IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Болерон АД (BLR1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пазарът отива към намаление на комисионните. Да видим кой ще успее да се приспособи!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Напълно споделям мнението ти,след този период риска относително намалява.Тогава се появяват резултатите от набрания и инвестиран от компаниите капитал.Вижда се и как се държат мажовците и се трупа история на емитета.Практиката показва че обикновенно първоначално оценката на компаниите спада заради нетърпеливите ръчички и после ако се видят резултати нещата потръгват.За инвеститори с малки портфейли тази стратегия би била подходяща тъй като по всяко време могат да си купят от пазара.

-Не пропускате ли една МНОООГО значима подробност ???
      Вейнджър фондовете са подкрепили и влезли преди ~4 години (по техни думи) на тези нива!
      Лично съм много доволен от неглежирането на този факт,- играх скромно нисходящо на 4 нива от 4,04/ и съм получил 4 мейла с потвърждения!
      Естествено, че времето ще покаже, кой къде греши!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Напълно споделям мнението ти,след този период риска относително намалява.Тогава се появяват резултатите от набрания и инвестиран от компаниите капитал.Вижда се и как се държат мажовците и се трупа история на емитета.Практиката показва че обикновенно първоначално оценката на компаниите спада заради нетърпеливите ръчички и после ако се видят резултати нещата потръгват.За инвеститори с малки портфейли тази стратегия би била подходяща тъй като по всяко време могат да си купят от пазара.
        В първите листвания, можеше да се печели продавайки на първата сесия, но това мисля, че е вече минало. Миналата година влязох в Импулс, HRC и Биодит, защото вече е ясно, че тренда е нагоре. За Биодит не всички ще се съгласят, но съм си дал срок до края на годината да ги държа. Болярин изобщо не ги виждам еднорог, но ако след 2 години покажат резултат.....ще преосмисля позицията си. Хубавото е, че листването мина и г-н Мартинов може да се концентрира върху Импулс.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

В коя компаният направи застраховката? Според теб цената и конкурентна ли е спрямо други посредници на пазара?
          Предлагат избор между десетина компании. КАСКО направих в Булстрад, цената беше най-изгодна. При 18 500, платих 700лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
            Преди 5 дни си направих ГО, а днес КАСКО. Добър им е сайта, нямам забележки. Нямам и акции. За мен на бийм пазара трябва да се влиза на втората или третата година от листването. Да видим и какво ще стане с данъците след 2025г.
            В коя компаният направи застраховката? Според теб цената и конкурентна ли е спрямо други посредници на пазара?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Мисля че много хора си правят грешни изводи за Бийм пазара. Първо, там се листват предимно стартиращи компании. При тях риска за неуспех никак не е малък. Така че, първо с това трябва да си наясно.. това са рискови инвестиции! Вероятно над половината няма да ги бъде. Някой обаче ще направят по 10 а може и по 100! За това обаче трябва време.
              Второ, в последните около две години се разви криза или най-малкото силно охлаждане на пазара на стартъп финансиране в световен мащаб. Е, ние и кампаниите които се листнаха на Бийма няма как да останем незасегнати.. нали не се заблуждавате?
              Та, съобразявайте се с горните две обстоятелства преди да си правите генерални изводи и стратегии!
              Подкрепям! Доскоро повечето хора си мислеха, че от рисковите инвестиции печалбите са големи, но те са рискови, защото от тях много по-често се губи.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                Преди 5 дни си направих ГО, а днес КАСКО. Добър им е сайта, нямам забележки. Нямам и акции. За мен на бийм пазара трябва да се влиза на втората или третата година от листването. Да видим и какво ще стане с данъците след 2025г.

Коментар

• Мисля че много хора си правят грешни изводи за Бийм пазара. Първо, там се листват предимно стартиращи компании. При тях риска за неуспех никак не е малък. Така че, първо с това трябва да си наясно.. това са рискови инвестиции! Вероятно над половината няма да ги бъде. Някой обаче ще направят по 10 а може и по 100! За това обаче трябва време.
                  Второ, в последните около две години се разви криза или най-малкото силно охлаждане на пазара на стартъп финансиране в световен мащаб. Е, ние и кампаниите които се листнаха на Бийма няма как да останем незасегнати.. нали не се заблуждавате?
                  Та, съобразявайте се с горните две обстоятелства преди да си правите генерални изводи и стратегии!

