IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • v EURoto e itinata sega...

    zatova i e pou4itelno interview-to s Donev ot 1ta stranica na Investora.
    osobeno poslednite 2 vuprosa!

    tam se kriat nqkoi na4ertani prognozi.

    v momenta sa vajni EU pazarite! mnogo vajni!

    i celta e edna konvertiruema SFARM akcia! posledstviata ot tova razvitie sa opisani pove4e ot qsno ot g-n Donev!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Hakkinen
      В БФБ-София АД е постъпила информация от Софарма АД-София /SFARM/ за резултатите на Софарма АД за септември месец тази година.
      За този период Софарма АД достигна 43% ръст в продажбите за износ в доларово изражение и 0,2% ръст на вътрешния пазар, с което реализира 16% ръст общо в продажбите спрямо същия месец на предходната година.
      Приходите от продажби за деветте месеца на тази година се повишиха със 17 %, в т.ч. 41 % за износ в доларово изражение и 2% за вътрешен пазар, спрямо същият период на миналата година.
      Какво ни интересува ръстът в доларово изражение, този поевтиняващ долар ще им изяде голяма част от ръста. Това е много сериозен проблем.

      Коментар


      • tuka dobri vremena predstoqt... DA!

        http://www.investor.bg/?id=56276

        Коментар


        • След края на корекцията това определено ще е една от позициите, по които ще има избухване!

          Коментар


          • Софарма е секси - и все по-подценена.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • В БФБ-София АД е постъпила информация от Софарма АД-София /SFARM/ за резултатите на Софарма АД за септември месец тази година.
              За този период Софарма АД достигна 43% ръст в продажбите за износ в доларово изражение и 0,2% ръст на вътрешния пазар, с което реализира 16% ръст общо в продажбите спрямо същия месец на предходната година.
              Приходите от продажби за деветте месеца на тази година се повишиха със 17 %, в т.ч. 41 % за износ в доларово изражение и 2% за вътрешен пазар, спрямо същият период на миналата година.
              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

              Коментар


              • .................
                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

                Коментар


                • INTERVIEW – Bulgarian Drug Maker Sopharma Eyes Strongest Ever Growth in 2007
                  SOFIA (Bulgaria), October 22 (SeeNews) – Bulgarian blue-chip drug maker Sopharma expects its rising exports to contribute to its strongest ever growth in sales and profit this year, the company's managing director Ognian Donev said.
                  by Andreana Todorova

                  DatePublished Oct 22, 2007 10:05 CET

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от GALBA
                    Прекалено дълго дружеството бе балон -"доброкачествен",злокачествен",но вече е време -11.00-има кой да го направи ,ние само участваме.
                    Преди 2 години беше балон - след това компанията толкова дълго спа, докато целият пазар правеше неуморно ЯХО-О-О-О-О, че се превърна в суперзаспала позиция.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Прекалено дълго дружеството бе балон -"доброкачествен",злокачествен",но вече е време -11.00-има кой да го направи ,ние само участваме.

                      Коментар


                      • Re: Взаимно "Доверие"

                        Първоначално изпратено от paklitibe
                        Радосвет Радев увеличи участието си в холдинга. Ще работи в екип с най-големия акционер Огнян Донев ....дали някой може да пусне продължението от в-к Капитал?
                        Големите и особено публичните компании на теория трябва да залагат на разделение между собственост и мениджмънт. Българската практика досега обаче е доста различна и липсата на ярко изразен мажоритарен акционер обикновено не води до назначаване на експертно ръководство, а по-скоро боричкане за власт. Затова и новината за засилването на влиянието на група акционери по-скоро носи положително послание за останалите по-малки инвеститори.

                        В случая става въпрос за най-големия бивш приватизационен фонд "Доверие обединен холдинг". След като директорът и съсобственик на "Софарма" Огнян Донев придоби пряко и чрез свързани лица близо 20% от капитала, вторият голям акционер и съосновател на холдинга - собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев, също обяви, че е увеличил дела си и е преминал 10%. И ако се съди по сигналите, които излъчват двамата големи инвеститори, в случая говорим за екип и партньорство, а не за противопоставяне.

