If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това се е случвало преди, даже и ПФ са си теглили пари от ДФ, по препоръка на КФН (даже може да се каже не препоръка, а направо натиск), което по-късно доведе до фалити, така че няма да се учудя
+ 1 за Ларгото.
А според мене - и плюс поне 4 от адсиците (без олигархичните)
Ще се отплатят на търпеливите не в %, в пъти.
А и болшинството все си кихат нещичко междувременно.
Това за АДСИЦовете някакъв майтап ли е? Като оставим тези за земеделска земя, които очевидно преживяха (казвам преживяха) бум, останалите оперират в най-тежко ударения пазар в целия свят - пазара на НИ в БГ - там трагедията е тотална и тепърва ще се развиа в следващите 5-10-15-20-25 г. (освен ако не ни внесат по спешност я виенамци, я китайци и то в стотици хиляди)
А на БФБ АДСИЦовете дойдоха точно в бума на пазара на НИ и като ги гледам всичките са пълни до козирката с имоти купувани на цени от пика с проекти изглеждали тогава перпективни, но сега спряни.
Аз лично не бих пипнал нито един АДСИЦ.
Еларг, все още. Въпреки че не е в софикс - сигурно, гарантирано, печелившо, все още с % профит над депозит за съответния период Не мисля, че някой може да посочи фармата, или някой друг избушеняк за друга по-сигурна и по-профитна инвестиция за времето на същесвтувато й Тук дори самия мажо тактично ви казваше, че всъщност трейдинга ще е по-дивидентната позиция, ако ще търсите сигурност в дивиденти. Цената на останалите са много по случайни величини. Ако пъпката пак реши да кешира, ако мажото реши да продава, ако ... ако ... ако .... Е затова и цената не мърда, а тука се води полемика от излъганите камилчета, колко е яка империята НЕ е препоръка
+ 1 за Ларгото.
А според мене - и плюс поне 4 от адсиците (без олигархичните)
Ще се отплатят на търпеливите не в %, в пъти.
А и болшинството все си кихат нещичко междувременно.
Ами в ЦИЕ са доста страни и много от тях се развиват доста добре - Русия и Полша примерно. В Америка и Германия пазарите гонят исторически максимуми в момента. А в България заради слабата политика и слаби мениджъри резултатите са налице. Така че това какво става в други страни не винаги има ефект на БФБ Аз като цяло невиждам голям избор за инвеститорите на БФБ освен Софарма, Атера, и няколко други свестни по малки компании. Атера вече е доста скъпа но според мен сигурно ще се качи още заради малкия избор на добри инвестиции и цената на земята която ще става по скъпа. Така че Софарма ми се вижда с много добър потенциал на БФБ. Лекарства ще се купуват и то особенно евтините. Новият завод би трябвало да подобри продуктите и увеличи производителноста. Дивидента сигурно ще е по малък от 2012 но на фона на тези големи инвестиции това е нормално. Пък и колко компании дават по добър дивидент в Софикс освен Атера които все пак си продават активите
ЕП, и аз те питам този път Кажи за по добра инвестиция в Софикс? Има ли такава според теб?
Еларг, все още. Въпреки че не е в софикс - сигурно, гарантирано, печелившо, все още с % профит над депозит за съответния период Не мисля, че някой може да посочи фармата, или някой друг избушеняк за друга по-сигурна и по-профитна инвестиция за времето на същесвтувато й Тук дори самия мажо тактично ви казваше, че всъщност трейдинга ще е по-дивидентната позиция, ако ще търсите сигурност в дивиденти. Цената на останалите са много по случайни величини. Ако пъпката пак реши да кешира, ако мажото реши да продава, ако ... ако ... ако .... Е затова и цената не мърда, а тука се води полемика от излъганите камилчета, колко е яка империята НЕ е препоръка
Ами в ЦИЕ са доста страни и много от тях се развиват доста добре - Русия и Полша примерно. В Америка и Германия пазарите гонят исторически максимуми в момента. А в България заради слабата политика и слаби мениджъри резултатите са налице. Така че това какво става в други страни не винаги има ефект на БФБ Аз като цяло невиждам голям избор за инвеститорите на БФБ освен Софарма, Атера, и няколко други свестни по малки компании. Атера вече е доста скъпа но според мен сигурно ще се качи още заради малкия избор на добри инвестиции и цената на земята която ще става по скъпа. Така че Софарма ми се вижда с много добър потенциал на БФБ. Лекарства ще се купуват и то особенно евтините. Новият завод би трябвало да подобри продуктите и увеличи производителноста. Дивидента сигурно ще е по малък от 2012 но на фона на тези големи инвестиции това е нормално. Пък и колко компании дават по добър дивидент в Софикс освен Атера които все пак си продават активите
ЕП, и аз те питам този път Кажи за по добра инвестиция в Софикс? Има ли такава според теб?
Това че пазара падна е така, но това не трябваше да е изненада за никой след април 2008 (Беър Стърнс). После пък дойде септември 2008 (Лиймън).
Така де, пощальонът винаги звъни два пъти, в случай че има неразбрали.
Да, общият тренд сочеше само надолу, така че беше ясно какво ще стане в ЦИЕ, където пазарите бяха само нагоре от години и всичко това беше финансирано с обилна доза дълг и нереалистични очаквания за растеж.
Аз затова и сега защитавам тезата, че следващите 12 месеца ще се много трудни за българската индустрия, и специално за Софарма, и не виждам кое точно ще накара пазара да тръгне нагоре.
Иначе тук има достатъчно с розови очила, които чакат цените от октомври 2007 и всеки ден купуват допълнително акции и така от години.
Да, да, то беше ясно, че всичките тук сте частни случаи и генерирате печалби независимо от посоката на пазара. Market neutral стратегии някакви, дори и при липсата на шорт.
Пък и темата е за Софарма, а не за Софарма Трейдинг!
Последната фирма дори не съм я споменавал, а колкото до моята "теза", то не е нужно някой да се съгласява с мен. От края на 2007г. съм писал вижданията си по въпроса за цената на акцията и така като гледам не съм на грешен път, т.е. няма какво да доказвам, тъй като цената сама показва как пазара вижда развитието на фирмата, независимо дали някои тук във форума се потупват по гърба как от години много успешно са инвестирали.
П.п. Внимавай с дивидентите от Софарма АД тази година. Фирмата има рекордно ниво на дълг, а обикновенно банковите covenants идват с рестрикции за изплащане на дивиденти до свалянето на дълга под определено ниво.
Пак завърташ нещата. Винаги съм писал, че имам акции в Софарма трейдинг, не е задължително да го помниш това.
Не съм писал какъв ми е резултата през последните години от борсата, написах нещо друго, но ти не искаш да го разбереш. Като гледам как отново сменяш посоката започвам да си мисля, че и фактите за Софарма така ги тълкуваш.
Настоящия ми портфейл е най-голям откакто съм на борсата - 1998г. Дивидентът който получавам всяка година също.
По-добре да не продължаваме тези писания - успех ти желая.
Не знам какви мивки са изкъртени, но SFARM беше на 4+ лева през февруари 2011 г.! Към този ден и час цената на последната сделка е 2,25 лв. 2007 година е затворена на 8,98 лв. Толкова още мивки и кенефи има да се къртят и извозват тук, че не знам къде ще се разтоварват отломките
Имам няколко.
Как кви? СЕКАКВИ За сифарма си прав ама тук намесихме льохман брос и мечките та затова се включих и аз - щот техния пазар не остави мифли за къртене - ский ко стаа
Коментар