IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Почти съм убеден че съм че при правенето на ДСФ си тръгнал от идеята - хайде сега да докарам цената до долар.

Иначе основните неща които си използвал за натискане на цената са точно инвестициите, свалянето на печалбата през първите години - за които поне аз не се сещам за разумно обяснение защо това би могло да се случи, промяната в нетния оборотен капитал. Предполагам че има и още неща които си вкарал в модела но не ми се търси чак толкова. Когато залагаш обаче такива допускания за свободните парични потоци включително и за паричния поток от последната година имплицитно ги вкарваш и в изчислението на терминалната стойност. От където всъщност идва най-сериозното потиксане на цената. Не ми се смята, но на око, ако запазим основните допускания с които си работил, освен тези за които говорех, като за тях приемем по реалистичен сценарии съм почти убеден че всъщнос цената ще скочи до около 4,5 - 5 лева. ако примеме само малко повече оптимизъм и ще си удари 7 лева без проблеми.

Коментар

• Колегата е загубил маса дни да подготви тоя ексел. Едва ли има някаква стойност, поне за едно е прав - акцията не струва толкова Аз бих му препоръчал само да погледне П/Б и да си сложи сейфти дискот от 0.5 Б/В като за БФБ, и ще му излезе много по-справедлива цена.
      Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Личното ми мнение е че печалбата няма да падне под 35 милиона. Другото нещо е че не разбирам за какво отиват тези доста сериозни инвестиции, освен за да занулят амортизациите.

Коментар

• Какъв е този Goodwill adjustment по 137 милиона на година?
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• CAPEX-а ми се струва доста висок на фона на направените вече нови дългосрочни инвестиции

Коментар

• Пускам новите ми DCF и LBO модели за Софарма.
              Преди някои да са се "обидили", нека кажа че ги пускам с цел дискусия. Освен това приемам всякакви конструктивни съвети какво би могло да се промени.

Коментар

• г-н Донев, какво мислите за новото ценообразуване на лекарствата?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  не е чак така, но на Софарма ходят доста хора
                  е кога ще ги стигнем, ей ги и Уолмарт

то може и да не е много хубаво толкоз много народ иначе кога ще се видим с Пелагия, чичо Оги и бандата на форума
                  Last edited by tony1975; 31.03.2013, 18:40.

Коментар

• не е чак така, но на Софарма ходят доста хора

Коментар

• айде ходи ми се на ОСА

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                        http://www.videoinvolver.com/forbes-...0%D0%B8%D1%8F/
                        мисля, че ще ви е интересно
                        Мили "чичо О", дълбоко заседна в душата ми мисълта - "Скоро ще прочетем някъде обява - търсят се работодатели"...
                        Но оня гологлав плазмодий, седнал отдясно, беше кух и глух за тази мисъл. Представител на най-големия монополист в сянка, срещу когото никой не роптае - банковия монопол - те съсипват в момента каквото е останало едва дишащо...
                        Моля те "чичо О" - избягвай тяхното нечистоплътно присъствие - това са изроди, готови да спрат мизерната пенсия на инвалид (множествена склероза) за да му приберат наказателните лихви от просрочен и смешен по величина заем, когато го е взел преди да разбере че ще стане инвалид и когато не е знаел, че после никой няма да го вземе на работа....
                        Имаме нужда от нова житейска философия чичо О, преосмисляне на материята и смисъл на живота, имаме нужда гологлавите изчадия, да разберат, че над двестате хилядарки които прибират годишно, (без да работят), няма да им послужат, че няма да ги занесат на оня свят, а поколението им ще ги разпилее по безумен начин ...
                        Та може ли да свалят с най-високи лихви, одраната кожа на най-големия бедняк в Европа, заради суми, които самите те са му навирали в ръцете по времето на бума, а сега когато няма приходи, да му вдигат и още лихвите, да го смажат и да си мислят, че това е нормално ??
                        А после да разсъждават и философстват защо се палят хора ?
                        Демагогията на банковия понопол, макар добре прикрита, вече не отстъпва на тази от аушвиц, бухенвалд или гулаг !!! Сори за емоционалното изказване, понякога емоцията ме събаря и припалвам
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Наближаваме момента в които ще се окаже че и демокрацията в БГ не работи.
                          Повечето лидери на мнения могат да формулират проблемите, а никои се мъчи ефективно да ги решава !
                          Вероятно защото винаги мнозинството избиратели / на ръба или отвъд него на мизерията / избират със стомасите а не с главата си.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

+1

Коментар

Интересно и доста кратко

Коментар

• http://www.videoinvolver.com/forbes-...0%D0%B8%D1%8F/

Коментар

Working...
                                X