IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
      75 милки печалба и 85 милки кеш. ДА!
      Къде отиваш,може би

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Скоти, доколто си спомням ти и на 14 лв. мислеше че купона при Агрия е свършил.. Неохим и на 30 не го харесваше.. така че ще видим.. играем играта всеки както я усеща и каквото му показват сметките
        Остави го Скоти да се занимава с биймовете, изглежда му се играе хазарт...... иначе колкото повече гледам отчета на Нео и чета другите документи, виждам потенциал в продължаване на добрите резултати и през Q3 и Q4..... мениджмънта според мен знае какво прави

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Абсолютно си прав... преди няколко месеца писах че по агрия “ купона свърши”....без да искам се оказах прав а тогава доста хора скочиха върху мен..
          Скоти, доколто си спомням ти и на 14 лв. мислеше че купона при Агрия е свършил.. Неохим и на 30 не го харесваше.. така че ще видим.. играем играта всеки както я усеща и каквото му показват сметките

Коментар

Абсолютно си прав... преди няколко месеца писах че по агрия “ купона свърши”....без да искам се оказах прав а тогава доста хора скочиха върху мен...след това се счупи и сантимента по агрия... коридорите за жито... Украйна се разбра че изнася по всевъзможни начини... войната пое в друга посока някак си.... но усещането ми е че Райков се оказа голям огромен играч не само като търговец на жито но и играч на бфб...продаде няколко пъти на върха... първо на житният пазар а след това и на бфб... предполагам че предстои още някоя сделка иначе нямаше за какво да купува агресивно.... евала на Райков машина за пари е... прогнозата ми е че ще расте с 10% годишно, колкото е и нормално за сектора,както и че цената на земята плавно ще се укроти....за Нео прогнозата ми е че няма да видим 100лв...сантимента отече отдавна... бих заменил с удоволствие Нео за дрон преди да е литнал защото после не може го стигна... успех на алхимиците!
            Ти не знаеш, къде се намираш и говориш само глупости.

Коментар

• Азомурес спиряха дейност преди месец поради високата цена на газа Нищо чудно и тук така да стане по някое време. Пред завода в Кавала има опашки от български камиони. Вече и кооперациите и арендаторите купуват тор от там,а не само търговците.
              !не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                Това с усещанията е просто поведение на пазара. Първо следдивидентно се срина. После при добра новина /хубав отчет/ няма реакция. За мен е беж Лиске да бягаме. Подозирам, че същото ще стане с Агрия. И подозирам, че е свързано с макрообстановката в света - страхът от рецесия е голям.
                Не че са лоши компании или че след някой и друг месец не могат да избухнат.
                Абсолютно си прав... преди няколко месеца писах че по агрия “ купона свърши”....без да искам се оказах прав а тогава доста хора скочиха върху мен...след това се счупи и сантимента по агрия... коридорите за жито... Украйна се разбра че изнася по всевъзможни начини... войната пое в друга посока някак си.... но усещането ми е че Райков се оказа голям огромен играч не само като търговец на жито но и играч на бфб...продаде няколко пъти на върха... първо на житният пазар а след това и на бфб... предполагам че предстои още някоя сделка иначе нямаше за какво да купува агресивно.... евала на Райков машина за пари е... прогнозата ми е че ще расте с 10% годишно, колкото е и нормално за сектора,както и че цената на земята плавно ще се укроти....за Нео прогнозата ми е че няма да видим 100лв...сантимента отече отдавна... бих заменил с удоволствие Нео за дрон преди да е литнал защото после не може го стигна... успех на алхимиците!

Коментар

• Това с усещанията е просто поведение на пазара. Първо следдивидентно се срина. После при добра новина /хубав отчет/ няма реакция. За мен е беж Лиске да бягаме. Подозирам, че същото ще стане с Агрия. И подозирам, че е свързано с макрообстановката в света - страхът от рецесия е голям.
                  Не че са лоши компании или че след някой и друг месец не могат да избухнат.

