IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свежите пари - проблема на нашата борса

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от аналгина
    Сега проверих. От такива като теб, за мен са останали тоалетните на ДЗИ Банк АД в клона им в Каспичан :-)
    аналгине, не тъгувай!
    И аз имам малко ДЗИ Банк и ще ти дам каквото ми се е паднало на мен

Коментар

• Сега проверих. От такива като теб, за мен са останали тоалетните на ДЗИ Банк АД в клона им в Каспичан :-)

Коментар

• Абе те добрите намерения обикновено към Ада водят, но твоя пример идва да ни покаже, че трябва да инвестираме в компании, които са отговорни пред обществото, природата и т.н. ......
        Аз когато си купувам акции, си избирам по-хубавите активи на дружеството - президентския автомобил, стола на секретарката и т.н. ...... ;-)
        I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Е, ама каква е гаранцията, че няма да си собственик на тръбата с отходните води, която замърсява морето и тогава добрите намерения къде отиват :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vasilevich
            Този , който инвестира в акции на борсата може да получи печалба от:
            1. Нарастване пазарната стойност на акциите
            2. Дивиденти
            По отношение на 1 точка , вече няма да ги има тези скокове като 12,2004-02,2005.
            Трябва да се търсят акции извън SOFIX
            По отношение на точка 2 , положението е още по- отчайващо.
            Колко акции са дали дивиденти превъзхождащи лихвите по годишните банкови депозити?
            Има и т.3: Притежаването на % от компанията и моралното задоволство от това. Например - може да си купиш 1 акция от АЛБ и да станеш горд собственик на 10-тина боклуджийски кошчета с орнаменти, поставени по улиците на курорта ;-)
            които естествено да ти носят моралното удовослтвие, че допринасяш за благото на човечеството и опазването на природата

.... та не всичко се измерва в пари ...

айде със здраве

Коментар

• Този , който инвестира в акции на борсата може да получи печалба от:
              1. Нарастване пазарната стойност на акциите
              2. Дивиденти
              По отношение на 1 точка , вече няма да ги има тези скокове като 12,2004-02,2005.
              Трябва да се търсят акции извън SOFIX
              По отношение на точка 2 , положението е още по- отчайващо.
              Колко акции са дали дивиденти превъзхождащи лихвите по годишните банкови депозити?
              прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Има се цели институции, които са формирани около ниската финансова грамотност на населението.
                Как иначе може да си обясните рекламите примерно на Прокредит Банк - от едната страна "дайте си парите на макс 7.5% год депозит" и веднага след това "елате да Ви кредитираме преференциално на 19%".
                Супер далавера, а има и хора където се връзват!
                Та така...

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
                  Sharper - и къде отиват според финансовата сметка?
                  Полета\Периоди Q1 1998 Q2 1998 Q3 1998 Q4 1998 Q1 1999 Q2 1999 Q3 1999 Q4 1999 Q1 2000 Q2 2000 Q3 2000 Q4 2000 Q1 2001 Q2 2001 Q3 2001 Q4 2001 Q1 2002 Q2 2002 Q3 2002 Q4 2002 Q1 2003 Q2 2003 Q3 2003 Q4 2003 Q1 2004 Q2 2004 Q3 2004 Q4 2004 Q1 2005 Q2 2005 Q3 2005

Преки инвестиции в чужбина -0.0 -0.0 -0.1 -0.0 0.3 -9.7 -2.5 -4.4 -4.5 -3.5 7.6 -2.9 -0.6 -2.6 -0.4 -5.2 -0.9 -0.3 -3.4 -24.5 -7.1 -1.2 -5.7 -9.3 -12.3 -4.5 -5.1 190.3 -15.7 -9.4 -215.4

Коментар

• Така е но потребление до определен момент след това потребленито става проинфлационно, а както гледам как потреблението отива в търгивския дефицит. Инфлация + обезценяване на националната валута много ми прилича на последните месеци от управлението на БСП. Добре, че е Пламен Орешарски........

Коментар

• Sharper - и къде отиват според финансовата сметка?

Коментар

• не забравяйте че растежа на икономиката се движи от потреблението.
                        все още нивото на спестяване у нас е по-високо отколкото в Европа или САЩ, и кредитите като процент от БВП също са доста по-малко.

Коментар

• Прав си Никола,
                          превръщаме се в консуматорска нация от американски тип (много зле ни влияят американските филми ;-)
                          И сме финансово неграмотни, което също е много отчайващо, но все пак има светлина в тунела - хората вече са чували, че има такива животни като ФБорса и взаимни фондове, но все още се страхуват от пирамиди, фараони и т.н.
                          ще успеем все някога ;-)

Коментар

• Проблемът е че българина дори и не спестява. Всеки един спечелен лев отива за нов гсм, кола на лизиг, ипотека на апартамент. Просто в българската икономика булшинството от хората харчат. Предполагам знаете какъв ефект има върху икономиката. Всичко отива в дефицит по текущата сметка, левчето се обезценява и тн. и тн. Абе ще се оправиме НАНАЙСИ!

Коментар

• Свежите пари се вижда във финансовата сметка къде отиват.

Коментар

• Какво да правиш, Софиксов, това е трагедия -
                                средностатистическият българин е финансов простак...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X