IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде бе биците, толкоз ли ви бяха силиците
    Айде де, нали ОД най великия, днес трябваше 15% да сте нагоре.

Напънете се малко и я дигнете още 10-на % та поне, та да продадем.

ПС Изцяло заставам зад мнението и съмненията на Батя-та и зад мнението на знаещия оттатък в темата за севтото. Никога съм нямал севто, кото не ми пречи да гледам на нещата обективно и без култ към личности. Особено такива ,които префинено казват на миноритарите, че са незначителни и да го д...т с една дума.
    Мислех да съм по-дългосрочен тук, но уви. Това за мене вече е спекулативна само позиция, така и ще я играя.

Коментар

• Сега ми дойде една идея....

Нали сте дългосрочни тук повечето и не бързате.

Играйте къси на "гадния" ХИМ ...като залог акциите Ви тук.Ама умната...ако имате за 10Клв фарма...скъсявате за 2Клв ХИМ...Ако ХИМ се качи с 20%...нови къси със залог 4К фарми....и чакате ХИМ да падне.....Със спечелените пари,купувате нови Фарми,с което вдигате цената...и качвате стойността на старите акции...

Ама не е препоръка ,ей....просто идея.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Софарма и тогава търгуваше на много голяма премия. Това е факт, който мениджмънта отлично знаеше. Освен това знаеха за големия интерес от страна на Advent и Stada към Софарма в период 2006-07 и въпреки това не предприеха никакви стъпки.

Advent вече изгърмяха в Румъния, така че не ги виждам да купуват повече фарма на Балканите.

П.п. Само като пример да дам ситуацията с Advent и КАИ Груп от края на 2007 и как постъпиха едни много добри инвеститори.

Advent купи 70% от КАИ на баснословна цена в края на 2007. Собствениците прибраха кеша и просто изчакаха малко повече от година. През това време Advent разбраха каква дивотия са извършили плащайки такава цена за фирмата и в началото на 2009 почнаха да търсят спасение от инвестицията си. Естествено като купувач се появи не кой друг, а предишните собственици. Естествено цената беше просто процент от платеното преди 18 месеца.
        Ето така се прави инвестиране!
        спор няма, който е продал тогава само е спечелил, който е купил - загубил. Но по твоята логика ако Адвент беше купил тогава, сега щеше да се спасява и огнян донев да си я купува обратно на две лева, така ли, хихи
        Last edited by obafeme; 24.01.2013, 21:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          много обичам някой като каже как нещо от 2007 било надценено Брачед, а кое не беше надценено?
          Софарма и тогава търгуваше на много голяма премия. Това е факт, който мениджмънта отлично знаеше. Освен това знаеха за големия интерес от страна на Advent и Stada към Софарма в период 2006-07 и въпреки това не предприеха никакви стъпки.

Advent вече изгърмяха в Румъния, така че не ги виждам да купуват повече фарма на Балканите.

П.п. Само като пример да дам ситуацията с Advent и КАИ Груп от края на 2007 и как постъпиха едни много добри инвеститори.

Advent купи 70% от КАИ на баснословна цена в края на 2007. Собствениците прибраха кеша и просто изчакаха малко повече от година. През това време Advent разбраха каква дивотия са извършили плащайки такава цена за фирмата и в началото на 2009 почнаха да търсят спасение от инвестицията си. Естествено като купувач се появи не кой друг, а предишните собственици. Естествено цената беше просто процент от платеното преди 18 месеца.
          Ето така се прави инвестиране!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            SFARM 2,32 1,8% 199,6 хил. лв

Двета бона оборот,морална подкрепа....и само 1.8% ръст.....Дано не излезе на червено докрая,че определено ще ми е мъчно за някой тук

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
            То след толкова оплюване ... цял ден

Коментар

• лесно се правят чужди сметки - какво, кога и как е смятано, какви пари са звети и са дадени, какво се е очаквало и т.н.
              дали е било точно така???
              аз все си мисля, че г-н Донев е чел всички анализи

грешно решение може а си взел ако си имал все пак някакъв избор, ако си нямал избор и не може да си сгрешил, т.е. ако с нямал какво да продаваш можеш да гледаш само как грешат или не другите...

Коментар

Съвсем естествено е О.Д. да разглежда единствено анализа на Елана. Все пак този анализ му дава най-добрата цена за неговата инвестиция.
                Казва да се гледало дългосрочно! Сигурно 10 години, а може би повече.
                Аз от края на 2007 смятам, че Софарма е надценена. А тогава цената й бе над 9лв.
                Явно О.Д. тогава също е бил на мнение, че акцията има потенциал иначе е щял да я продаде. Така де, нали казва че е просто инвеститор и не е женен за нито една от акциите, които притежава.
                На мен лично твоят анализ ми изглежда най-адекватен като текущ. Този на Кей Би Си също може да се приеме като дългосрочен. А на Елана, не разбрах на какво изобщо е базиран. На някави числа, но взети откъде !?
                Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 16:41.
                Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Запознат съм с казуса, но не обсъждам него - изглежда не си се запознал добре с коментара ми. Тревожи ме теорията ти за алчните и оядени спекуланти, един от които, както изглежда, си самия ти.
                  Ako наричаш някой спекулант, който от години е купил акции на едно дружество и очаквал тази му инвестиция да даде малко повече от трохи, подменени за друго дружество, то вероятно ще ти се наложи да си дадеш някакво определение, какво изобщо наричаш спекулант. Но дори да не успееш, не се тревожи толкова - нали ти не си от тях.
                  Не е препоръка

Коментар

SFARM 2,32 1,8% 199,6 хил. лв

Двета бона оборот,морална подкрепа....и само 1.8% ръст.....Дано не излезе на червено докрая,че определено ще ми е мъчно за някой тук

Скоро и зърнените ще ги изпреварят за дена.
                    Не е препоръка.
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• SFARM 2,32 1,8% 199,6 хил. лв

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                        много обичам някой като каже как нещо от 2007 било надценено Брачед, а кое не беше надценено?
                        AAPL...

Коментар

Съвсем естествено е О.Д. да разглежда единствено анализа на Елана. Все пак този анализ му дава най-добрата цена за неговата инвестиция.
                          Аз от края на 2007 смятам, че Софарма е надценена. А тогава цената й бе над 9лв.
                          Явно О.Д. тогава също е бил на мнение, че акцията има потенциал иначе е щял да я продаде. Така де, нали казва че е просто инвеститор и не е женен за нито една от акциите, които притежава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            Аз обаче на разбрах как сравнението с други компании от отрасъла може да е дългосрочно или краткосрочно и защо сметките на EquityPrivate да не са по-верни от тези на Елана, които дори не споменават с кои компании сравняват.

Коментар

Много ми е интересно,тези 2500бр на 2.35 айсберг ли са....и колко има над тях
                              Честно казано не бих се пробвал да разбера.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                                Запознай се със севто като дружество и с казуса там. Мисля, че не си добре запознат с обсъжданите проблеми
                                Запознат съм с казуса, но не обсъждам него - изглежда не си се запознал добре с коментара ми. Тревожи ме теорията ти за алчните и оядени спекуланти, един от които, както изглежда, си самия ти.

Коментар

Working...
                                X