                        Завръщане...

                        Радосвет Радев е един от създателите на проекта "Доверие" през 1996 г. Заради разногласия с мениджмънта на холдинга той напуска надзорния съвет през 2005 г., но решава да се завърне отново през 2007 г. "Това стана, след като Огнян Донев обяви инвестиционната си стъпка за влизане в "Доверие". Той ми се обади и ми отправи покана аз да оглавя надзорния съвет", разказва Радев. "Оттук нататък ние сме партньори на база изцяло на споделените бизнес ценности - максимална прозрачност, ясни цели: как да вдигнем на крака холдинга, защото той наистина е в тежко състояние", допълва той.

                        След като Радев отпреди седмица контролира над 10% (малък дял пряко и по-съществен през две дъщерни дружества на "Дарик" - "Расафи" и "Булгарконтрола"), сумарно те държат около 30% от капитала на холдинга. Това на практика е достатъчно за пълен контрол предвид силно разпръснатата акционерна структура на бившия фонд и множеството книжа в ръцете на пасивни акционери, които не са се поинтересували от собствеността си за последните десет години от масовата приватизация насам.

                        Още през май ръководството на холдинга беше значително променено. В надзора освен Радев и Донев влезе и адвокатът на "Софарма" Венцислав Стоев. В изпълнителното ръководство от стария състав остана изпълнителният директор Цонко Недялков, а от квотата на новия голям акционер влезе финансовият директор на "Софарма" Борис Борисов.

                        Именно действията на мениджмънта на холдинга през периода 2005-2006 г. накараха инвестиционната общност да говори за източване - продажба на активи и поредици от прехвърляния на пакети между дъщерните дружества. Негативната оценка на пазара смъкна котировките на "Доверие" до нива под 2.50 лв. в края на 2006 г. (при сегашни 16 лв.), което го направи и удачна цел за превземане. Тя беше видяна от Огнян Донев, който за половин година и срещу 15-20 млн. лв. придоби контрол върху холдинга. Макар да липсва официална информация, в инвестиционните среди се говори, че точно старите мениджъри продават част от дяловете си. Чрез финансова къща "Евър" (обслужвала сделки около "Доверие" през последните години) напоследък се предлагат пакети от холдинга, за които се твърди, че са на свързано с Недялков дружество.

                        ...В бъдещето

                        Според Радев упреците към мениджмънта трябва да останат в миналото. "Новите управителни органи работят много активно по ликвидирането всички странични участия, които биха изглеждали странни за инвеститорите в акции на "Доверие обединен холдинг". Видима е целта участията във всичките ни дружества да станат директни. За съжаление невинаги можем да определим темповете по простата причина, че различните дружества са с различен правен статут. Част от тях са публични и във връзка с това изискваните общи събрания, смяна или подобряване на мениджмънта и т.н. изискват оперативно време. Това, което е направено вече, е, че навсякъде е стигнало посланието, че в "Доверие" ще се работи по друг начин с отговорност към стотици хиляди акционери", коментира той.

                        Това включва инвестиране за оздравяването на дружества, в които се вижда перспектива, а също и ликвидирането на участия, които нямат място в структурата на холдинга. Освободените средства ще се насочат към нови придобивания. "Новите проекти в момента са на ниво идеи и те ще се конкурират за инвестициите, които ще направи "Доверие". Идеите са безкраен брой, а парите - краен", изтъкна Радев. Сходни възгледи за развитието на холдинга наскоро изказа и Огнян Донев и ако интересите им се припокриват и в детайлите, техните дялове вероятно ще им дадат възможност да реализират идеите си.

