If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Equity, кой анализатор според теб я продава на такава цена?
Може би някой, който знае повече от нас. Или пък обратното
Нали за това е пазар, всеки гледа да е по-умен от другия.
Аз погледнах фирмата много бегло и то от чисто финансова гледна точка. Не съм запознат с бизнеса им, разпределението на оборота (износ, местен), структурата на разходите и точна каква зависимост имат от газта.
При подържането на тези параметри от 2008, фирмата изглежда страшно евтина. Друг въпрос е дали може да подържа тази профитабилност.
Коментар
Anton Chigurh
Куре в момента EBITDA маржина им не отразява 20%ното увеличение на газта защото Неохима обкиновенно 3Q правят капиталов ремонт. Реално 1Q 2009 ще разкрие ефекта от това увеличение и още едно евенутално от 20% догодина.. Ако се чудиш защо компнаията има значително по-високи маржове от пиърите си е защото тя работи с по-ниски цени на газта.
Тук явно се очакват големи сътресения щом е на тази цена.
През 2009 разходите им трябва да се повишат с 29%-30%, за да може сегашната цена на търгуване да мине за fair.
Доколкото знам са доста зависими от цената на газта, така че голяма част от разходите им ще бъдат за перото горива. Дали обаче разходите ще се увеличат чак пък толкова много?
анализатори много Коле, нема спор това, а пазарът е един естествено.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от p_trade
Първоначално изпратено от Nikola
Първоначално изпратено от Слънчев вятър
Първоначално изпратено от exclusive_ned
абе като започне производството след броени дни и като излезе годишния отчет друго ще е положението тук
Нед, да се надяваме, че в един момент ще се сетят, да се поспрат с продажбите.
Тази акция се срина с 30 лева (от сделката на 75 с онея 10Т).
Я сега кажете заслужено ли ме обиждахте, когато ви предупреждавах, че може да има голям спад тук?
Ne stavai smechen kudeto i da beche predupredil pak chteche da poznaech ......ne vigdach li kakvo stava navsiakude za kakuv analiz za kakvi 5 leva govorich spri da se naduvach
Точно ти на 75 лева очакваше да стане 90 лева, така че не се обяснявай много-много. Явно нямаш необходимите качестеа да инвестираш на борсата защото хабер си нямаш за какво става въпрос и колкото по-бързо ти изгърмят репата и фалираш, толко по-добре за капиталовия пазар.
абе като започне производството след броени дни и като излезе годишния отчет друго ще е положението тук
Нед, да се надяваме, че в един момент ще се сетят, да се поспрат с продажбите.
Тази акция се срина с 30 лева (от сделката на 75 с онея 10Т).
Я сега кажете заслужено ли ме обиждахте, когато ви предупреждавах, че може да има голям спад тук?
Ne stavai smechen kudeto i da beche predupredil pak chteche da poznaech ......ne vigdach li kakvo stava navsiakude za kakuv analiz za kakvi 5 leva govorich spri da se naduvach
Коментар