IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сесии Промоции!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• здр.

Отдавна се каня да попрочета нещо от психология на тълпата (Гюстав Льобон).
    Иначе вълновата теория на елиът в комбинация с другите дисциплини от финансите и счетоводството дава, бих казал, задоволителни резултати.

Сполай Ви!

Коментар

• И ти не се докачай Иво) Всъщност историята на елинския художник Апелес, разказана на латински може би, трябва да проверя, от Плиний Major, се отнасяше само по отношение на предположението да не би да си психоаналитик и да се занимаваш с психология на тълпата. Спрямо експертните ти качества на борсов анализатор, както казах и по-горе - имаш моето уважение.
      Ние винаги губим, печелят само селяните!

Коментар

• "Всъщност, Иво оше древните са казали: Sutor ne supra crepidam!"

Абсолютно си прав! И Плиний Стари е прав

Не се гневи.

Сполай Ти!

Коментар

• ;-))))

Zdr.

Просто използвам доста полулярен похват за контра индикатор. При достигане на екстремуми обикновенно мненията на участниците са противоположни.

Т.е. опитвам се да си съставя и споделя с вас мнение относно настроенията на участниците.

Най-добре разработено е това е тук:
          http://www.nasdaq.com/earnings/analy...symbol=MSFT%60

Не смятам за психоаналитик. Само ще вметна, че най-трудно се определят точките на объщане на тренда. Пост фактум всеки може. Трудността е преди настъпване на събитието да бъде осъзнато/определено кога точно ще стане това. А за да се получи задоволителен отговор на въпроса "кога?", трябва да се отговори за въпроса "защо?".

Засега толкоз.

Сполай Ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvoDim
            Здр.

И от мене :-)))),

За съжаление, мнението на голямата част от форумците все още е преобладаващо позитивно. Което показва, че пазара ще пада още. Съгласен съм, че не всички пишещи тук са активни и/или голями участници. Но все пак тази тема носи инфо в тази насока - мненията на участниците.
            Лично според мен пазара около нова година ще направи корекция на текущия тренд и след това надолу.

Въпроса е откъде и докъде? А не дали.

Сполай Ви!
            Иво, следя внимателно какво пишеш и имаш цялото ми уважение като вещ в материята. Нещо обаче в аргументацията ти ме кара да бъда нащрек. Тъкмо се чудех какво и проумях - ти се правиш на психоаналитик. А явно тук не ти е силата. Тук си по-скоро в моя материя. Та, Иво, бъркаш. Мненията на форумците не са нито позитивни, нито оптимистични. Не плувай по повърхността на написаното... но ти всъщност не си специалист. Та казваш, че поради позитивното мнение пазара ще пада още. Означава ли, че ако не е позитивно, каквото всеки специалист по психология ще ти го докаже, че пазара ще се вдига? Иво, може и да си прав в предвиждането, но не и в аргументацията си. Което още един път ме кара да се замисля - какво всъщност иска да ни каже ИвоДим, защо ни го споделя и т.н. Всъщност, Иво оше древните са казали: Sutor ne supra crepidam!

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
              Това което следва е здравословна корекция която според техни4еския анализ може да бъде 38%-50%-62% от растежа на софикс а това зна4и спад на софикс до интервала 550-350 пункта.Успех ви желая и умната!

Мисля, че с 350 те пункта се изсилваш. Но 566-550 може и да стигне. което е 161.80% от движението от 696 до 906

Коментар

• Здр.

И от мене :-)))),

За съжаление, мнението на голямата част от форумците все още е преобладаващо позитивно. Което показва, че пазара ще пада още. Съгласен съм, че не всички пишещи тук са активни и/или голями участници. Но все пак тази тема носи инфо в тази насока - мненията на участниците.
                Лично според мен пазара около нова година ще направи корекция на текущия тренд и след това надолу.

Въпроса е откъде и докъде? А не дали.

Сполай Ви!

Коментар

• Колебая се, но едно е сигурно - за някои борсата ще бъде Дядо Коледа, за други - Дядо Мраз)
                  А иначе, нека промоция да продължи още маааалко...

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                    Това което следва е здравословна корекция която според техни4еския анализ може да бъде 38%-50%-62% от растежа на софикс а това зна4и спад на софикс до интервала 550-350 пункта.Успех ви желая и умната!
                    А при мен все повече се затвърждава усещането че вчера борсата стигна дъното, в момента се влачи по него и от тук нататък следва бавно и колебливо нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                      Когато "умните" пари почнат да се връщат на борсата значи е време за покупки.
                      Мисля 4е основната грешка на БФБ биковете е краткия период в които те са следили пазара може би около 2 години за тях спада в цената на една акция с 10-20 % я прави евтина но тази акция за 4 години преди това се е повишила 1000%.Всеки може да направи справка на цените от преди 4 -5 години и самия СОФИКС го показва нарастнал е 8 пъти .Обективно надценяването се вижда от високото П/Е в сравнение с други по ка4ествени борси .Това което следва е здравословна корекция която според техни4еския анализ може да бъде 38%-50%-62% от растежа на софикс а това зна4и спад на софикс до интервала 550-350 пункта.Успех ви желая и умната!

Коментар

• И аз мисля че задържат доста пари по портфейлите. А в тези, създадени през последните 4-5 месеца май повечето пари са в кеш. Мисля обаче че са почнали тихичко да си пълнят вече.
                        Големите инвеститори са bears. Много от свободните играчи на БФБ също са мечета.
                        Кво ли става с борса, пълна с мечки...

Коментар

• .

Brain, не съм го открил сега, но за GAZ е драстичен като стойност

затова потърсих и страничен коментар, мерси за което

Коментар

• Няма какво да си признаваме то е ясно.

Коментар

• Много добре знаете, че тук и сега не става дума за промоции, ами за продължаваща стагнация на пазара. Която не се знае колко още ще продължи. Признайте си да ви олекне

Коментар

• В тази насока на колкото по-ниски нива заредят фондовете (те и за това не зареждат) толкова по-добра доходност ще реализират и ще могат после да се тупат в гърдите пък покрай тях и ние ще заграбиме.

Коментар

Working...
                                X