IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Някои започнаха да пишат доста от високо. Влезли са във форум на малка компания, а не на Pfizer, GlaxoSmithKline или Sanofi-Aventis, където те вероятно държат поне по 20% всеки във всяка.
    Да вземете малко да кацнете ли????
    Ми да вземем да сверим часовниците, а?
    Аз ще направя едно бързо сравнение със Санофи, че най-добре ги познавам.

- Цена = 72,75€ ; Дивидент 2012 = 2,80€ (3,85%) (при Фармата в момента е към 3%)
    - Оборот 2011 = 33 389 М€ ; Печалба 2011 = 5 693 М€ ; П/Е 2012 = 11,82
    - Капитализация = 96 491 M€ (1ва в САС 40 пред Тотал)
    - Продава и генерици като Софарма, ама не им е основния бизнес
    - Приходите се реализират приблизително 1/3 в Европа, 1/3 в Америка, 1/3 в Азия
    - Мажоритар няма. Големи акционери са Л'Ореал с 8,82%, Тотал с 2,83%. И чичо Бъфет има тук

За Софарма ги знаете тези цифри наизуст. И сега като теглим чертата какво излиза. Тази акция носи повече дивидент, има добри перспективи (не продава само генерици, т.е. висока добавена стойност и съответно маржове), ниско рискова е.

А тука в тази тема стана размисли и страсти. Стреляте се с някви анализи 2 лева - 4 лева - 6 лева. Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Може ли...и аз да кажа нещо(имаше такъв рефрен от една песен на Д2 и Део)

Ми да се върна пак към интервюто...Од не знаел дали има предлагане още...Е ...аз ли да знам...Знае се кой продава...Неговият "ортак"...навсякъде ....и във вестниците,и тук......ми те..."пърдят в едно гърне" двамата.Да ме извинят и двамата за израза....ама е така.......
      Кой да знае ...дали ще има предлагане пак...не бил могъл да вземе достатъчно:0...Ала-бала....Ами като иска още......утре ОД да сложи една оферта на 2.05 ...колкото иска..да видят всички ,колко и къде иска....да купи.Аре стига...,ние кат сме от провинцията,не ги ядем доматите с колчетата

Много пъти съм виждал как някой излиза на пазар...разпродава до определена цена.Изчаква да се сложат пак оферти...пак пуска....и така..........Ама се вижда,колко още иска да се купи предварително.....с оферт6ите...и,...така....Сега тук.не стигнали акциите....Не бях в момента на разпродажбите,ама...ако някой е гледал ,и ако е било както казва ОД...ми трябва да са останали МИЛИОНИ бройки в офертите купува неизпълнени....демек....всеки е слагал колкото иска.ама са спечелили по-бързите.......и висят някакви милиони търсене.........Не съм видял на момента,не мога да коментирам.......ама ,да ми кажат,исках ,ама ме изпревариха...трябва да ти седи офертата за купуване на останалото количество милиони акции

А за това дали сме инвеститори или спекуланти.........Инвеститорите дават тренда,спекулантите обират пиковете...правете си сметката....
      Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
      Много добре казано!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Защото през последните 2 години влизах тук изключително епизодично и не се занимавах с БФБ. Като гледам нищо не съм изтървал.

А относно другата плява - за мен почти всичко е боклук, но мисля, че ако трендът е възходящ волю неволю всичко ще се надуе. Харесвам БРЕФ, Каолин, Албена и донякъде банките. Но не смятам да инвестирам в нито една от тези компании.
        Ето и моето мнение, банките са твърде рискови предвид високия процент на лоши кредити и особено към свързани лица, Брефа е ОК, но има кеш без да се инвестира, така че няма да има и добри фин. резултати, албена е също ок, но там цената е аналогично натискана и печалбата е фъщо толкова постоянна величина, както и на софарма, само че при фармата има движение в цената, от което може човек да се възползва, а при Албена дори не е в софикс. Каолина няма да го коментирам нито мажоритаря му, той не е в по-добра позиция от Донев, просто вече няма друг изход освен да продава

Коментар

• Може ли...и аз да кажа нещо(имаше такъв рефрен от една песен на Д2 и Део)

Ми да се върна пак към интервюто...Од не знаел дали има предлагане още...Е ...аз ли да знам...Знае се кой продава...Неговият "ортак"...навсякъде ....и във вестниците,и тук......ми те..."пърдят в едно гърне" двамата.Да ме извинят и двамата за израза....ама е така.......
          Кой да знае ...дали ще има предлагане пак...не бил могъл да вземе достатъчно:0...Ала-бала....Ами като иска още......утре ОД да сложи една оферта на 2.05 ...колкото иска..да видят всички ,колко и къде иска....да купи.Аре стига...,ние кат сме от провинцията,не ги ядем доматите с колчетата

