IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗПАД Булстрад (4BI / BSTR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://pazari.dnevnik.bg/show/551214/

"Ерсте груп" продаде застрахователния си бизнес в ЦИЕ на "Виена иншурънс"
    Цената на сделката е 1.445 млрд. евро

"Ерсте груп банк" (Erste Group Bank AG) приключи успешно продажбата на застрахователните си операции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), включително в Австрия, на "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group - VIG), съобщиха от финансовата институция. Сделката е на стойност 1.445 млрд. евро. Получено е одобрението на компетентните органи и местните застрахователни регулатори, се казва още в съобщението. Такива одобрения е трябвало да бъдат получени от органите в страните, в които двете компании имат свои поделения - Австрия, Хърватия, Чехия, Словакия, Унгария.

Като част от споразумението "Ерсте груп" или нейните дъщерни банки в ЦИЕ ще запазят 5% дял във всяка от местните застрахователни компании. Освен сделката за покупко-продажбата, двете компании са сключили и споразумение за сътрудничество, според което ще продават взаимно продуктите си през съответните си канали за продажби. Споразумението е за срок от 15 години. Това осигурява на VIG достъп до над 2900 клонове и офиси и над 16 млн. клиенти на "Ерсте груп" в региона, се посочва в съобщението. От своя страна Ерсте получава достъп до около 10 млн. клиенти на VIG в страните, в които двамата партньори са активни. От общата сума на сделката около 300 млн. евро са за тази част от споразумението. Сумата ще бъде преведена на 1 януари 2009 г. Останалата част от сумата (1.14 млрд. евро) е преведена на "Ерсте груп" на 15 септември 2008 г. Сделката ще укрепи капиталовата база на "Ерсте груп", пише в съобщението.

VIG придобива от "Банка комерчиала романа" (Banka Comerciala Romana BCR) 88.5% дял в румънските животозастрахователна и общозастрахователна компании BCR Asigurari de Viata и BCR Asigurari. Както и в другите страни, BCR ще запази 5% дял в животозастрахователното дружество. Приключването на транзакцията в Румъния се очаква през следващите няколко седмици, след получаване на разрешенията от местните органи и застрахователния регулатор в страната. В Сърбия и Украйна "Ерсте" няма застрахователен бизнес. Въпреки това в тези две страни ще бъде подписано 15-годишно споразумение с местните банки и съответните застрахователни компании на VIG, пише в съобщението.

В България "Ерсте банк" няма дъщерни дружества в банковия и застрахователния сектор. Банката присъства на българския финансов пазар чрез лизинговото дружество "Иморент България". "Ерсте банк" беше един от кандидатите по време на приватизацията на Банка ДСК през 2005 г. Част от VIG у нас са ЗАД "Булстрад" и ЗАД "Български имоти".
    Tradanza , та какво казвате 50, 60 лв. ...... и аз искам ... , но майчето май няма намерение да фалира......

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
      Първоначално изпратено от Tradanza
      Първоначално изпратено от Shemata
      тук на 50-60 лв и аз бих влязал
      Къш от темата! Тука такива нива са немислими :lol:
      ok аз просто казвам на какви нива бих си купил тук ...!!!
      Е ясно ама не в тази тема! Отиди в темата за монбат да пишеш на колко ша купуваш БСТР Тука сме плашливи

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
        Първоначално изпратено от Shemata
        ok аз просто казвам на какви нива бих си купил тук ...!!!
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata

