IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Собственото производство на амоняк е труден и скъп процес. За производството е нужен природен газ, който е скъп и в тази обстановка не е много сигурно дали ще го има. Агрополихим внася амоняк на по ниска цена от производствената цена на амоняка произведен от Неохим за собствени нужди, следователно себестойността на торовете на Неохим е по-висока, а конкурентоспособността ниска.
    Имам 5 акции, ако имам късмет ще ги направя 10
    И колко е печалбата на Агрополихим за миналата година?
    Остави безпочвените предположения. Говори с достоверна информация, за да сравним нещата.
    Last edited by Три без коз; 12.03.2022, 21:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Агрополихим има затруднения с амоняка, няма внос.. млади човеко!.. демек няма амоняк... не ми се спори с теб... гледам много ти тежи, че нямаш акции, докато се чудиш и ще стане 70-80 лв.. там ще ти е евтино.. и ще ти се привиждат 160+ ..
      Не му обяснявай. Няма смисъл.
      Аз започнах х да му обяснявам, но ме изтриха и ме предупредиха с бан.
      Last edited by Три без коз; 12.03.2022, 20:56.

Коментар

• Нищо не се чува за сделката на Еврохим с Бореалис, ще ги отрежат руснаците сигурно, то и няма кой да ги финансира

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Какво ще стане като свърши евтиният буфер на Булгаргаз? Конкурентите около ЕС ползват по-евтин газ.
          А представи си открием собствено огромно находище въпроса ти заслужава точно този отговор! Не виждаш ли, че света е луд, всичко е ден до пладне!

Коментар

• Какво ще стане като свърши евтиният буфер на Булгаргаз? Конкурентите около ЕС ползват по-евтин газ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Мале народа съвсем изтрещя!
              Две години ковид, две години война, после две години комета ти какво очакваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов
                На Титан 94% от атмосферата е азот и 6% метан, затова е подходяща база и там има установена база на извънземни,...
                Мале народа съвсем изтрещя!

Коментар

• За съжаление Държавата трябва да се намеси и в производството и търговията с Торове!
                  Веднага на момента!
                  Както със Зърното, Слънчогледа, Нефта и Газта, трябва да викне всички от бранша и да попита от КОЛКО МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ ИМАТЕ НУЖДА?
                  Ако те нямат желание, пари или не им се занимава, ДЪРЖАВАТА ДА ИНВЕСТИРА ПОНЕ 500 МИЛИОНА И ЗА ТОРОВЕ - ЗА ПРОИЗВОДСТВО И СЪХРАНЕНИЕ И ТЪРГОВИЯ!!!

Коментар

Агрополихим има затруднения с амоняка, няма внос.. млади човеко!.. демек няма амоняк... не ми се спори с теб... гледам много ти тежи, че нямаш акции, докато се чудиш и ще стане 70-80 лв.. там ще ти е евтино.. и ще ти се привиждат 160+ ..
                    Днес разтоварват кораб.
                    И на мен не ми се спори.
                    Имам си и ще се радвам да стане 80-100-200, но това не ми пречи да разсъждавам трезво.
                    Приключвам с темата, защото няма смисъл от тези диалози особено, когато едната страна напада.
                    Успех!

Коментар

Що така реши?
                      Лое точно не е вярно?

Коментар

Ти си пишеш както ти дойде, по-добре излез разходи се.. прочети някоя книга, а не прави свободни съчинения, това не е вярно...нито си ходил до завода, нито си се интересувал, но тролиш!
                        Що така реши?
                        Кое точно не е вярно?
                        Last edited by polax; 12.03.2022, 13:58.

Коментар

Собственото производство на амоняк е труден и скъп процес. За производството е нужен природен газ, който е скъп и в тази обстановка не е много сигурно дали ще го има. Агрополихим внася амоняк на по ниска цена от производствената цена на амоняка произведен от Неохим за собствени нужди, следователно себестойността на торовете на Неохим е по-висока, а конкурентоспособността ниска.
                          Ти си пишеш както ти дойде, по-добре излез разходи се.. прочети някоя книга, а не прави свободни съчинения, това не е вярно...нито си ходил до завода, нито си се интересувал, но тролиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Собственото производство на амоняк е огромно предимство. Хем си го ползваш, хем го продаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                              Сега като се замисля, статията в Агри може да се отнася и за Неохим, тъй като те си имат собствено производство на амоняк. Тогава ще стане още по-интересно!!!
                              Собственото производство на амоняк е огромно предимство. Хем си го ползваш, хем го продаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                                Сега като се замисля, статията в Агри може да се отнася и за Неохим, тъй като те си имат собствено производство на амоняк. Тогава ще стане още по-интересно!!!
                                И аз така тълкувам нещата. Давам пак линк към статията и цитата от нея:
                                https://agri.bg/novini/gotvi-se-inte...-svali-tsenite
                                „Ще бъдат субсидирани енергийните източници на един от заводите, който произвежда амоняк, за да може той да произвежда на цена, която да осигури както неговата продукция, така и тази на другия завод"

Също така давам линк към документ от РИОСВ -Варна за проверка в Агрополихим АД, извършена през миналата година, където на страница 2 пише, че инсталацията за амоняк не е в експлоатация от 01.01.2019 г.
                                https://www.riosv-varna.bg/Doklad%20...%20AD-2021.pdf

Горното не е препоръка за покупко/продажба на акции.

lipsata

Коментар

Working...
                                X