Сделката бе нагласена в 12.32 понеже в 12.30 повечето брокери излизат в обедна почивка, та някой брокер си ги е прехвърлил на себе си, предполагам. Навремето Спас Шопов като управител на Индустриален фонд прехвърлил на собствената си фирма апетитните акции с висок дивидент дори на цена под годишния дивидент тогава и по такъв начин ощети фонда като присвои поне 7 млн лв. Подвизава се и в Телелинк, а Спас Русев пък беше купил и препродал Виваком и Булсатком. В излъчваното пък неделно радиопредаване "В кръчмата на Спас", водещия призна че му са се обадили и са го обвинили в плагиатство и предаването беше закрито. Така че държавата ни закрива сатиричните предавания като онова на Явор Дачков, който осмя величеството, а партийните величия се ласкаят.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странни "птици"(дружества) на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Тук нещата станаха още по-интересни...Година и половина никаква сделка,като последната е била на цена 7лв.В деня,в който дружеството обявява,че е гласуван 0.95лв. дивидент,някой продава 250 акции на цена 1.01лв. Най-тъпото е,че и аз дълго време държах две-триста акции купува на цена 1.01 или 1.05 ,вече съм забравил,обичам да слагам безумни оферти купува на супер неликвидни дружества....После ми писна и ги махнах,няма да се занимавам с глупости... И верно ,че става въпрос за супер дребна сума,но мисля,че е невероятно чувството да си купиш акции на стойността на дивидента,който ще бъде раздаден...destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБългарски Транспортен Холдинг, 2.3 милиона капитализация, 5.1 милиона кеш, 2.9 милиона печалба
купува 0,031, продава 116,000
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБългарски Транспортен Холдинг, 2.3 милиона капитализация, 5.1 милиона кеш, 2.9 милиона печалба
купува 0,031, продава 116,000
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
може и градномания, ако си попадал някой път на интервюта на тея са просто уникални
https://money.bg/business/chaykafarm...1-mlrd-lv.html
"Днec Чaйĸaфapмa e eднa oт нaй-paзпoзнaвaeмитe бългapcĸи ĸoмпaнии и дoxoдoнocнa дecтинaция зa инвecтиция нa cвoбoдни ĸaпитaли и cпecтявaния oт cтpaнaтa и чyжбинa. Aтecтaт зa тoвa e пocтoяннo yвeличaвaщият ce бpoй нa aĸциoнepитe в ĸoмпaниятa, ĸaĸтo и нeĸoлĸoĸpaтнoтo нapacтвaнe нa цeнaтa нa aĸциитe oт мoмeнтa нa пъpвoнaчaлнoтo лиcтвaнe дo днec, ĸaтo пaзapнaтa ĸaпитaлизaция ĸъм 17 дeĸeмвpи 2020 г. e 1"101"480'000 лeвa. Πo тoзи пoĸaзaтeл Чaйĸaфapмa зaпaзвa пoзициятa cи нa нaй-cĸъпaтa бългapcĸa ĸoмпaния c пaзapнa ĸaпитaлизaция нaд 2 пъти и пoлoвинa пo-гoлямa oт тaзи нa втopaтa ĸoмпaния нa БФБ. Дpyг гoлям пoвoд зa гopдocт e пpoфилът нa aĸциoнepитe, ĸoитo Чaйĸaфapмa пpивличa - дългocpoчни инвecтитopи, ĸoитo нe цeлят нa вcяĸa цeнa бъpзa пeчaлбa, a инвecтиpaт в бъдeщeтo - нe пpocтo финaнcи, a дoвepиe в нaшия бизнec мoдeл, пpeдвидимocт, виcoĸи цeннocти и cмeли мeчти зa eвpoпeйcĸa eĸcпaнзия."