Коментар

• тук на 50-60 лв и аз бих влязал
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Tradanza , мислех те за досаден , но за интелегентен с анлийско чувство за хумор ,но още един , два отговора ,като този и ще спра да комуникирам с теб.....
              Преди няколко месеци имаше същите пазарни настроения и към Петрол , Слънце и Пловдив БТ и Булстрад ..... имах покупки на Петрол от 3.80 - до 7 .00 и многократни влизания и излизания...Слънце ... двете най ниски цени на купува са мой.... 6.15 и 6.18..... средна цена 7.80 продадох ги на аукциона .... след това пак купувам.....Пловдив БТ на средна цена 12.5..... е тук някой ми ги купи на 30 и не хванах максимума ..... но пък имах и сериозен дивидент ..... имам акции и в момента..... чакам търгово....Булстрад имам покупки от 50 - до 350 лв.... средна цена 102 лв..... , но тя е дългосрочна инвестиция , а не спекула..... , а купувам и още две акции ,но не съм напълнил....не е Зърнени храни ... и там е спекула..
              А ти колега чакаш когато всички се хвърлят да купуват и ти покрай тях ... ако остане и когато всичко пада и ти гледаш и злорадстваш , че не си продал и колко са се набутали вътре..... истината на борсата е да печелиш на падащ пазар без къси.... , на бичи всеки може .... За да не добиеш грешна престава , че се хваля ..мога да ти кажа никовете на десетина хора от форума , който имат също точни попадения...... но не го афишират .... и не са на загуба ... поне сериозна..... , а Пепи и Атила са друга тема и много трябва да се учиш от тях...имаше време ,когато една дума на Пепи и хиляди влизаха в позиция....и не съжаляваха .... така ,че си спести иронията за инвеститорските им умения... пак ще дойде тяхното време..... , но дали ще дойде твоето...

Не е препоръка за покупка на акции.....
              Време е за бира......

Слушам! Само кажи ти като чети отчетите улови ли пазарните настроения и бъдещи движения?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                Слушам! Само кажи ти като чети отчетите улови ли пазарните настроения и бъдещи движения?
                Tradanza , понеже ме придизвикваш .... чакам търговите на Пловдив и Слънце за да освободя кеш/ акции от втората вълна/ и за тук ..... , а ти продължавай да гледаш през прозореца на офиса ........мухите.... ..... и колко е по ниска е цената, толкова по вече ще съм доволен..... работи във форума за мен ...защото аз не мога да плюя тази акция.... Успехи ....
                Цвети_мечи, въпроса който задодох е много различен от това, което ти ми отговаряш. Не съм те питал дали купуваш и защо купуваш. За да не си повтарям въпроса, можеш да го прочетеш пак и да ми отговориш

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
                  Първоначално изпратено от Пепи
                  Трабанта,

що не погледнеш и обемите,

а не виждаш ли , очевадно е, че се подготвя третата вълна..........хахахаха........,

която ще спре ехееееее............ да не казвам къде!;-))

налЕ?? :-))
                  Пепи,

Ти само до 3 ли можеш да броиш? Само 3ти вълни виждаш!

А-аааа мога, мога,

след третата идва 4-та, а след това леле-мале 5-цата къде ще спре

просто не ми се мисли...................хахахахахаха....!:-))

Ама ти знаеш,

налЕ ?? :-))

Коментар

• Слушам! Само кажи ти като чети отчетите улови ли пазарните настроения и бъдещи движения?
                    Tradanza , понеже ме придизвикваш .... чакам търговите на Пловдив и Слънце за да освободя кеш/ акции от втората вълна/ и за тук ..... , а ти продължавай да гледаш през прозореца на офиса ........мухите.... ..... и колко е по ниска е цената, толкова по вече ще съм доволен..... работи във форума за мен ...защото аз не мога да плюя тази акция.... Успехи ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                      Трабанта,

а не виждаш ли , очевадно е, че се подготвя третата вълна..........хахахаха........,

Пепи,

Ти само до 3 ли можеш да броиш? Само 3ти вълни виждаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        Може и да си прав! До сега фундамента все побеждаваше. Няма причини да не го прави и за напред
                        Tradanza , нали ти казах малко отчети да почетеш , а ти като немирно дете с четката да мацаш се хвана..... .... продължавай да играеш в моята посока .... засега....
                        ! Слушам! Само кажи ти като чети отчетите улови ли пазарните настроения и бъдещи движения?

Коментар

• Може и да си прав! До сега фундамента все побеждаваше. Няма причини да не го прави и за напред
                          Tradanza , нали ти казах малко отчети да почетеш , а ти като немирно дете с четката да мацаш се хвана..... .... продължавай да играеш в моята посока .... засега....

Коментар

• Трабанта,

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                              Трабанта, моля те да не навираш фантасмагоричния си ТА в лицата ни! Тук фундамента се гледа!
                              Може и да си прав! До сега фундамента все побеждаваше. Няма причини да не го прави и за напред

Коментар

• Трабанта, моля те да не навираш фантасмагоричния си ТА в лицата ни! Тук фундамента се гледа!
                                BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Working...
                                X