IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съм ти Геко първо, второ и по моите методи Софарма е висока цената, Не бих купил на такава цена. Не е препоръка Но Софарма си е отдавна любима акция на институзионалните инвеститори в БГ и е доста по добре от Атера или Монбат, който много по рискови за мен...не е препоръка
    Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
      Твоит методи на оценака на акции след 2008 не струват и не значат нищо вече. Предполагам си дипломиран професионалист във сферата на финансите и изпозлваш за анализ и за оценка методи, които вече след 2008 доказано са пълен булшит....0% стойност като кавото и да било.

За да се убедиш и ти самият, може да вземеш някой от оценките си от 2007 г. На Монбат ако си пазиш оценките и ги поснеш тук, ще е много забавно да се посмееме малко

Бих посъветвал всеки дипломиран финансист да си скъса дипломата и да започне наново трупането на знания...не е препоръка...

П.С. Никога не бих взел съвет от димпломиран финансист на тема финанси..
      Добре Геко, това казваш - моделите на куроператора били шит, но кажи тогава по кои да се работи? По п/б * п/с ли ???
      По каква формула сортираш хартиите ?

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Какви анализи от есента, като аз модел пуснах преди 3 месеца? Мисля че точно бяха излязли годишните резултати за 2012 година (някъде около средата на март).
        Да, цената не е там където смятах, че ще бъде. Няма да си кривя душата и да казвам, че това не е така.
        И все пак резултатите (като кешфлоу, където е по-трудно да лъжеш със счетоводни трикове) не са въобще далече от това, което аз смятам и много далече от това, което би дало справедлива цена над 3лв!
        Голяма част от еуфорията около тази акция се дължи на излизането на един акционер (емоционална причина) и няколко свързани с фундамента (по-добро представяне през първото тримесечие и плащането на дивиденти). Моята теория е по-скоро свързана с последните две причини. По емоционалната никой не би могъл да познае каква е следващата глупост, която може да сътвори един ритейл инвеститор на БФБ. Нека не напомням случая при офертата към БТК, където вместо да вадят дивидента от офертната цена, имаше такива които го добавяха отгоре и акцията 2 дни търгува на 5% над офертната цена, докато АИГ не направиха второ съобщение, за да вразумят обезумялата тълпа. Та емоцията е нещо, което на БФБ е необхватно!
        Относно фундаменталните причини, според мен дивидентите ще намалеят, защото фирмата има да изплаща задължения и ще гледа да намали изтичането на кеш към инвеститорите. Другата фундаментална причина е доброто представяне до март. Според мен зад него има някакви емоционални причина, защото аз поне не виждам пазарите да са се променили драстично в последно време, което да предполага такова покачване на профитабилноста. Според мен и това ще се промени в негативен аспект и към края на годината фирмата ще рипортва по-ниска ЕБИТДА на тримесечие.
        Твоит методи на оценака на акции след 2008 не струват и не значат нищо вече. Предполагам си дипломиран професионалист във сферата на финансите и изпозлваш за анализ и за оценка методи, които вече след 2008 доказано са пълен булшит....0% стойност като кавото и да било.

За да се убедиш и ти самият, може да вземеш някой от оценките си от 2007 г. На Монбат ако си пазиш оценките и ги поснеш тук, ще е много забавно да се посмееме малко

Бих посъветвал всеки дипломиран финансист да си скъса дипломата и да започне наново трупането на знания...не е препоръка...

П.С. Никога не бих взел съвет от димпломиран финансист на тема финанси..
        Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• какво стана днес, някой софиянец не отиде ли на откриването - Импе?
          Хайде чакам снимки, може и клипче - г-жо Вячева
          Сега като го няма ББ, кой ряза лентичката?

ЕП както ти каза чичо Оги веднъж: "Защо ли пак не позна?"
          При твоя оценка 1,6- всички виждаме къде е цената!!!
          Ама в твоите таблички не се отчита обратното нали - е аз го отчетох и да ти напомня че ще продължи още няколко години

За това че СФАРМ поведе биците на БФБ мисля че няма съмнение и осигури свеж кеш на пазара за всички купували по пътя надолу под 3 лева(особено между 2 и 2,5лева) и решили да кешират! Защото с парите от акциите продадени обратно на СФАРМ много момчета купиха друго и така + ЕЛАРГ+КАО+ стотиците милиони дивиденти, които тръгват към нас от другия месец - БФБ се събуди!!!