Много пъти съм виждал как някой излиза на пазар...разпродава до определена цена.Изчаква да се сложат пак оферти...пак пуска....и така..........Ама се вижда,колко още иска да се купи предварително.....с оферт6ите...и,...така....Сега тук.не стигнали акциите....Не бях в момента на разпродажбите,ама...ако някой е гледал ,и ако е било както казва ОД...ми трябва да са останали МИЛИОНИ бройки в офертите купува неизпълнени....демек....всеки е слагал колкото иска.ама са спечелили по-бързите.......и висят някакви милиони търсене.........Не съм видял на момента,не мога да коментирам.......ама ,да ми кажат,исках ,ама ме изпревариха...трябва да ти седи офертата за купуване на останалото количество милиони акции

А за това дали сме инвеститори или спекуланти.........Инвеститорите дават тренда,спекулантите обират пиковете...правете си сметката....
          Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

Когато видях, че е третата най-скъпа компания в Софикс и се зачудих защо. Много неща от тогава ми се изясниха, някой ми харесаха, повечето - не. Затова оставам на интуивното си мнение, че тази компания е надценена.
            Евтиното излиза скъпо. Та ка си е. Когато нещо е евтино то е скъпо. Когато е скъпо то е евтино. Нещо преди да се счупи трябва да се подсили и за да има пълно трябва да има и празно. Който ходи с големи крачки не стига далеч. Айде стига толкова

Коментар

Защото през последните 2 години влизах тук изключително епизодично и не се занимавах с БФБ. Като гледам нищо не съм изтървал.

А относно другата плява - за мен почти всичко е боклук, но мисля, че ако трендът е възходящ волю неволю всичко ще се надуе. Харесвам БРЕФ, Каолин, Албена и донякъде банките. Но не смятам да инвестирам в нито една от тези компании.
              през к*ра ми е...

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                Приемам мнението ти, но защо чак сега, защо не преди година или две, три години не прокламира тази теза? А ако приема мнението ти, бих желал да чуя и мнението ти за останалата плява на БФБ, защото Софарма може и да не Апъл, но е едно от най-добрите от ликвидните дружества работещо на реална печалба и обороти. Към момента може и да е в опозиция, но мандата скоро свършва

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                  Защо така се запъна още преди 2,40 ? Да не си объркал цифрите, защо реши 4,50 а не 2,40
                  Къде го видя запъването. 3% на ден малко ли ти е. за 220 работни дни това ще са над 1000% за година ако това се запази. така че очевидно няма да се запази. дори и днешния растеж.

Коментар

Когато видях, че е третата най-скъпа компания в Софикс и се зачудих защо. Много неща от тогава ми се изясниха, някой ми харесаха, повечето - не. Затова оставам на интуивното си мнение, че тази компания е надценена.
                    Приемам мнението ти, но защо чак сега, защо не преди година или две, три години не прокламира тази теза? А ако приема мнението ти, бих желал да чуя и мнението ти за останалата плява на БФБ, защото Софарма може и да не Апъл, но е едно от най-добрите от ликвидните дружества работещо на реална печалба и обороти. Към момента може и да е в опозиция, но мандата скоро свършва

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      Някои започнаха да пишат доста от високо. Влезли са във форум на малка компания, а не на Pfizer, GlaxoSmithKline или Sanofi-Aventis, където те вероятно държат поне по 20% всеки във всяка.
                      Да вземете малко да кацнете ли????
                      те от тях най-вероятно ще изкарат доста по-малко не вървят нещо добре последните години голямата фармация. нещо патенти з аскъпи лекарства изтичали. генерични производители им взимали бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                        Лека, лека, колко да е лека !? Само да не се гмурне под 2-та лв, че вече няма да е и корекция Е, ако мосюто е сложил шапката на номинала и причака там цялата спек-общност, сегашната така наречена корекция ще ни се стори песен
                        Не е препоръка. Държа хартии на фармата
                        Пожелавам ти успех към компанията, щом имаш хартийки. Фундаментът е добър и предполага растеж. Но има и доста спекуланти и картината си е доста мътна, поне за сега.

Коментар

Разбира се че гроздето е кисело, ghettoff, защо започна да пишеш за киселото грозде и кога?

Коментар

Нито едното не важи за Софарма.
                            Разбира се че гроздето е кисело, ghettoff, защо започна да пишеш за киселото грозде и кога?

Коментар

стабилна акция, без съществен риск, пълно щастие.
                              Нито едното не важи за Софарма.

Коментар

• Тук преди да се спре цената и да се задържи или да има лека корекция трябва де се достигнат ценови нивата 2,60-2,70лв, ако устои след това 3,3 и чак след това може да говорим за 4,00лв.
                                Ако достигнем желаните нива от равновесие всички ще сме направили по едни 100% от една стабилна акция, без съществен риск, което си е пълно щастие.

Коментар

Working...
                                X