IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами така прогнозирах, защото калкулирах и текущото и бъдещо разрастване на компанията, която измина пътят от една избушена фабричка до могъщ консорциум !!! Не съм виновен за късогледството на пазарът.

Пак ти казвам, като пазаруваш една компания, ти купуваш бъдещето и и бъдещите показатели, а не миналите.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

http://www.investor.bg/?cat=0&id=67247

Ето лошите резултати. Дано и ти, Приватов, да не планираш животът си само 6 месеца напред. И преди ти казах, че когато с твоето мислене най-после видиш по високи (и то много по) резултати, ще си пазаруваш на цени над два пъти по-високи от настоящите.

Атов - то и на мене ми се ще да пазарувам Софарма на 18 стинки, ама това е фантастика - както и цените, цитирани от тебе като "справедливи".
      Не знам, ама от последният път когато си говорихме за Софарма (цената й беше 9лв), ти твърдеше че ще стигне 12лв и "пълниш". Аз тогава бях на противоположното мнение и ти казах, че 9лв е страшно скъпо и че ще пада.
      Сега е малко над 4лв и вади недобри резултати. Като прибавим и exposure към US$, не мисля че ще има големи промени в разходите на фирмата през Q3.
      Повечето потенциални инвеститори съм сигурен че ще изчакат, за да видят дали нещата ще се влошат и това да им даде представа за годишните резултати.
      Както многократно съм писал, фармацефтичните фирми търгуват главно на база EV/EBITDA. Ако EBITDA продължи да пада, както през второто тримесечие, мисля че дори и сегашната цена ще е висока.
      Нека не звучи песимистично, но не виждам как ще превъзмогнат проблема с разходите в евро, а продажбите в долари, а после обявяване на резултатите отново в евро при сегашните нива на долара.
      През 2009 нещата може да се оправят. Докато започне да търгува на очакванията за 2009 ще минат няколко месеца. Обикновенно това става към края на настоящата година.

Не е препоръка, а лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от att
        Първоначално изпратено от EquityPrivate
        При тия "добри" резултати дето ги вади фирмата и перспективите нещата да не се подобрят в следващите 6 месеца, защо да са идиотски?

Според теб, колко трябва да е цената и защо?
        Днес и сега:
        2 - 2.50 справедлива цена
        1.50 мой интерес за покупки
        Във всеки следващ момент цифрите могат да са други .
        http://www.investor.bg/?cat=0&id=67247

Ето лошите резултати. Дано и ти, Приватов, да не планираш животът си само 6 месеца напред. И преди ти казах, че когато с твоето мислене най-после видиш по високи (и то много по) резултати, ще си пазаруваш на цени над два пъти по-високи от настоящите.

Атов - то и на мене ми се ще да пазарувам Софарма на 18 стинки, ама това е фантастика - както и цените, цитирани от тебе като "справедливи".

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Първоначално изпратено от ATILA
          Човече, нямаш ли умора?

Всички разбраха тезата ти!

Защо продължаваш?! Само питам, без да се дразня!
          Така ли, и каква е тезата ми?

.... винаги шорт на Софарма

Коментар

При тия "добри" резултати дето ги вади фирмата и перспективите нещата да не се подобрят в следващите 6 месеца, защо да са идиотски?

Днес и сега:
            2 - 2.50 справедлива цена
            1.50 мой интерес за покупки
            Във всеки следващ момент цифрите могат да са други .

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
              Човече, нямаш ли умора?

Така ли, и каква е тезата ми?

Коментар

Човече, нямаш ли умора?

Коментар

• При тия "добри" резултати дето ги вади фирмата и перспективите нещата да не се подобрят в следващите 6 месеца, защо да са идиотски?

Коментар

• Заешките настроения на борса отново преобладават и бият качествена и могъща Софарма, ама на зайци ще им излезе през уши рано или късно.

А цени под 4 кинта са толкова идиотски, че който продава на такива, направо трябва да го прибират яките момчета с белите дрешки и да го изолират в стая со меки стени до краят на животът му.

Коментар

• Тук взеха да си мерят п.....е на 4.40 - айде наиграйте се, че трябва да купувам.
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Тая тема вече не става за четене. Аз Българин, сайт - Български, писна ми да се пуля пред писаници на котешки !!!

Това не е котешки ,това е идиотски! Защо изобщо си правиш труда?!
                        По темата; За съжаление май под 4 няма да можем да купим!

Коментар

• Императоре, привет!

Прав си, че това е темата с най-много маймуница!

И то основно негатини мнения!

Ако не харесвах компанията, дори не бих си давал труда да сричам тези ченгели!

Но важно то е, че нещата по позицията започват да се нормализират!

Коментар

• Тая тема вече не става за четене. Аз Българин, сайт - Български, писна ми да се пуля пред писаници на котешки !!!

Коментар

• ...za sujalenie....nishto ot tazi gledna to4ka mislq, 4e korekciqta shte podeistva iztrezvitelno...
                              Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
                                Prosto iskah da oburna vnimanie, 4e da sravniavash i da obrushtash vnimania samo na EV/EBITDA ne e napulno korektno to4no zaradi podobni neshta i pravilnia podhod bi bil SOP. Ot druga strana, SOP e po4ti nevuzmojen v tozi slu4ai ili shte bude izgotven s hilqdi uslovnosti poradi lipsa na dostaturno info.

Okolo 1/3 ot oborata na SFARM trading e ot producti proizvodstvo na SFARM ako ne me luje pameta.

PS mislq, 4e niva okolo 4lv sa ne losh buy
                                Ami to pri mnogo firmi e taka. Ne sa mnogo prozrachni v tova otnoshenie i ne davat na pazara takava informacia.
                                Vij che ne se kazva i kakvi sa parametrite na sdelkite im prez 2007. I tova vse pak e publichna kompania, koiato se finansira ot akcionerite.

Коментар

Working...
                                X