IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Чичо Оги не седи там.

Надявам се вчера като сте пристигнали по-бързо с асансьора да сте вметнали на чичо ви, че Софарма трябва да продаде Табина, Интерфарм и Виватон на Доктор Макс (Penta Investments), а Бриз на CEPD и да създаде ликвидност, с която да си покрие задълженията и плати по-добър дивидент.
    ама разбира се - ние само за твойте препоръки си говорихме ЦЯЛ ДЕН

п.с. добре бе човече, като толкова добре ги виждаш нещата и като си толкова добър - кажи коя е твоята компания? НЕ тези на които имаш акции, а тази която управляваш и къде е листната - та да те видим какъв си разбирач, когато става дума за твоята паничка - не за чуждите, а?
    Last edited by tony1975; 22.06.2013, 21:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      мда както казах трябва по още едно висше за него. Ама верно много бърз, на чичо Оги не знам на кой етаж му бе кабинета - буквално за секунда-две бяхме там!!!
      Чичо Оги не седи там.

Надявам се вчера като сте пристигнали по-бързо с асансьора да сте вметнали на чичо ви, че Софарма трябва да продаде Табина, Интерфарм и Виватон на Доктор Макс (Penta Investments), а Бриз на CEPD и да създаде ликвидност, с която да си покрие задълженията и плати по-добър дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Да бе - баси хахавият асансиор... с копчета за етажите навън. Ама иначе - ного секси и яко ускорява - колесникът на самолетът на човекът му пада в петите...
        мда както казах трябва по още едно висше за него. Ама верно много бърз, на чичо Оги не знам на кой етаж му бе кабинета - буквално за секунда-две бяхме там!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Еи от стоене по канцелариите и гледане на екселски таблици ви е заврял мозъка бе хора.
          Трябва да Ви организират работни екскурзии до производствените халета на работещи предприятия щото много грешни мисли вадиш гледаики от бюрото.

Значи според теб като заменяш стара мощност с нова се прави следното:

Назначаваш чисто нов персонал на новата мощност и почваш да ги учиш, след което затваряш старата мощност и уволняваш всичкия опитен, обучен и т.н. персонал от старата......

Бахти ..... ти си гении бе човек, как не съм се сетил за това до сега
          Ми не съм написал такова нещо, просто ти така си си го интерпретирал.
          Софарма ще назначи над 400 души. Приеми го за нетното число, т.е. разликата между новите наети и уволнените стари служители.

Аз за разлика от повечето от вас съм посещавал производството на фирмата.
          Някои от вас, които са от София, могат поне да отидат да видят поне сградата на Илиенско шосе на какво прилича пък тогава нека говорим.

Факт е че част от старите мощности на фирмата ще бъдат затворени. Дори и на евтините пазари в Украйна, Молдова и руските области, а и на родния пазар, хората търсят вече качество! Това и накара фирмата да търси пари от банки, за да обнови производството си. Без инвестиции беше ясно, че е на доизживяване.
          Както съм написал по-долу, ще започне постепенно натоварване на новите мощности за твърди таблетни форми и в един момент ще заменят частично или напълно старите поточни линии. Докато това обаче стане, някой трябва да финансира работния капитал на дружеството (Софарма не може със собствени средства). Това ще доведе до допълнителна задлъжнялост на фирмата.
          Това е тезата, която съм изложил по-долу.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            благодаря!
            и мерси че ме прекара през лабиринтите на метрото та чак до гарата?
            Е - лабиринти - колко лабиринти? Дано ни се оправил на изходът - че оня подлез е по-лабиринт. Е, аз ти казах де - на запад и в ляво...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
              Остава и правилното кодче на асансьорчето интелигентно да сте нацелили и сте 6
              Да бе - баси хахавият асансиор... с копчета за етажите навън. Ама иначе - ного секси и яко ускорява - колесникът на самолетът на човекът му пада в петите...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Понеже ОСА мина, шапките се раздадоха, имаше много усмихнати хора от мениджмънта и развеселени инвеститори от високата цена на акциите, която неуморно се вдигаше преди събитието, сега май е дошло време за приземяване и за обективна оценка на събитията през следващите няколко месеци.
                Новата фабрика беше открита, но никой тук не се запита как точно ще започне работа тя. Както г-н Донев нееднократно е споменавал тук, тя беше построена не като допълнителна мощност, а по-скоро за да обнови и замени голяма част от старите производства.
                За да почне да работи обаче са и нужни персонал и работен капитал! Предполагам ще отнеме няколко месеца преди производствените линии да достигнат необходимото натоварване и старите мощности да бъдат спрени.
                Реално погледната тази година положителния ефект от фабриката ще е по-скоро минимален. Това обаче няма да е така с наемането на допълнителен персонал, както и с работния капитал. Това ще са разходи от самото начало.
                За да почнат работа новите мощности и докато се спрат старите, ще има някакъв времеви лаг, който някой някъде трябва да финансира. Понеже Софарма няма толкова свободен паричен ресурс (дори и да продадат дяловете си в Доверие), това пак ще бъде кредитиране от банките. Сега дълговете им са 292млн. лв и като нищо могат да минат 320млн. лв в следващите няколко месеца. Така нетния дълг на фирмата може да е някъде около 300млн. лв към края на годината!
                Освен това разходите за допълнителен персонал ще са още едни поне 2млн. лв отгоре за 2013.
                Гледайки паричните потоци на фирмата бих казал, че дивидента за 2013 ще е по-скоро 0ст./акция. Просто кредиторите няма да позволят кеш да напуска фирмата преди да се изплатят дължимите им лихви и главници.
                Обаче понеже все ме обвиняват в прекалена доза песимистичност, съм склонен да се съглася на някаква символична сума от 1ст./акция или 1.3млн. лв общо.
                При div yield от под 0.5%, много инвеститори трябва да се запитат дали цена от над 3лв е правилната.
                1. Какво целиш с тези писания?