Коментар

• Преди 5 дни си направих ГО, а днес КАСКО. Добър им е сайта, нямам забележки. Нямам и акции. За мен на бийм пазара трябва да се влиза на втората или третата година от листването. Да видим и какво ще стане с данъците след 2025г.

Коментар

• Струва ми се, че сме "затворници".

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                        Пандичке, Батя е прав, че всички на борсата сме конкуренти. Според теб нормално ли е да кажеш на конкуренцията за плановете си? Все пак инвестирането на борсата е бизнес, а не игра за забавление
                        Защо да сме конкуренти? Нима няма само дълги позиции на БФБ? Нима не е достатъчно, че всякакви мажовци ни цакат? Чувал ли си за равновесието на Наш? What if no one goes for the blonde?

https://www.youtube.com/watch?v=LJS7Igvk6ZM
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Нее, не поемам никаква отговорност за чуждите пари и инвестиционни решения. Всеки си има глава да мисли. Нямам амбиции за инфлуенсър с последователи, пред които да съм длъжен.
                          Подробни и редовни коментари по инвестиционната си активност правя само с много близки приятели, с които сме си взаимно полезни. Във форума споделям само когато и колкото преценя според настроението ми и с оглед малкия пазар и че всички тук сме си конкуренти.

П.п. Това беше последен пост извън темата, извинявам се на колегите.
                          Няма какво да се извиняваш, Батя. Пандата може би е станал бфб-хейтър. Нужно му е да получи някои отговори.
                          А основния въпрос е колко малко, много или нищо е спечелил на бфб. Ако сам не може да си отговори за причините, а ти можеш, то защо да се снишаваш?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Болерон като се е запътил към BEAMX, целият оборот там понякога не минава и 3 бона за сесията.

За сравнение, Нексанс само в Париж направиха почти 20 милиона вчера (купувал съм моите през Франкфурт). Ок ще кажеш, ама те са 8 пъти по-големи от Шелли. Раздели на 8 оборота и пак са грозни сметките, особено ако се вярва на писанията в нета че имало хора, дето събирали по 200-400к от семейство и приятели за да инвестират в Шелли. Това че БФБ е мега зле, не значи че Шелли са цъфнали и вързали

Соу и мамите ли са ни конкуренти? Или като си имат глави на раменете, са си сами виновни и няма проблем да им взимаме парите. За личната отговорност, ето една класика от 2008 г

https://www.youtube.com/watch?v=gUkbdjetlY8
                            Не мисля, че много хора в този форум се възприемат като водещи на CNBC. Мисля, че е добре да не се вземаме чак толкова насериозно.

Коментар

• Пандичке, Батя е прав, че всички на борсата сме конкуренти. Според теб нормално ли е да кажеш на конкуренцията за плановете си? Все пак инвестирането на борсата е бизнес, а не игра за забавление
                              Last edited by Спекулант79; 17.02.2024, 13:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                Добре, повечко е годишния оборот на всички Софикс дружества
                                2014 *** 202,483,343
                                2015 *** 80,989,479
                                2016 *** 128,793,410
                                2017 *** 247,614,505
                                2018 *** 139,197,700
                                2019 *** 75,083,528
                                2020 *** 94,336,551
                                2021 *** 224,270,424
                                2022 *** 136,414,643
                                2023 *** 106,588,032
                                На Шелли груп годишния оборот за миналата година е 23,705,671лв, грубо 22% от оборота на Софикс за 2023г.
                                Болерон като се е запътил към BEAMX, целият оборот там понякога не минава и 3 бона за сесията.

За сравнение, Нексанс само в Париж направиха почти 20 милиона вчера (купувал съм моите през Франкфурт). Ок ще кажеш, ама те са 8 пъти по-големи от Шелли. Раздели на 8 оборота и пак са грозни сметките, особено ако се вярва на писанията в нета че имало хора, дето събирали по 200-400к от семейство и приятели за да инвестират в Шелли. Това че БФБ е мега зле, не значи че Шелли са цъфнали и вързали

Соу и мамите ли са ни конкуренти? Или като си имат глави на раменете, са си сами виновни и няма проблем да им взимаме парите. За личната отговорност, ето една класика от 2008 г

https://www.youtube.com/watch?v=gUkbdjetlY8
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X