Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Висок дивидент ли, че той е мижав дивидента според мен. Разпределят 13млн от 70млн печалба за 2022 или под 19% от печалбата. Да не говорим, че тези 13млн са 13.5% от наличния кеш в банка (дано договорят поне някаква лихва). Дълг почти никакъв нямат. Категорично не съм съгласен, че раздават висок дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от man40 Разгледай мнение
Точно този висок дивидент ме притеснява.Ако имаха намерение да развиват производството,щяха да инвестират като Агрополихим,а те раздават дивидент.Даже единия мажоритар искаше и по-висок дивидент.Май са решили да изпапат каквото могат и до там.Собствениците си имат достатъчно други бизнеси,а и от трупа на Нео ще могат да се хранят дълги години.
Бил притеснен.
В предния си пост се радва, че няма акции на Неохим, а сега бил притеснен.
Нека хвърлянето на див овес и изплискването на легена започне сега!Last edited by Плажът; 22.06.2023, 18:43.
Коментар
-
Точно този висок дивидент ме притеснява.Ако имаха намерение да развиват производството,щяха да инвестират като Агрополихим,а те раздават дивидент.Даже единия мажоритар искаше и по-висок дивидент.Май са решили да изпапат каквото могат и до там.Собствениците си имат достатъчно други бизнеси,а и от трупа на Нео ще могат да се хранят дълги години.
Иначе печалбата за 2022 г. е 70 млн. лв. От нея ще се раздадат едва 13 млн. лв. дивидент. С Payout Ratio от 18.5% дивидентът е повече от комфортно покрит и последното, което бих го нарекъл, е висок. 15 лв. дивидент (около 40 млн. лв или около 58% PO) може плахо да се нарече височък, но нито 5 лв., нито неприетото предложение на Бореалис за лев и нещо повече са притеснителни за компанията.
Дивидентната доходност в процентно изражение е плод на неефктивността на нашия пазар, но да се борят индивидуалните инвеститори с такива пазарни провали при нищожната ликвидност на БФБ е много рисковано начинание. И текущата капитализация го показва. С коефициент P/E от 1.34 и особено P/B от 0.51 няма по-подценена публична компания на хартия. На прост език това означава, че за всеки 50 инвестирани стотинки човек получава по един лев от активите на Неохим. Това е нелепа пазарна оценка.
Приеми думите ми с щипка сол и съмнение. Очевидно нещо странично ми убягва извън бизнеса и отчетите. Колкото и Агрополохим да са друга лига, НЕО ще си прави продажбите, а печалбите ще варират както е навсякъде.Last edited by unsworth; 22.06.2023, 18:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно този висок дивидент ме притеснява.Ако имаха намерение да развиват производството,щяха да инвестират като Агрополихим,а те раздават дивидент.Даже единия мажоритар искаше и по-висок дивидент.Май са решили да изпапат каквото могат и до там.Собствениците си имат достатъчно други бизнеси,а и от трупа на Нео ще могат да се хранят дълги години.Last edited by petyob; 22.06.2023, 18:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНа 12-13% дивидент пада като тухла.Не съм виждал на БФБ подобно нещо
3 без-козов пак е оплескал кълките.Ей,не се научи това момче от Балонерко още!не е препоръка!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от man40 Разгледай мнение"Неохим АД-Димитровград представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2023 г. в гр. Димитровград. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 12929820 Размер на дивидента за една акция бруто - 5.00 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 4.50 (само за акционери физчески лица) лв." Новият ДВИ нито може да смята нито да пише вярно. Ако такива са и ИДтата,добре че нямам вече акции тука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНа 12-13% дивидент пада като тухла.Не съм виждал на БФБ подобно нещо
3 без-козов пак е оплескал кълките.Ей,не се научи това момче от Балонерко още
- 1 like
Коментар
-
"Неохим АД-Димитровград представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2023 г. в гр. Димитровград. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 12929820 Размер на дивидента за една акция бруто - 5.00 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 4.50 (само за акционери физчески лица) лв." Новият ДВИ нито може да смята нито да пише вярно. Ако такива са и ИДтата,добре че нямам вече акции тука.!не е препоръка!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Сигурен бях, че ще се издадеш и ще го обявиш публично.
Наскоро те бях питал дали си вярваш на нещата, които пишеш.
или че се надявам Нео да пусне скоро?
Не те разбирам - това е форум, а не партийно събрание. Ако не знаеш какво означава думата форум- всеки е свободен да дава мнения, информация
Ти твърдиш, че всичко е розово в НЕО, аз мисля, че има потенциал, но в момента ситуацията не е добра и искрено се надявам в бъдеще да не разчита на помощи, субсидии и тем подобни, а да се развива и да печели добре. Точка... Отивай на плажа, стопли се времето вече
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
хахаха обещали са ми да. Сега ти се изживяваш като умник, ама ставаш смешен. Имам акции и в Агро и в Нео. Агро редовно дават дивидент и то солиден (миналата година 2 пъти, а този месец рекорден), само че такива като теб с капаци никога няма да разберат.
Наскоро те бях питал дали си вярваш на нещата, които пишеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
От конкуренцията не съм чул да дават дивидент, но може на теб да са ти обещали нещо. Все пак само ги хвалиш.
Коментар
Коментар