IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънце Стара Загора БТ АД (SUN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • СЛЪНЦЕ СТАРА ЗАГОРА - ТАБАК АД (3JO) източник: actualno.com 7 Юли 2009 10:21

    Препродадоха цигарената фабрика в Стара Загора

    "Сила холдинг" АД придоби пряко 1 094 486 акции, представляващи 92.92% от "Слънце Стара Загора - Табак" АД. Продавач на пакета е Бизнес-център "Изгрев" АД, информира в-к "Старозагорски новини".

    Прехвърлянето на книжата е станало на 26 юни 2009 г. на извънборсов пазар в две сделки. Средната цена е 15.024 лв. за лот. По-голямата партида от 1 074 633 акции са прехвърлени при 19.748 лв. за лот, а по-малката част - 19 853, са изтъргувани по 10.30 лв. за акция.

    В средата на май "Сила холдинг", което е свързано с "Химимпорт", увеличи капитала си от 2.09 млн. лв. на 5 млн. лв.

    На 14 юли миналата година "Булгартабак Холдинг" продаде участието си в "Слънце Стара Загора - Табак" за сумата от 21.23 млн. лв. Дружеството бе закупено от Бизнес-център "Изгрев", компания, близка до "Химимпорт". Последните сделки на борсата с акциите на цигареното дружество са регистрирани на 1 юни. Тогава са прехвърлени 68 книжа, при средна цена от 10.19 лв.

    "Прехвърлянето на акциите не се отразява на работата на дружеството, производството върви нормално, дори имаме новоназначени работници", коментира изп. директор на "Слънце Стара Загора - Табак" инж. Стефан Славов

    Коментар


    • Свързаното с групата на "Химимпорт" дружество "Сила холдинг" е придобило 92.92% от капитала на "Слънце Стара Загора-Табак", съобщиха от купувача. Прехвърлянето на акциите в Централния депозитар е станало на 30 юни.

      Продвачът е "Бизнес център Изгрев", което приватизира тютюневото дружество през миналата година, а след това увеличи дела си до близо 93 на сто от капитала. В съобщението на компанията се посочва, че реална промяна в собствеността няма, тъй като "Бизнес център Изгрев" е еднолично контролирано от "Сила холдинг".

      Коментар


      • Това е добра новина jordan!Явно този път от ВАС са приели,че имаш превен интерес да обжалваш и ако уважи жалбата(което очевидно трябва да направи) би следвало новия собственик също да е длъжен да отправи тръгово.Как во ще стане с тези приели търговото на БЦИ..... май ще трябва да съдим КФН
        Но пък ако новият собственик не раздели пакета до 14 дни ще трябва да отправи Търгово така или иначе.

        Коментар


        • ВАС даде ход на делото ми на 16.06.2009.Дали това прехвърляне не е свързано с него?

          Коментар


          • Дали някой пак ще им се върже да купува и да чака търговоАма да изчакаме 14 дни дали няма да разделят пакета.

            Коментар


            • Прехвърлиха мажоритарния пакет на Слънце Табак на 107% над пазарната цена26.06.2009 12:32 (3JO / SUN)
              На извънборсов пазар бяха сключени две сделки с акции на Слънце Стара Загора Табак АД за общо 1,09 млн. акции, или 92,9% от капитала на дружеството.

              По-голямата от днешните сделки е за 1,075 млн. акции при цена от 19,748 лв. за акция, което е със 107% над последната борсова цена. Сделката е за 91,3% от капитала на дружеството и е за общо 21,2 млн. лв. Продавач по нея може да бъде само Бизнес Център Изгрев ЕООД, който притежаваше 89,7% преди търговото предложение за акции на дружеството одобрено от КФН на 18 май 2009 г.

              Другата сделка е за 19 853 акции при цена от 10,3 лв. за акция, каквато е цената при търговото предложение за акции на дружеството и това е броя акции, собствениците на които са приели предложението.

              За последните 12 месеца акциите на дружеството губят 27% от цената си до 9,55 лв. за акция.