пожелавам на всички успех, а на песимисти, като Форекса само ще го попитам- КАК СИ???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            от есента до сега анализите ти са точни, но не се споделят от повечето инвеститори, защото цената се повиши доста
            Какви анализи от есента, като аз модел пуснах преди 3 месеца? Мисля че точно бяха излязли годишните резултати за 2012 година (някъде около средата на март).
            Да, цената не е там където смятах, че ще бъде. Няма да си кривя душата и да казвам, че това не е така.
            И все пак резултатите (като кешфлоу, където е по-трудно да лъжеш със счетоводни трикове) не са въобще далече от това, което аз смятам и много далече от това, което би дало справедлива цена над 3лв!
            Голяма част от еуфорията около тази акция се дължи на излизането на един акционер (емоционална причина) и няколко свързани с фундамента (по-добро представяне през първото тримесечие и плащането на дивиденти). Моята теория е по-скоро свързана с последните две причини. По емоционалната никой не би могъл да познае каква е следващата глупост, която може да сътвори един ритейл инвеститор на БФБ. Нека не напомням случая при офертата към БТК, където вместо да вадят дивидента от офертната цена, имаше такива които го добавяха отгоре и акцията 2 дни търгува на 5% над офертната цена, докато АИГ не направиха второ съобщение, за да вразумят обезумялата тълпа. Та емоцията е нещо, което на БФБ е необхватно!
            Относно фундаменталните причини, според мен дивидентите ще намалеят, защото фирмата има да изплаща задължения и ще гледа да намали изтичането на кеш към инвеститорите. Другата фундаментална причина е доброто представяне до март. Според мен зад него има някакви емоционални причина, защото аз поне не виждам пазарите да са се променили драстично в последно време, което да предполага такова покачване на профитабилноста. Според мен и това ще се промени в негативен аспект и към края на годината фирмата ще рипортва по-ниска ЕБИТДА на тримесечие.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
              Точно за това говорех - няма анализ, няма нищо на което да е базирано мнението освен голи думи, но пък е уверен че само той може да е прав.
              И после такива хора ще ми говорят на мен за его!

П.п. Нямам нищо лично против Софарма или О. Донев. Просто смятам, че е надценена и имам обосновано мнение по въпроса, за разлика от други.
              Научи се да се абстрахираш емоционално като инвестираш. Хората, които показват слабите страни на една фирма не са й непременно врагове. Просто ви е по-лесно така да го интерпретирате по обективни причини.
              от есента до сега анализите ти са точни, но не се споделят от повечето инвеститори, защото цената се повиши доста

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                При тези смешни анализи няма смисъл да опонирам
                Просто човека има нещо лично срещу Фармата или Донев но с тези анализи е далече от истината
                Точно за това говорех - няма анализ, няма нищо на което да е базирано мнението освен голи думи, но пък е уверен че само той може да е прав.
                И после такива хора ще ми говорят на мен за его!

П.п. Нямам нищо лично против Софарма или О. Донев. Просто смятам, че е надценена и имам обосновано мнение по въпроса, за разлика от други.
                Научи се да се абстрахираш емоционално като инвестираш. Хората, които показват слабите страни на една фирма не са й непременно врагове. Просто ви е по-лесно така да го интерпретирате по обективни причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Слабо ме интересуват качествата им.
                  Само наблюдавайки част от сделките им на БФБ .....горките пенсионери и вложители.
                  То и западните не са цвете за мирисане.
                  Огромната част от тях андъпърформват.
                  Ти ли си им бенчмарка?
                  Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                    Ти откъде знаеш какви качества притежават фонд мениджърите

Най-ценното качество на малките инвеститори е, че са им малки портфейлите
                    И нашата борса е супер за малки портфейли

Тук някои хора направиха едни виртуални пари и се помислиха за "bigger than life"

По спокойно го давайте, че ако ви се стопят виртуалните портфейли да не получите някой удар
                    Много правилно си го написал за малките портфейли. Факт е че ако притежаваш голям пакет акции от определена ликвидна фирма на БФБ, то в края на 2008 определено си щял да мръднеш маркет цената яко надолу ако се опиташ да излезеш за няколко дни. Грамърси трябваше да правят листинг във Варшава, за да могат да излезат от положението, в което се бяха нашили с едната си инвестиция.

Коментар

Тук някои хора направиха едни виртуални пари и се помислиха за "bigger than life"

По спокойно го давайте, че ако ви се стопят виртуалните портфейли да не получите някой удар
                      Слабо ме интересуват качествата им.
                      Само наблюдавайки част от сделките им на БФБ .....горките пенсионери и вложители.
                      То и западните не са цвете за мирисане.
                      Огромната част от тях андъпърформват.

Коментар

В голяма заблуда си с това голословно твърдение.
                        Дори и да нямат пълните "познания" на фонд мениджърите - притежават други много по ценни качества и затова са доста по напред от фондовете.

ПС Ей, съвсем оспамихме тая тема. Няма ли модератори....
                        Ами ще продължим още малко спама..

добре се представиха тези, които не се притесняват да продават на загуба, т.е. хора с критично мислене спрямо себе си и поне входящи познания по риск мениджмънт, аз поне непрофесионалисти с подобни качества не познавам(изключвам участниците във форума, които нямат губещи сделки.. )

Коментар

Дори и да нямат пълните "познания" на фонд мениджърите - притежават други много по ценни качества и затова са доста по напред от фондовете.

Veni, Vidi, Vici

Коментар

В България всички разбират от футбол, медицина и финанси

+жени
                            +коли

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              ,. Тези, които биха представянето на фондовете в никакъв случай не са с по-малки познания от нашите фонд мениджъри...

Last edited by pipbel; 12.06.2013, 16:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                познавам няколко човека с немалки за БФБ портфейли(от няколко десетки до няколко стотин хиляди лева) със загуби по 80-90 %- основно ТИМ, инфраструктурни и Еврохолд фенове, .
                                Ако искаш мога да постна една-две графики от представянето на няколко видни БГ "професионалисти" и гурута в областта на портфолио мениджмънта да се посмеем заедно. Но мисля, че аудиторията и сама може да си направи справка по темата.

Коментар

Working...
                                X