If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
да бе ще продават фондове,като само след няколко дни се очаква добър отчет.За сега пазарът потвърждава моето мнение,че переспективите не са добри.и преди имаше продажби,ама след доклада се позасилиха.И що така никой не ще а ги лапне тези 51 бр.?
Tова бягане от позицията на някой дано не е следствие на инсайдерско инфо.Инак се чудя при какъв отчет бихте продали на тези нива.Аз си мисля че един отчет около 5мл печалба и увеличение на продажбите не би ме накарало да продам а да купя около 60 ако има кой да даде.Все пак и минималната цена на обратно изкупуване е 60 лв.Но както виждам някои се настройват за 15млн печалба,което ми се струва свръх очаквания,а такива не стават на всяко-тримесечие .Имам акции не е препоръка.
Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
exclusive_ , първия отчет тук е винаги добър, но един отчет пролет не прави. понеже сподели, че имаш очакване за 15 мил, ще си позволя да кажа моите очаквания, които са доста по-скромни и са за около 3-4 пъти по-малка сума от твоето предложение
Хм, хайде тогава малко сметки:
2006-Продажби-185,6 млн. Печалба-3,2 млн.
Q1-Продажби-66,8 млн. Печалба-4,6 млн.
2007-Продажби-188,4 млн. Печалба-3,6 млн.
Q1-Продажби-75,2 млн. Печалба-6,5 млн.
2008-Продажби(прогноза от дружеството)-268 млн. Печалба-?
Q1-Продажби-94,7 млн. Печалба-22,5 млн.
2006-Рентабилност(Q1)-6,9% годишна-1,7%
дял на Q1 в годишните приходи-36,0%
2007-Рентабилност(Q1)-8,6% годишна-1,9%
дял на Q1 в годишните приходи-39,9%
2007-Рентабилност(Q1)-23,8% годишна-?
дял на Q1 в годишните приходи-35,3%
Вижда се, че рентабилността пада с 5-7% спрямо Q1. Делът на Q1 в годишните приходи тази година е най-нисък, основните разходи на дружеството са за материали, така че е логично спада на рентабилността тази година да не е по-голям от предходните. Т.е. няма да е изненадващо да завършат годината на 17-18% рентабилност и печалба 45-48 млн. лв.
те точно заради переспективите продават явно.Мисля,че хич не са добри
Ama verno samo povtariach edno i suchto , kakto vigdach sus spreni subsidii i rekordna cena na gazta vigdach kakva e pechalbata , ne zabraviai i centralata koiato si postroiha i investiziite v novi produkti i taka natatuk , iskam da ti kaja che i prioritet za vuncnite pazari tui che glupavo da se povtariat samo che niamalo bg subsidii i t n .Realno te ne sa spriani a i ima po operativnite programi no zatova im procheti otcheta po vnimatelno .Drugo koeto ne si zabeliazal e che cenata na produkziata suchto se e vdignala mnogo koeto pravi i poveche margin i t n .Golemia kech ot pechalbata tazi godina moje i da optimizira finansovata im struktura i margina chte e po goliam drugata godina .
Да не е излезнал отчета,че така пада цената?
То износа май е проблема,щото е договорен в $,а не виждам да са го предоговорирали в Е.
те точно заради переспективите продават явно.Мисля,че хич не са добри
Ama verno samo povtariach edno i suchto , kakto vigdach sus spreni subsidii i rekordna cena na gazta vigdach kakva e pechalbata , ne zabraviai i centralata koiato si postroiha i investiziite v novi produkti i taka natatuk , iskam da ti kaja che i prioritet za vuncnite pazari tui che glupavo da se povtariat samo che niamalo bg subsidii i t n .Realno te ne sa spriani a i ima po operativnite programi no zatova im procheti otcheta po vnimatelno .Drugo koeto ne si zabeliazal e che cenata na produkziata suchto se e vdignala mnogo koeto pravi i poveche margin i t n .Golemia kech ot pechalbata tazi godina moje i da optimizira finansovata im struktura i margina chte e po goliam drugata godina .
Според мен е айсберг, вече втори ден един и същ продавач, с една и съща тактика. Неможе да се знае кога ще свърхи предлагането на този продавач, тъй като ме съмнява, че е много голям. Само да не е тозо за когото се съмнявам, че тогава незнам, тъй като той предлага от седмици и постоянно продава.
остава ни да се надяваме, exclusive_ned да е прав за отчета но пък ако свалянето на цената, може да донесе на някои страдание, на други ще предложи и възможност зависи от погледа
интересно се получава
нямах това предвид,чакам отчета....
и нека продават сега,само после да не съжаляват .
то си е тяхна работа,ама аз не бих направил същото при положение,че са очевидни перспективите пред дружеството,ама явно им трябват спешно парите (може някой клиент да си тегли вложенията от даден фонд )
кое знае,нали?
Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен
Според мен е айсберг, вече втори ден един и същ продавач, с една и съща тактика. Неможе да се знае кога ще свърхи предлагането на този продавач, тъй като ме съмнява, че е много голям. Само да не е тозо за когото се съмнявам, че тогава незнам, тъй като той предлага от седмици и постоянно продава.
Ако имаш предвид, че текущото предлагане може да е айсберг, то има вероятност при отношение 1:10, предлаганите акции на 70 лв. да свършат след около няма и стотина бройки /по сметки наум правени /
Коментар