Коментар

Винаги е голям кеф човек да чете твойте умни анализи, но има едно голямо но... сантимента по тази акция се счупи отдавна... причините ги знаеш война газ страх на хората да инвестират в шитове пък кано ли в тази схема... задай си въпроса колко хора биха ре инвестирали тук дивидента... и дори някои хора да се пробват да я поповдигнат тази акция няма да има на кого да продадете защото сред масовката цари страх... от онази нощ когато писа че има хора които се справят на бфб добре и с талант във фундаменталният анализ на цифрите и търгувайки волативност и търгувайки чрез усещанията си... от тогава започвам твърдо да си мисля че усещанията винаги бият останалите... не знам дали ще се съгласиш с мен...
                    Аз ще го реинвестирам, ако цената е под 48 лв...... дотогава....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

За P/E на трейлинг база, разбирай, печалбата, която е реализирало дружеството през последните 12 месеца. Реално цялата компания струва колкото е печалбата ѝ за последната година и нещо. Под друг ъгъл - дружеството струва толкова колкото му е кеша в банка и дадените пари за аванс към доставчици, което е най-логично да е Булгаргаз. Дълг почти няма и заводът е подарък за смелите.
                      Разбира се риск има и това трябва да е ясно на всеки. Страхът се вижда добре в търговията както казва polax. Ако е въпросът бих ли си вкарал всичкия капитал в тази позиция - не, не бих. Но за портфейлна позиция не изглежда зле Юли месец спреда между европейската цена на газа и тази на Булгаргаз пак се отвори здраво до нивата от март месец, което е предпоставка за добри печалби и този месец. Отделно акционерите ще получат дивидент около 13млн в следващите седмици и да видим това дали няма да помогне за някакво раздвижване на търговията.
                      Винаги е голям кеф човек да чете твойте умни анализи, но има едно голямо но... сантимента по тази акция се счупи отдавна... причините ги знаеш война газ страх на хората да инвестират в шитове пък кано ли в тази схема... задай си въпроса колко хора биха ре инвестирали тук дивидента... и дори някои хора да се пробват да я поповдигнат тази акция няма да има на кого да продадете защото сред масовката цари страх... от онази нощ когато писа че има хора които се справят на бфб добре и с талант във фундаменталният анализ на цифрите и търгувайки волативност и търгувайки чрез усещанията си... от тогава започвам твърдо да си мисля че усещанията винаги бият останалите... не знам дали ще се съгласиш с мен...

Коментар

• Струва ми се, че докато войната продължава, позицията ще бъде печеливша и си струва да се държи, а в случая и да се допълва

Коментар

... колега вие с мападоната не гледате ли новините... пуснете си телевизора.. хора около мажовци те ви затапиха и ви държат на тези нива за да ви продават знаейки какво е положението...предстои трудност с Газа...събудете те се... неизвестност,страх... за какво п/е говорите въобще!
                          За P/E на трейлинг база, разбирай, печалбата, която е реализирало дружеството през последните 12 месеца. Реално цялата компания струва колкото е печалбата ѝ за последната година и нещо. Под друг ъгъл - дружеството струва толкова колкото му е кеша в банка и дадените пари за аванс към доставчици, което е най-логично да е Булгаргаз. Дълг почти няма и заводът е подарък за смелите.
                          Разбира се риск има и това трябва да е ясно на всеки. Страхът се вижда добре в търговията както казва polax. Ако е въпросът бих ли си вкарал всичкия капитал в тази позиция - не, не бих. Но за портфейлна позиция не изглежда зле Юли месец спреда между европейската цена на газа и тази на Булгаргаз пак се отвори здраво до нивата от март месец, което е предпоставка за добри печалби и този месец. Отделно акционерите ще получат дивидент около 13млн в следващите седмици и да видим това дали няма да помогне за някакво раздвижване на търговията.

Коментар

... колега вие с мападоната не гледате ли новините... пуснете си телевизора.. хора около мажовци те ви затапиха и ви държат на тези нива за да ви продават знаейки какво е положението...предстои трудност с Газа...събудете те се... неизвестност,страх... за какво п/е говорите въобще!
                            Всичко гледаме..... за газа не си в час..... не знам какви новини гледаш, да не са руската пропаганда?!
                            Тапата днес я има, утре я няма..... в момента не виждам тапа

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              За компания с P/E 1.25x и EV/EBITDA 0.5x - толкова

Коментар

• Много страх има по позицията, трудно ще расте.....
                                Много добър отчет никаква реакция на пазара. Положително е, че няма изтичане на инфо.
                                Last edited by polax; 25.07.2022, 21:14.

Коментар

Working...
                                X