Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никола!
    Тази акция може да падне и доста под твоя таргет, но едва ли причините за това ще са изтъкнатите от теб! Съвсем други сили сега определят равновесието на пазара и стар играч като теб знае това отлично!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      На вас ви обягва състоянието на отраслите ключови за развитието на Неохим през 2009.

Тази година ще се окаже катастрофална за земеделските производители, поради факта че в COGS им влизаха безбожно високите цени на торовете и горивата. В последните месеци всички знаят какво стана с цените на основните култури. Има сериозни притеснения, че земеделските производители няма да имат пари да засеят земите си поради спецификата на паричните потоци в техния бизнес.

Като добавим увеличението на цените на газта от последните месеци и евентуалното от още 20% след нова година нещата придобиват други измерения.

Не искам да влизам в спорове защото явно сте изгубили пари и нападате на лична основа всички, които се опитват да споделят мнение различно от вашето.
      Werno e towa. I maj izglejda, 4e 6te e swetowen problem. Sega se izkupuwa produkciqta na proizwoditelite na mnogo po niski ceni, otokolkoto im bqha razhodite samo predi 6 meseca.

Istina e i, 4e proizwoditeilte imat dobra produkciq prez 2008 g., po cql swqt.

Коментар

• На вас ви обягва състоянието на отраслите ключови за развитието на Неохим през 2009.

Тази година ще се окаже катастрофална за земеделските производители, поради факта че в COGS им влизаха безбожно високите цени на торовете и горивата. В последните месеци всички знаят какво стана с цените на основните култури. Има сериозни притеснения, че земеделските производители няма да имат пари да засеят земите си поради спецификата на паричните потоци в техния бизнес.

Като добавим увеличението на цените на газта от последните месеци и евентуалното от още 20% след нова година нещата придобиват други измерения.

Не искам да влизам в спорове защото явно сте изгубили пари и нападате на лична основа всички, които се опитват да споделят мнение различно от вашето.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
          истинската цена е тази, която пазара плаща а той ни даде един урок що е то фондова борса и има ли тя почва у нас
          Само мога да предполагам, че "пазарната" цена на този "пазар" може и да не е точно "истинската" цена.
          А и не съм Иван Костов, за да имам нещо напротив.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade
            Първоначално изпратено от Nikola
            Първоначално изпратено от Ан МакГърч
            Как е настроението професионалисти?
            Не смея да кажа, че да не се окажа професионалистка, но продължавам да чакам на 60. При теб как е ?
            Аз се отказах да купувам изобщо, даже и в комара за дивидента няма да участвам. :wink:
            Izobchto ne sum ochakval ot teb tolkova emozionalni i ne posledovatelni mnenia, uj si privurgenik na analysa a tova e izkazvane e na edin totoigra4 .Nito sum saglasen za prespektivite nito za tova che momentnata cena e realna , ne zabraviai che osven prespektivi na edno prepriatie ima i realna cena kakto i da e izchisliavach dori s edna visoka riskova premia tazi cena e nerealno niska.
            Prosto tuk dadoha urok po management i rentabilnost
            истинската цена е тази, която пазара плаща а той ни даде един урок що е то фондова борса и има ли тя почва у нас
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Не смея да кажа, че да не се окажа професионалистка, но продължавам да чакам на 60. При теб как е ?
              Аз се отказах да купувам изобщо, даже и в комара за дивидента няма да участвам. :wink:
              Izobchto ne sum ochakval ot teb tolkova emozionalni i ne posledovatelni mnenia, uj si privurgenik na analysa a tova e izkazvane e na edin totoigra4 .Nito sum saglasen za prespektivite nito za tova che momentnata cena e realna , ne zabraviai che osven prespektivi na edno prepriatie ima i realna cena kakto i da e izchisliavach dori s edna visoka riskova premia tazi cena e nerealno niska.
              Prosto tuk dadoha urok po management i rentabilnost

Коментар

www.investopedia.com
                Ето тук всичко си пише, ако имаш проблеми с каквото и да било пиши ми на лични съобщения ще отделя време да ти помогна с каквото мога.

