IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За Q2 защо пък мислите че ще са по-слаби резултатите като в момента сме на рекордни нива на цените?

https://www.profercy.com/2022/03/tam...ritory-for-q2/

The latest record high settlement of the Tampa contract brought down the curtain on another busy and bullish week for the global ammonia market.

Yara and Mosaic settled the US benchmark at $1,625pt cfr for April’s loadings – having failed to agree a number in March – nearly triple the $545pt cfr settlement of April 2021.

That recent deadlock meant the US phosphates major did not receive any material from the Norwegian group this month.

Мисля че е доста вероятно и за Неохим да валят поръчки

https://www.bloombergtv.bg/a/57-bloo...eshtu-surovini

Само вчера в „Агрополихим” сме получили запитвания от пет държави за 700 000 тона амониев нитрат. Сега проблемът вече не е във високите цени на торовете, а в недостига им, защото някои от най-големите заводи спряха производство.
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Не мисля, че Путин ще спре газа поне докато Русия не намери алтернативен купувач на количествата продавани на Европа, което в кратки срокове е непостижимо. Европа също има нужда от руския газ и лично аз не виждам как ще стане заменянето му с друг/и доставчик.
      Остава играта с цените, която Русия започва. Ако курсовете на обмен са добри Европа ще се примири със ситуацията и "всички ще са победители."
      Играта ще е интересна....

Коментар

• Тука, ако спре газта ще стане много интересно. Каквото й да си говорим, няма никаква гаранция, че във всеки момент може да се преустанови снабдяването на газ. Освен газта, следват и другите ресурси, които се знае кои са.
        Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че е подписал указ, според който западните чуждестранни купувачи трябва да плащат в рубли за руския газ от 1-ви април, като договорите ще бъдат прекратени
        Last edited by hristok; 01.04.2022, 07:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
          Не ви ли притеснява цената на газа?
          С тази схема с плащанията се оказва, че цената на рублата ще се определя от ЦБ на Русия. Е врата постъпва щи в специална сметка ще се превалутират в рубли и ще се плаща на Газпром, ама цената?!?
          Не мисля, че ще се определя на пазарен принцип, т.е няма да е по цена на валутните пазари.
          Предстои да видим, но мисля, че ще има проблеми....
          Георги Кадиев: Путин иска газа в рубли, защото ”Газпромбанк” ще продава по какъвто курс иска

"За юридически лица, които са вносители или имат задължения по заеми или облигации в чуждестранна валута, разликата с обменния курс не трябва да надвишава 2 рубли, докато за останалите ще бъде повече от 10 рубли.

Сега разбирате защо Путин иска да купуваме газа в рубли? - защото "Газпромбанк" ще ни ги продава по какъвто курс иска и поне 10 рубли под пазарната цена (днес е 84 рубли/долар), на практика вдигайки цената с поне 10%".

https://frognews.bg/novini/georgi-ka...kurs-iska.html

Коментар

• Не ви ли притеснява цената на газа?
            С тази схема с плащанията се оказва, че цената на рублата ще се определя от ЦБ на Русия. Е врата постъпва щи в специална сметка ще се превалутират в рубли и ще се плаща на Газпром, ама цената?!?
            Не мисля, че ще се определя на пазарен принцип, т.е няма да е по цена на валутните пазари.
            Предстои да видим, но мисля, че ще има проблеми....

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Пропускаш:
              - печалба ще има и Q2, със сигурност по-малка от Q1, но пак много голяма
              - влизане в Софикс
              - нови инвестиции

Ако си изиграят правилно картите, ще станат мастодонт в бизнеса с торове в световен мащаб.... цената ще е в "стотин лева"
              Цялата година ще се трупат тлъсти печалби, а и догодина също, разбира се.
              За цената на акцията не ми се мисли, колко може да достигне.
              Бруталното рали тепърва предстои!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение

Икономистът Георги Ангелов в Twitter:
                Вчера Путин говори с Шолц, за да обясни схемата за плащане на газ в рубли. Накратко: 1. Германия плаща в евро в Газпромбанк 2. Газпромбанк обръща еврата в рубли и ги дава на Газпром "Плащането в рубли" всъщност е плащане във валута, а обменът в рубли се прави служебно от Газпром.

За какъв проблем говорим? Въпросите са:
                - Колко ще е рекордната печалба за Q1
                - Какъв дивидент ще се разпредели
                - Планира ли се кеш дивидент или в акции (междудругото това е интересно предложение)
                Пропускаш:
                - печалба ще има и Q2, със сигурност по-малка от Q1, но пак много голяма
                - влизане в Софикс
                - нови инвестиции

Ако си изиграят правилно картите, ще станат мастодонт в бизнеса с торове в световен мащаб.... цената ще е в "стотин лева"..... въпроса е колко "стотин"

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                  Още преди няколко дни от правителството заявиха, че сме подготвени да плащаме газта в рубли.
                  МИсля, че проблем не съществува.
                  Посоката е яко нагоре!
                  Икономистът Георги Ангелов в Twitter:
                  Вчера Путин говори с Шолц, за да обясни схемата за плащане на газ в рубли. Накратко: 1. Германия плаща в евро в Газпромбанк 2. Газпромбанк обръща еврата в рубли и ги дава на Газпром "Плащането в рубли" всъщност е плащане във валута, а обменът в рубли се прави служебно от Газпром.

За какъв проблем говорим? Въпросите са:
                  - Колко ще е рекордната печалба за Q1
                  - Какъв дивидент ще се разпредели
                  - Планира ли се кеш дивидент или в акции (междудругото това е интересно предложение)

Коментар

• Още преди няколко дни от правителството заявиха, че сме подготвени да плащаме газта в рубли.
                    МИсля, че проблем не съществува.
                    Посоката е яко нагоре!

Коментар

• Какво ли ще говорите като видите 7 или 8 отпред?

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                        С кого точно съм се заяждал X Y?

[ATTACH=CONFIG]n3902978[/ATTACH]
                        Потвърждавам Йорко, - ти си един от най-миролюбивите съфорумци. Верно малко си песимист и се съмняваш в общата картина, но това е нормално. Ей така колят и бесят без причина. Свобода на словото - каква сбобода бе, пълен маскарад! Има някви медии на някои хора с някои интереси. Свобода - цървули. Имаше такъв филм някога - "С Цървули по дивия запад"

Коментар

Утре сутрин ще има паникьосани продавачи...
                          Да, бе да! Гладна кокошка просо сънува.

Коментар

• С кого точно съм се заяждал X Y?

Click image for larger version

Name:	Screenshot_1.png
Views:	1
Size:	3.4 КБ
ID:	3902978

Коментар

Утре сутрин ще има паникьосани продавачи...
                              Не ми се вярва, но добре дошли при баба меца. Както се казва - я елате пиленца при батко

Коментар

• Важното е, че газ ще има, другото се прави, за да се повиши курса на рублата. На кой му дреме при рекордно търсене на торове и 71 милиона кеш?

Коментар

Working...
                                X