wizte che tuk niama kiorava akciia za prodazba?? zashto li?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ (ICPD)
Collapse
X
-
Възможно е наистина да е така. Дай боже тези планове да се осъществят и всички инвестирали да спечелят. Нямам нищо против и ви желая успех. Прав си, че аз по принцип съм си скептик. И за това дружество ще си остана такъв докато виждам едни красиви нули срещу графата "приходи" в отчетите. Разбира се, това е нормално когато се продават единствено планове. Осъществяването им е въпрос на вероятности. И според мен вероятността да се реализира печалба от 400% за една година не може да е много голяма. А дали възнаграждението си струва риска е въпрос, който всеки сам си решава както намери за добре. Единственият, който при всички случаи печели, е управляващото дружество.
И други АДСИЦ имат планове за изграждане на ваканционни селища по морето /вярно, може би не в така напреднала фаза/ и акциите им не струват 4 лева. Може би защото не са обещавали печалба от 400%.
Коментар
-
Бай ви Генчо, не е по сметките много, та се чуди:
Емитираните акции са 1,5 млн., значи при такъв проект печалбата е не 4, а над 13 лева за акция?
А 330 апартамента за година и половина да се завършат - може. В България - малко повече. Значи, до края на 2006 год. ще бъдат продадени тези 330 апартамента и в цената на акциите ще бъде калкулирана печалбата - около 52% годишна доходност. Не е зле.
Прогнозната им средна продажна цена е 1060 Евро за 1 кв.м, не е известно дали е включен ДДС. За това място цената е височка. Факт е, че досега клиентелата им е клъвнала на 700 Евро, в които има включени вероятно около 10% комисиони на брокерите, това е обичайната практика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КАРЪКАaide cenata ot 3 leva ia otnesohme....kakvo li ni chaka?
Аз поне няма да те излъжа.Просто от сега ти казвам че няма да ти ги върна.
Коментар
-
Много добре,Бръмбар!!!
Бил си редовно в час.
Първоначално изпратено от БръмбарТака, така, такаааааа!
Полека-лека се приземяваме.
Всеки инвеститор, който е закупил добър парцел може да намери банка, която да кредитира в значителна част строежа, стига парцелът да не е закупен със заемни средства. Подобни кредити в са в рамките на 10-12%, максимум 16%.
В повечето дебели книжки по материята /финансов левъридж/ пише, че една компания обикновенно емитира акции по две причини - 1. Не може да емитира дълг, защото се опитва продаде само една "гола идея", какъвто нашия случай не е, и 2. Съотношението Собствени средства/Привлечен капитал е толкова зле, че цената на финансиране, която би постигнала при заемните средства /в случая 16%/ се доближава до цената на собствения капитал /за БФБ 20% например/. Ама, момчета, къде са 20% - къде са 200%. Нима зад вас не иска да застане никой /дори мутра/, която да ви финансира на 30 или 50%.
А-а-а, може би пропуснах - в инвестицията имало риск, разбираш ли, бил подробно описан. А описано ли е, че при смесено финансиране, ако не продадета построеното 3 години, то лихвата по кредитите ще изяде много голяма част от дохода. То вие затова емитирате акции с обещания за 200%, щото може би вероятността да не се случи е 75%.
Иначе, всичко е много хубаво - още един АДСИЦ за имоти - нямам нищо против тях, дори съм фен на идеята. Ама като правите публични изказвания малко по-полека. Всички, не само г-н Майстер.
Съгласен съм, че като публично обявите рисковете, малко по-трудно ще се намерят мераклии. По-трудно ще надуем и емисионата стойност до 2-3 лв. По трудно ще "локнем профита" от учредяването до сега /то това е и цената на идеята, която в случая продавате на инвеститорите/.
С най-добри пожелания!
Коментар
-
Така, така, такаааааа!
Полека-лека се приземяваме.
Всеки инвеститор, който е закупил добър парцел може да намери банка, която да кредитира в значителна част строежа, стига парцелът да не е закупен със заемни средства. Подобни кредити в са в рамките на 10-12%, максимум 16%.
В повечето дебели книжки по материята /финансов левъридж/ пише, че една компания обикновенно емитира акции по две причини - 1. Не може да емитира дълг, защото се опитва продаде само една "гола идея", какъвто нашия случай не е, и 2. Съотношението Собствени средства/Привлечен капитал е толкова зле, че цената на финансиране, която би постигнала при заемните средства /в случая 16%/ се доближава до цената на собствения капитал /за БФБ 20% например/. Ама, момчета, къде са 20% - къде са 200%. Нима зад вас не иска да застане никой /дори мутра/, която да ви финансира на 30 или 50%.
А-а-а, може би пропуснах - в инвестицията имало риск, разбираш ли, бил подробно описан. А описано ли е, че при смесено финансиране, ако не продадета построеното 3 години, то лихвата по кредитите ще изяде много голяма част от дохода. То вие затова емитирате акции с обещания за 200%, щото може би вероятността да не се случи е 75%.
Иначе, всичко е много хубаво - още един АДСИЦ за имоти - нямам нищо против тях, дори съм фен на идеята. Ама като правите публични изказвания малко по-полека. Всички, не само г-н Майстер.
Съгласен съм, че като публично обявите рисковете, малко по-трудно ще се намерят мераклии. По-трудно ще надуем и емисионата стойност до 2-3 лв. По трудно ще "локнем профита" от учредяването до сега /то това е и цената на идеята, която в случая продавате на инвеститорите/.
С най-добри пожелания!
Коментар
Коментар