IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение

Служебното правителство ще заобича Газпром, споко

Dа, - а Гаргов ?... дали ще лее (вдигне) "плочата" на по горния етаж?
    Може да е под забрана в активния ваканционен сезон,
    - картината за сега на там отива, а стотилника за пролетес!
    Без борба няма стигнем до края на юли,- може и някой да помогне...

пп. - много е плашлива публиката,- с едни два-три кубика отгоре и
    подпорите падат като клечки за зъби!!!-цирк!
    Last edited by inta53; 25.06.2022, 15:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Въпросът е, а дали същото няма да се случи с Неохим, есента -зимата? Почти сигурно ми изглежда, че руснаците ще спрат газта към Европа като средство за ескалация и отговор за подкрепата към Украйна. Тогава печеливши ще са тези, които имат евтини други източници. И които получат някаква форма на помощ от държавата. А Неохим към тях ли ще е? Имам акции
      Служебното правителство ще заобича Газпром, споко

Коментар

Въпросът е, а дали същото няма да се случи с Неохим, есента -зимата? Почти сигурно ми изглежда, че руснаците ще спрат газта към Европа като средство за ескалация и отговор за подкрепата към Украйна. Тогава печеливши ще са тези, които имат евтини други източници. И които получат някаква форма на помощ от държавата. А Неохим към тях ли ще е? Имам акции
        Чирен не можеш да го пълниш с повече от 0.5% на ден поради технически причини, което значи към 80 милиона кубика на месец само. Демек само азерския газ е достатъчен за цялото ни потребление преди да почне отоплителния сезон. Спокойно
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

юли идва още един танкер от сащ с 62 милиона кубика (OAK SPIRIT), на годишна база това ти е към 750 милиона кубика. Отделно имаме интерконектора с гърците, дето капацитетът му е колкото цялото ни потребление

https://bnr.bg/post/101666644/balgar...ktora-s-garcia

"Газова връзка е с дължина от 140 км на българска територия. Предвиденият първоначален капацитет на интерконектора е 3 млрд. м3/год., а максималният до 5,5 млрд. м3/год. на следващ етап. "

"Потреблението на природен газ в България е около 3 милиарда кубически метра годишно като варира в малки граници, между 2.9 и 3.2 милиарда годишно, по данни на Евростат"

Ние сме лесни, да му мислят германците дето бяха тъпи да си затворят аец и да ползват газ за електричество
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

И ти ли си от тия, дето спират газта.

Коментар

Това със спирането на 100% газта от руснаците звучи невероятно, означава да спират добива, да консервират находища, да съкращават работници

Нямат хранилища доколкото знам

Коментар

Говори се за азерски газ от юли и ако го има и имаме и един дългосрочен договор сме ОК.
                Мисля, че ще протече азерски газ, притесняваме наличието на дългосрочен договор.

И аз имам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Има защо, румънците пак спряха да произвеждат

https://www.romania-insider.com/azom...ction-jun-2022

Гледай как мрънкат за помощи като в бг

https://www.economica.net/azomures-o...eid=607bd7d763

"It is serious what is happening today on the natural gas market for most European fertilizer producers. In Romania, we continue the dialogue with government authorities in order to apply the economic aid offered by the European Union, already applied in many European countries.

For example, Bulgaria offers the industry a capped price of 72 Euro Mwh. To date, Romania has not implemented the aid scheme for energy-intensive industries, although it has the European legal framework at its disposal. As a producer we know that it is difficult to ensure the necessary quantity for the next agricultural season, if we do not produce during the summer. The scheme of the European Union must be applied in Romania as well ", said Harri Kiiski, general manager of Azomureș.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                    Ако видите, колко камиони чакат пред завода за товарене, свят ще ви се завие.
                    Днес лично ходих да проверя, как стоят нещата.
                    Има защо, румънците пак спряха да произвеждат

https://www.romania-insider.com/azom...ction-jun-2022

Гледай как мрънкат за помощи като в бг

https://www.economica.net/azomures-o...eid=607bd7d763

"It is serious what is happening today on the natural gas market for most European fertilizer producers. In Romania, we continue the dialogue with government authorities in order to apply the economic aid offered by the European Union, already applied in many European countries.

For example, Bulgaria offers the industry a capped price of 72 Euro Mwh. To date, Romania has not implemented the aid scheme for energy-intensive industries, although it has the European legal framework at its disposal. As a producer we know that it is difficult to ensure the necessary quantity for the next agricultural season, if we do not produce during the summer. The scheme of the European Union must be applied in Romania as well ", said Harri Kiiski, general manager of Azomureș.

Коментар

• Ако видите, колко камиони чакат пред завода за товарене, свят ще ви се завие.
                      Днес лично ходих да проверя, как стоят нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение

И с какво орат? Белчо и Сивушка отдавна дадоха фира.
                        След надолнище иде нагорнище
                        https://www.youtube.com/watch?v=5xDj45zF-l0
                        Чекай да го видиш у чернозем
                        Last edited by potentielle_energie; 24.06.2022, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Разбира се, че ще лети. За вас е лошо, дето нямате акции.
                          Това кога ще е, че имам пряк интерес????

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            .... А някой обясняваше, че като гласуват дивидент и акцията щяла да лети...
                            Разбира се, че ще лети. За вас е лошо, дето нямате акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение

Няма оран. Образовай се!
                              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

Следете тенденциите в земеделието. Нотилърите разпродават трактори и не торят. Органиката се заръща с пълна сила.

Коментар

Working...
                                X