                        Радев отчита, че в областта на здравеопазването има естествена синергия на някои дружества от портфейла на "Доверие" ("Медика", "Момина крепост", едноименните здравен фонд и болница) с групата "Софарма". Своята експертност той вижда по-скоро по отношение на доброто му познаване на дъщерните дружества, което би помогнало да се определи кои от тях са жизнеспособни и какво им е необходимо, за да заработят по-добре. Според него опит за саботаж от страна на техните директори не е много вероятен, тъй като и на много от самите тях им е тежало положението в холдинга.

                        Посланието е ясно и само времето може да покаже в какво ще се превърнат добрите намерения и ще заработи ли обявеното партньорство. Оптимизмът на двамата големи съсобственици говори за решимост.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                        Коментар


                        • Взаимно "Доверие"

                          Радосвет Радев увеличи участието си в холдинга. Ще работи в екип с най-големия акционер Огнян Донев ....дали някой може да пусне продължението от в-к Капитал?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от cymru
                            Така ще е ...... ПФБК го изкупуват като луди

                            не е препоръка
                            2007-10-19 - Блокови и репо сделки
                            В БФБ-София АД е постъпила информация на основание чл. 1, ал. 5, във връзка с ал. 6 от Приложение № 1 към Правилника на БФБ - София АД за сключена блокова сделка с акции на Арома АД-София /AROMA/, както следва:
                            - Дружество: Арома АД-София /AROMA/;
                            - Продавач: „ВП Трейд Опортюнитийз” С. А., Република Панама, чрез посредничеството на ИП Елана Трейдинг АД е прехвърлило 258 200 бр. акции от капитала на Арома АД-София, представляващи 5.00 % от капитала на дружеството;
                            - Купувач: „Телекомплект” АД, чрез посредничеството на ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД;
                            - Цена за акция на блоковата сделка: 1.00 лв.;
                            - Обща стойност на сделката: 258 200.00 лв.


                            А сега се сетете какво правиха вчера ПБФК и защо така.
                            Май се сетих )
                            Еми така е на борсата - инфото е важно нещо. Хората са в добре позиция сега - купиха изгодно...

                            Коментар


                            • sled "nejnoto" prevzemane na kontrola v Doverie-to, si beshe qsno za pove4eto, 4e po4ti vsi4ko, shto e pharma,parfumeria,aroma i sole suppliers za suotvetnite proizvodstva, shte e / a to e ve4e otdavna / v polezrenieto na Sofarma i Mr.Ognyan Donev!!!

                              tui 4e ne otkrivame toplata voda!

                              Коментар


                              • Основен акционер в Софарма купи 5% от Арома за 258 хил. лв.
                                19.10.2007 16:39 ( SFARM, AROMA )




                                В резултат на сключена блокова сделка Телекомплект АД придоби 258 200 акции (5% от капитала) на производителя на парфюмерия и козметика Арома АД, съобщи Българска фондова борса – София.

                                Продавач по сделката е VP Trade Opportunities LLC, което до момента притежаваше 44,97% от капитала. Сделката е сключена на цена от 1 лв. за акция, или общо за 258 200 лв., като покупката е през ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД, а посредник на продавача е ИП Елана Трейдинг АД.


                                Телекомплект е сред основните акционери в Софарма АД, където притежава 21,92% от капитала. Изпълнителният директор на Софарма – Огнян Донев, е и председател на Надзорния съвет на Телекомплект.


                                В редовната тръговия днес бяха прехвърлени 117 446 акции на Арома, при което средната им цена се понижи с 26,93% до 9,85 лв. Причина за спада бяха четири сделки със 100 хил. акции на компанията на ниво от 9,50 лв. за брой. Продавач и по четирите сделки бе клиент на ИП Елана Трейдинг. В края на редовната сесия сделки се сключваха на ниво от 14,44 лв., или със 7,12% над цената на отваряне днес.


                                Ето и по-смляна информация. Някой май е хвърлил око на Арома.
                                Не-заслужил инвеститор

                                Коментар

                                Working...
                                X