Вече ми стана абсолютно ясна и търговията с акции на компанията - непрекъснат растеж,с незабележими колебания на кривата....Мажото е разхвърлил няколко хилки на един приближен служител, а на друг - някоя хиладарка в акции,които си ги менкат побутвайки цената нагоре...Ако се включи някой случаен играч с някоя дребна бройка,щото голяма бройка няма как да си купи,ще се ослушва известно време ,като в небрано лозе,а после ще ги шътне с някаква печалба,тъкмо да се имитира активност....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Съгласен,винаги съм имал чувството,че компанията е превърната в публично дружество с някаква имиджова цел,а може би също с цел и по-мащабно банково кредитиране....Знам ли?!
https://money.bg/business/chaykafarm...1-mlrd-lv.html
"Днec Чaйĸaфapмa e eднa oт нaй-paзпoзнaвaeмитe бългapcĸи ĸoмпaнии и дoxoдoнocнa дecтинaция зa инвecтиция нa cвoбoдни ĸaпитaли и cпecтявaния oт cтpaнaтa и чyжбинa. Aтecтaт зa тoвa e пocтoяннo yвeличaвaщият ce бpoй нa aĸциoнepитe в ĸoмпaниятa, ĸaĸтo и нeĸoлĸoĸpaтнoтo нapacтвaнe нa цeнaтa нa aĸциитe oт мoмeнтa нa пъpвoнaчaлнoтo лиcтвaнe дo днec, ĸaтo пaзapнaтa ĸaпитaлизaция ĸъм 17 дeĸeмвpи 2020 г. e 1"101"480'000 лeвa. Πo тoзи пoĸaзaтeл Чaйĸaфapмa зaпaзвa пoзициятa cи нa нaй-cĸъпaтa бългapcĸa ĸoмпaния c пaзapнa ĸaпитaлизaция нaд 2 пъти и пoлoвинa пo-гoлямa oт тaзи нa втopaтa ĸoмпaния нa БФБ. Дpyг гoлям пoвoд зa гopдocт e пpoфилът нa aĸциoнepитe, ĸoитo Чaйĸaфapмa пpивличa - дългocpoчни инвecтитopи, ĸoитo нe цeлят нa вcяĸa цeнa бъpзa пeчaлбa, a инвecтиpaт в бъдeщeтo - нe пpocтo финaнcи, a дoвepиe в нaшия бизнec мoдeл, пpeдвидимocт, виcoĸи цeннocти и cмeли мeчти зa eвpoпeйcĸa eĸcпaнзия."Last edited by Black and white cat-foot; 17.04.2024, 17:56.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеЧайкафарма
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеВиж им акционерите Правилно си ги "кръстил" странни птици
Коментар
-
Странни "птици"(дружества) на БФБ
Да пусна подобна тема ме провокира следната новина:
ВФ Алтърнатив АД-София
Друга нерегулирана информация
16-04-2024 18:03
УВЕДОМЛЕНИЕ ОТ ВФ АЛТЪРНАТИВ АД
На основание на чл.148б от Закона за публично предлагане на ценни книжа „ВФ АЛТЪРНАТИВ„ АД (Дружеството) уведомява както следва:
На 16.04.2024г. в Дружеството е постъпило 1 / един/ бр. уведомления за значително дялово участие, както следва:
1. Уведомление за увеличаване на дяловото участие на "VFE Consulting" Ltd в капитала на ВФ АЛТЪРНАТИВ АД - ЕИК204692929, София Г.С.Раковски 193А, както следва:
• В резултат на сделка за покупка на 40 акции от 15.04.2024, увеличава дяловото участие от 0,00% на 8.00%.
Викам си,трябва да има някаква грешка - с 40 акции да придобиеш 8% от капитала на едно дружество си е малко страно...Търгува ли се изобщо на БФБ...Оказа се, че држеството има емитирани 499 акции и има оферти продава - най-ниската е 20 акции, с цена 26 200лв.!Найс,а?!Тепърва ще разглеждам,каква му е дейността на ВФ Алтернатив АД...
Знам ,че има и други подобни "странни " дружества на БФБ.Ако всяко подобно дружество си има собствена тема ,тя много бързо ще замине назад и никой няма да се сеща за него...
Какъв е критерият за "странно дружество"?!Няма такъв - ако на някой му се стори нещо съвсем необичайно - да го напише тук..И най-вече дружества ,които почти не се коментират,могат да намерят някакво "внимание" в темата.Също и дружества,които са не особено ликвидни,като конкретното и т.н.
То предвид това ,че сме "бутикова борса"(цитирам колега от форума),няма нищо ,кой знае колко странно и в конкретното дружество,но пък дадем шанс на некоментираните дружества да се появяват чат- пат във форумното пространство.....
Тагове: Отмаркиране на всички
- 4 Харесвания
Коментар