              Коментар


              • Няма да могат да "изцедят" останалите акции,ама то какво от това
                Хим нямат за цел компанията да я свалят от борсата .Мойте акции днес са минали на извън регулирания пазар и затварям една компания която в най трудните ми месеци / юли и август / на миналата година ми донесе значителни печалби
                / акциите на 6.15 и 6.18 лв. и средна 7.60 лв. преди аукциона са купени от мен и продадени на 19.75 лв./..... за търговото няма какво да говорим минус 90 ст. на акция...
                Пожелавам много успехи и печалби на колегите неприели търговото и имащи още акции ...... тук.

                Коментар


                • Последна промяна в 17:54 на 21 юни 2009, 257 прочитания, 1 коментар...
                  ....През лятото на 2008 г. компанията придоби фабриката, като цената, платена за една акция, беше 19.75 лв.
                  явно от Дневник четат форума.
                  Някой не е ли получил отговор от някоя институция?
                  Няма да могат да "изцедят" останалите акции,ама то какво от това

                  Коментар


                  • http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/06...lding_asenova/


                    Компанията от групата на ТИМ - "Бизнес център изгрев" е увеличила дела си във фабриката за цигари в Стара Загора от 91.49% на 92.92%.
                    През лятото на 2008 г. компанията придоби фабриката за около 17 лв. на акция. Сега предложи на миноритарните акционери 10.30 лв. за лот, от които 50 са го приели.
                    Икономически журналисти а ние очаквахме защита и гласност на нашите интереси...... те не са си направили справка даже , че мажоритарния пакет мина на 19.75 лв..........

                    Коментар


                    • Дано стане нещо,ама четох определение № 5672/16.05.2008 на 5-членен състав на ВАС по определение № 10818/06.11.2007 на 3-членен състав на ВАС(доста странно) по жалба на акционери на "Вамо" АД,от които излиза,че " ..липсва правен интерес, защото обжалваното решение в този случай не засяга и то непосредствено правната сфера на жалбоподателите".ops: и така на хората не са им допуснали жалбата за разглеждане.
                      Излиза,че единствено можем да уведомим Прокурора(ама кой) и той ако реши,че е нарушен закона и е застрашен обществения интерес,да предприеме действия.А иначе можем само да подаваме сигнали и предложения,защото за това не се изисква наличие на личен и пряк правен интерес(чл.15(2) АПК).
                      Или ако някой не приеме ТП-остави си една акция поне и БЦИ ако придобие над 95% и предприеме процедурата по чл.157а, ЗППЦК за принудително изкупуване на акциите,то тогава той би имал основание да иска отмяна на ИАА на КФН,тъй като тогава следствието от този ИАА ще засегне интересите на жалбоподателя.Там обаче стои въпросът със сроковете за обжалване.

                      Изобщо требе си юрист за тая работа(за ответната страна се явява юрист на КФН,който си взима 80 кинта),а най-вече организация,която да защитава интересите на дребните акционери(ама те май и не останаха много).ops:

                      Коментар


                      • Аз подадох жалба и получих отговор от КФН,че тя е внесена във ВАС с протокола от заседанието на КФН от 18.05.2009

                        Коментар


                        • Днес получих отговор от КФН на моя жалба(не ми я разглеждат поради недопустимост),споменават обаче,че има подадени две жалби чрез тъх до ВАС.Ако някой подал жалба пише и във форума,моля да каже какво се случва.

                          Коментар


                          • Kога е kрайната дата за приеманетo нa търговото ? благодаря предварително
                            jordan 23 , от 20 май до - 17 юни ......

                            Коментар


                            • Това е от ЗДДФЛ,аналогично е и при ЗКПО

                              Ама ти прие ли го вече търговото?...
                              Така ли ще ги оставим?
                              kaputov , мерси за инфото!
                              А за търговото щом някой продава на 8.5 -9.00 лв ...... защо да не му купя малко .Много е сложно хем съм приел търговото и купувам , продавам и имам малко в момента .

                              Коментар


                              • Kога е kрайната дата за приеманетo нa търговото ? благодаря предварително

                                Коментар

                                Working...
                                X