Ако имам проблем с правописа ще е удобно ли да се допитвам до теб?
                Ок, споко. Макар, че не съм сигурна, дали ЕБИТДА се определя на база само на едно Q или за една година поне.
                Мерси за линка, ще се старая, да не ти хабя от времето.
                Както сам каза - Всеки сам си решава, какво да прави.
                Но като предполагам, че от Турция може да купуват тор, а и еврото се сви спрямо долара с едни 25% за едно тримесечие, се замислям, дали има някаква вероятност, да се окажем пак изненадани с очакванията. Независимо от комина, разбира се !
                Все пак, ако Кура реши да пусне един DCF, ще може да се осланяме на цифри, а не само на очаквания.
                (ps. за правописа винаги е удобно, с удоволствие бих била полезна, но предварително бих си признала, че не съм много добра точно в тази област. )

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                  Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да отменя офертата
                  Всеки сам си решава какво да прави. Финансовия анализ се позовава на цифри, а не от това, че живееш в Димитровград и виждаш как кумина на завода пуши => акцията ще се качва.

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се?)
                  пише се комин
                  Комина е нещо много важно, както сам си забелязъл. Какво наричаме EBITDA маржин ? (ЕБИТДА/приходи) ли имаш предвид ?
                  www.investopedia.com
                  Ето тук всичко си пише, ако имаш проблеми с каквото и да било пиши ми на лични съобщения ще отделя време да ти помогна с каквото мога.

Ако имам проблем с правописа ще е удобно ли да се допитвам до теб?

Коментар

Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да отменя офертата
                    Всеки сам си решава какво да прави. Финансовия анализ се позовава на цифри, а не от това, че живееш в Димитровград и виждаш как кумина на завода пуши => акцията ще се качва.

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се?)
                    пише се комин
                    Комина е нещо много важно, както сам си забелязъл. Какво наричаме EBITDA маржин ? (ЕБИТДА/приходи) ли имаш предвид ?

Коментар

Първоначално изпратено от frei1974
                      Какво стана- 63.111.Сега къде е другата спирка .
                      Първоначално изпратено от tandem
                      Ако до края на деня завършим с последна оферта купува 64,04 или сделка над 64,04 ще имаме сигнал за обръщане ,дивергенция на МАКД -с 2 думи пей сърце Ако ли не лаладжиите ще се окажат прави че ще има по добри нива за влизане Т.е ще се окаже че аз съм лалалджията

Горното не е препоръка за покупко продажба на тази акция
                      Каква ти препоръка ???, току виж , някой професионал сънувал някакво си случайно число=55 )))
                      А ти къде би фиксирал другата "спирка" ???
                      Както и цялото БФБ така и тук антилогиката продължава Все пак затворихме над последното дъно от 5/10/08

Силно се надявам до края на седмицата да стане обръщането . Иначе дъна от ляво само едно виждам

Коментар

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се)

Коментар

Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да си отменя офертата

Коментар

• И аз се затова се чудех.Ама нека сподели-ще гледаме дали ще се изпълни.

[img]Каква ти препоръка ???, току виж, някой сънувал някакво си случайно число=55 )))[/quote][/img]

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                                Какво стана- 63.111.Сега къде е другата спирка .
                                Първоначално изпратено от tandem
                                Ако до края на деня завършим с последна оферта купува 64,04 или сделка над 64,04 ще имаме сигнал за обръщане ,дивергенция на МАКД -с 2 думи пей сърце Ако ли не лаладжиите ще се окажат прави че ще има по добри нива за влизане Т.е ще се окаже че аз съм лалалджията

Горното не е препоръка за покупко продажба на тази акция
                                Каква ти препоръка ???, току виж , някой професионал сънувал някакво си случайно число=55 )))
                                А ти къде би фиксирал другата "спирка" ???

Коментар

Working...
                                X