Пазарът отива към намаление на комисионните. Да видим кой ще успее да се приспособи!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Болерон АД (BLR1)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Напълно споделям мнението ти,след този период риска относително намалява.Тогава се появяват резултатите от набрания и инвестиран от компаниите капитал.Вижда се и как се държат мажовците и се трупа история на емитета.Практиката показва че обикновенно първоначално оценката на компаниите спада заради нетърпеливите ръчички и после ако се видят резултати нещата потръгват.За инвеститори с малки портфейли тази стратегия би била подходяща тъй като по всяко време могат да си купят от пазара.
-Не пропускате ли една МНОООГО значима подробност ???
Вейнджър фондовете са подкрепили и влезли преди ~4 години (по техни думи) на тези нива!
Лично съм много доволен от неглежирането на този факт,- играх скромно нисходящо на 4 нива от 4,04/ и съм получил 4 мейла с потвърждения!
Естествено, че времето ще покаже, кой къде греши!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Напълно споделям мнението ти,след този период риска относително намалява.Тогава се появяват резултатите от набрания и инвестиран от компаниите капитал.Вижда се и как се държат мажовците и се трупа история на емитета.Практиката показва че обикновенно първоначално оценката на компаниите спада заради нетърпеливите ръчички и после ако се видят резултати нещата потръгват.За инвеститори с малки портфейли тази стратегия би била подходяща тъй като по всяко време могат да си купят от пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
В коя компаният направи застраховката? Според теб цената и конкурентна ли е спрямо други посредници на пазара?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеПреди 5 дни си направих ГО, а днес КАСКО. Добър им е сайта, нямам забележки. Нямам и акции. За мен на бийм пазара трябва да се влиза на втората или третата година от листването. Да видим и какво ще стане с данъците след 2025г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че много хора си правят грешни изводи за Бийм пазара. Първо, там се листват предимно стартиращи компании. При тях риска за неуспех никак не е малък. Така че, първо с това трябва да си наясно.. това са рискови инвестиции! Вероятно над половината няма да ги бъде. Някой обаче ще направят по 10 а може и по 100! За това обаче трябва време.
Второ, в последните около две години се разви криза или най-малкото силно охлаждане на пазара на стартъп финансиране в световен мащаб. Е, ние и кампаниите които се листнаха на Бийма няма как да останем незасегнати.. нали не се заблуждавате?
Та, съобразявайте се с горните две обстоятелства преди да си правите генерални изводи и стратегии!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеПреди 5 дни си направих ГО, а днес КАСКО. Добър им е сайта, нямам забележки. Нямам и акции. За мен на бийм пазара трябва да се влиза на втората или третата година от листването. Да видим и какво ще стане с данъците след 2025г.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мисля че много хора си правят грешни изводи за Бийм пазара. Първо, там се листват предимно стартиращи компании. При тях риска за неуспех никак не е малък. Така че, първо с това трябва да си наясно.. това са рискови инвестиции! Вероятно над половината няма да ги бъде. Някой обаче ще направят по 10 а може и по 100! За това обаче трябва време.
Второ, в последните около две години се разви криза или най-малкото силно охлаждане на пазара на стартъп финансиране в световен мащаб. Е, ние и кампаниите които се листнаха на Бийма няма как да останем незасегнати.. нали не се заблуждавате?
Та, съобразявайте се с горните две обстоятелства преди да си правите генерални изводи и стратегии!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеПандичке, Батя е прав, че всички на борсата сме конкуренти. Според теб нормално ли е да кажеш на конкуренцията за плановете си? Все пак инвестирането на борсата е бизнес, а не игра за забавление
https://www.youtube.com/watch?v=LJS7Igvk6ZM
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Нее, не поемам никаква отговорност за чуждите пари и инвестиционни решения. Всеки си има глава да мисли. Нямам амбиции за инфлуенсър с последователи, пред които да съм длъжен.
Подробни и редовни коментари по инвестиционната си активност правя само с много близки приятели, с които сме си взаимно полезни. Във форума споделям само когато и колкото преценя според настроението ми и с оглед малкия пазар и че всички тук сме си конкуренти.
П.п. Това беше последен пост извън темата, извинявам се на колегите.
А основния въпрос е колко малко, много или нищо е спечелил на бфб. Ако сам не може да си отговори за причините, а ти можеш, то защо да се снишаваш?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Болерон като се е запътил към BEAMX, целият оборот там понякога не минава и 3 бона за сесията.
За сравнение, Нексанс само в Париж направиха почти 20 милиона вчера (купувал съм моите през Франкфурт). Ок ще кажеш, ама те са 8 пъти по-големи от Шелли. Раздели на 8 оборота и пак са грозни сметките, особено ако се вярва на писанията в нета че имало хора, дето събирали по 200-400к от семейство и приятели за да инвестират в Шелли. Това че БФБ е мега зле, не значи че Шелли са цъфнали и вързали
Соу и мамите ли са ни конкуренти? Или като си имат глави на раменете, са си сами виновни и няма проблем да им взимаме парите. За личната отговорност, ето една класика от 2008 г
https://www.youtube.com/watch?v=gUkbdjetlY8
- 5 Харесвания
Коментар
-
Пандичке, Батя е прав, че всички на борсата сме конкуренти. Според теб нормално ли е да кажеш на конкуренцията за плановете си? Все пак инвестирането на борсата е бизнес, а не игра за забавлениеLast edited by Спекулант79; 17.02.2024, 13:56.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеДобре, повечко е годишния оборот на всички Софикс дружества
На Шелли груп годишния оборот за миналата година е 23,705,671лв, грубо 22% от оборота на Софикс за 2023г.2014 *** 202,483,343 2015 *** 80,989,479 2016 *** 128,793,410 2017 *** 247,614,505 2018 *** 139,197,700 2019 *** 75,083,528 2020 *** 94,336,551 2021 *** 224,270,424 2022 *** 136,414,643 2023 *** 106,588,032
За сравнение, Нексанс само в Париж направиха почти 20 милиона вчера (купувал съм моите през Франкфурт). Ок ще кажеш, ама те са 8 пъти по-големи от Шелли. Раздели на 8 оборота и пак са грозни сметките, особено ако се вярва на писанията в нета че имало хора, дето събирали по 200-400к от семейство и приятели за да инвестират в Шелли. Това че БФБ е мега зле, не значи че Шелли са цъфнали и вързали
Соу и мамите ли са ни конкуренти? Или като си имат глави на раменете, са си сами виновни и няма проблем да им взимаме парите. За личната отговорност, ето една класика от 2008 г
https://www.youtube.com/watch?v=gUkbdjetlY8destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар