If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
До колкото си спомням от едно интервю от октомври месец на г-н Лачев, той спомена, че политическо решение за бъдещето на фабриките в Стара Загора и Пловдив ще има след изборите.......т.е. към края на ноември. Уви, както винаги, нещата много се забавиха и се чудя колко ли време още ще трябва да чакаме. Ясна е идеята за спасяване на Виктори като марка, а с това и на Благоевградското предприятие и все повече се чудя дали не са решили да продадат най- накрая Сън и Плобт. Това е само предположение, някой да не го вземе на сериозно.
Държавата може да прибере добри пари, ако имотите минат на пазарни цени, но дори и да не го направят, пак ще успеят да вземат някой и друг лев съдейки по отчета на компанията Цена няма да определяме, защото не е коректно все пак. Успех на колегите тука, а и на акционерите в плобт
да не имал впредвид предсрочните парламентарни избори?
До колкото си спомням от едно интервю от октомври месец на г-н Лачев, той спомена, че политическо решение за бъдещето на фабриките в Стара Загора и Пловдив ще има след изборите.......т.е. към края на ноември. Уви, както винаги, нещата много се забавиха и се чудя колко ли време още ще трябва да чакаме. Ясна е идеята за спасяване на Виктори като марка, а с това и на Благоевградското предприятие и все повече се чудя дали не са решили да продадат най- накрая Сън и Плобт. Това е само предположение, някой да не го вземе на сериозно.
Държавата може да прибере добри пари, ако имотите минат на пазарни цени, но дори и да не го направят, пак ще успеят да вземат някой и друг лев съдейки по отчета на компанията Цена няма да определяме, защото не е коректно все пак. Успех на колегите тука, а и на акционерите в плобт
Тук развръзката се отложи и попаднахме в патова ситуация
И на мен ми направи впечатление през 2007 че са продали сграда
с балансова стойност 120 хил за 720 хил лв без ДДС и счетоводно амортизирани машини за 3,4 млн продължават да си работят
но сега ни изненадаха в последния момент с нови акцизи и отново първите два месеца на годината ще се продават май само залежали количества. Хубаво че имат почивна станция но дали ще се вредим за тези Старозагорски минерални бани не зная вече.
Удължиха договора с консултанта до юни и пак се чака решение на парламента за изваждането от стратегическия списък.
Дали Philip Morrise няма да дойде или вече никой не смее да се конкурира с гърците от Карелия ?
Както и очаквах, страхотен отчет Каквото се наблюдава и при блабт и гагбт. Ама пусто нали е западащ бизнеса на табаците в България
2,843 милн. лв. спрямо 2,271 милн. лв. година по- рано П/Е....5 за последната година, въпреки слабото тримесечие миналата година. Очакванията за сериозен спад на производството не се изпъляват, въпреки увеличението на акцизите и отпадането на митата за чуждите компании през последните години. Почти същите са приходите от дейността и няма да се учудя това да продължи и през следващите години......просто защото хората не спират да пушат.
Правят ми впечатление няколко неща, които много ми допадат. Намаляват се задълженията, което е един от най- сериозните проблеми пред компанията, с 2 милн лв само за последното тримесечие и са 15 милн. лв., а в сравнение с началото на годината намалението е 5 милн. лв. Дружеството вече е оставило зад гърба си големите загуби от минали години, които имаше и вече е стабилно на плюс, което ще се отрази добре и на счетоводната стойност на акцията. Така че оценката ми за силна подцененост на акцията се потвърждава. Ще чакаме и добри новини в средата на ноември, а дори и вариант продажба на дружеството едва ли ще е много лош. Все пак сегашната капитализация е....15 милн. лв. по днескашни цени. При наличие на почти десет милиона в кеш и силната подцененост на ДМА на дружеството май не е много.
Коментарът ми не е препоръка за покупко/продажба на акции
ънце Стара Загора - Табак АД (SUN) източник: finance.news.bg 31 Октомври 2007 18:26
Печалбата на Слънце Стара Загора - Табак АД към 30 септември 2007г. е в размер на 2 843 хил. лв.
Дружеството Слънце Стара Загора - Табак АД е реализирало печалба към третото тримесечие на 2007г., в размер на 2843 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 18492 хил. лв., което е с 9.26 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 12.97 % спрямо предходния период до 15333 хил.лв..
Към 30 септември 2007г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 2.60лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 30 септември 2007г..
Според отчета на дружеството към 30 септември 2006г. е формирана печалба в размер на 2271 хил. лв.
Собственият капитал на дружеството към третото тримесечие на годината е 9732 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. се е увеличил с 54.94 %.
Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за периода (1 август – 30 септември) 2007г:
Общ брой изтъргувани акции: ( 8 239 бр. акции )
Общ брой сделки: ( 132 бр. )
Минимална цена: ( 9.050 лв. )
Максимална цена: ( 13.500 лв. )
Среднопретеглена цена: ( 11.948 лв. за акция. )
Съдейки от наблюденията ми в последните няколко месеца за търговията по позицията бих казал, че проблемът с ликвидността също е относителнен. Бройки от порядъка на 1000- 2000 могат да се купят без особен проблем (използвайки и маржа в цената), което за обикновен портфейл от към 100 хил. лв. не е чак толкова малко. А предполагам, че и повече бройки няма да са проблем да се намерят стига да се търси както трябва. Така че аз наистина изчаквам да се появи търсене тука, с което и ликвидността ще се пооправи.
Живи, здрави!
Виждам, че тази тема е доста позабравена, а дружеството не е като да не заслужава малко внимание Моите лични очаквания са, че това може да бъде следващата ракета и то не защото дружеството е някакво уникално или пък нещо друго, просто акцията му е доста подценена и това сигурно няма да остане незабелязано дълго време. Очаквам с нетърпение отчета за третото тримесечие, който дай боже да потвърди посоката към 3 лв печалба на акция (а може би и малко отгоре). Мен лично доста си ме устройва това, дано само не бъда опроверган. Но все пак си говорим за капитализация от порядъка на 13,5 милн. лв. на дружество, което годишно изкарва пачелба от 3 милн. лв. Другите показатели също са добри. Не знам, ще чакам и други мнения по въпроса, както на съакционери, така и на други форумци, но аз си признавам, че отчетът на полугодието силно ме заинтригува И не приемам за много достоверни мненията за проблеми пред бранша, защото хората яко си пушат, дружеството си работи като гледам без проблем и резултатите са видни.
Успешна и доходоносна!
И мен някакси ме привлича, но не съм влезнал защото няма ликвидност. Само един продава, малко купуват и като не знаеш каква е играта по-добре е да не я играеш. Иначе е яко подценено и по моя модел цената му трябва да е поне двойна. Това ще стане обаче когато инвеститорите го оценят по този начин.
Виждам, че тази тема е доста позабравена, а дружеството не е като да не заслужава малко внимание Моите лични очаквания са, че това може да бъде следващата ракета и то не защото дружеството е някакво уникално или пък нещо друго, просто акцията му е доста подценена и това сигурно няма да остане незабелязано дълго време. Очаквам с нетърпение отчета за третото тримесечие, който дай боже да потвърди посоката към 3 лв печалба на акция (а може би и малко отгоре). Мен лично доста си ме устройва това, дано само не бъда опроверган. Но все пак си говорим за капитализация от порядъка на 13,5 милн. лв. на дружество, което годишно изкарва печалба от 3 милн. лв. Другите показатели също са добри. Не знам, ще чакам и други мнения по въпроса, както на съакционери, така и на други форумци, но аз си признавам, че отчетът на полугодието силно ме заинтригува И не приемам за много достоверни мненията за проблеми пред бранша, защото хората яко си пушат, дружеството си работи като гледам без проблем и резултатите са видни.
Успешна и доходоносна!
Моето скромно мнение, е че както тук, така и при Пловдив БТ, е по добре да се изчака до продажбата или дори и след нея, защото засега производството на цигари е монопол на държавата, но в същото време е един печеливш бизнес, към който би трябвало да има сериозен инвеститорски интерес...
Коментар