден (миналата година 2 пъти, а този месец рекорден), само че такива като теб с капаци никога няма да разберат.
                              Сигурен бях, че ще се издадеш и ще го обявиш публично.
                              Наскоро те бях питал дали си вярваш на нещата, които пишеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

От конкуренцията не съм чул да дават дивидент, но може на теб да са ти обещали нещо. Все пак само ги хвалиш.
                                хахаха обещали са ми да. Сега ти се изживяваш като умник, ама ставаш смешен. Имам акции и в Агро и в Нео. Агро редовно дават дивидент и то солиден (миналата година 2 пъти, а този месец рекорден), само че такива като теб с капаци никога няма да разберат.

Коментар

Working...
                                X