2. Какво ти пука кой на каква цена купува?

3. Защо след като ти самия си акционер си толкова негативно настроен срещу компанията?

4. Защо след като смяташ че цената е нереално висока не си продадеш акциите?

5. На каква цена си купувал?

Не се заяждам а просто питам

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Еи от стоене по канцелариите и гледане на екселски таблици ви е заврял мозъка бе хора.
                  Трябва да Ви организират работни екскурзии до производствените халета на работещи предприятия щото много грешни мисли вадиш гледаики от бюрото.

Назначаваш чисто нов персонал на новата мощност и почваш да ги учиш, след което затваряш старата мощност и уволняваш всичкия опитен, обучен и т.н. персонал от старата......

от бюрото директно в тавана гледа
                  моето финансово положение набързо го скопоса и ме фалира тоя
                  ако така прави и за Софарма /а в това няма съмнение/ значи няма какво да го обсъждаме

Коментар

Понеже ОСА мина, шапките се раздадоха, имаше много усмихнати хора от мениджмънта и развеселени инвеститори от високата цена на акциите, която неуморно се вдигаше преди събитието, сега май е дошло време за приземяване и за обективна оценка на събитията през следващите няколко месеци.
                    Новата фабрика беше открита, но никой тук не се запита как точно ще започне работа тя. Както г-н Донев нееднократно е споменавал тук, тя беше построена не като допълнителна мощност, а по-скоро за да обнови и замени голяма част от старите производства.
                    За да почне да работи обаче са и нужни персонал и работен капитал! Предполагам ще отнеме няколко месеца преди производствените линии да достигнат необходимото натоварване и старите мощности да бъдат спрени.
                    Реално погледната тази година положителния ефект от фабриката ще е по-скоро минимален. Това обаче няма да е така с наемането на допълнителен персонал, както и с работния капитал. Това ще са разходи от самото начало.
                    За да почнат работа новите мощности и докато се спрат старите, ще има някакъв времеви лаг, който някой някъде трябва да финансира. Понеже Софарма няма толкова свободен паричен ресурс (дори и да продадат дяловете си в Доверие), това пак ще бъде кредитиране от банките. Сега дълговете им са 292млн. лв и като нищо могат да минат 320млн. лв в следващите няколко месеца. Така нетния дълг на фирмата може да е някъде около 300млн. лв към края на годината!
                    Освен това разходите за допълнителен персонал ще са още едни поне 2млн. лв отгоре за 2013.
                    Гледайки паричните потоци на фирмата бих казал, че дивидента за 2013 ще е по-скоро 0ст./акция. Просто кредиторите няма да позволят кеш да напуска фирмата преди да се изплатят дължимите им лихви и главници.
                    Обаче понеже все ме обвиняват в прекалена доза песимистичност, съм склонен да се съглася на някаква символична сума от 1ст./акция или 1.3млн. лв общо.
                    При div yield от под 0.5%, много инвеститори трябва да се запитат дали цена от над 3лв е правилната.

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Казано с други думи, ти си от тези "нашили" се още на 9лв през 2007 и сега ти се налага да си многооооо дългосрочен инвеститор.
                      аха аха

Коментар

така си го написал - май си бил на събранието???

Коментар

...... много инвеститори трябва да се запитат дали цена от над 3лв е правилната.
                          Oтдавна сме се запитали...споко.
                          Вчера изчистих всички останали фарми.
                          Ма не съм останал без хич. Имам немалко през севтото, където средната ми излиза на много по прилични нива....пък и ако КФН си свърши работата - бомба ще е.

Тони - дай една снимка с шапка бе. Сигурно поне 3 си получил

Коментар

Радвам се, че ти е харесало, Тони. Ти имаш добро име във форумът - и затуй сички те посрещнаха така.
                            благодаря!
                            и мерси че ме прекара през лабиринтите на метрото та чак до гарата?
                            Last edited by tony1975; 22.06.2013, 12:55.

Коментар

• Понеже ОСА мина, шапките се раздадоха, имаше много усмихнати хора от мениджмънта и развеселени инвеститори от високата цена на акциите, която неуморно се вдигаше преди събитието, сега май е дошло време за приземяване и за обективна оценка на събитията през следващите няколко месеци.

Коментар

Приватов - ми да бе пъкнал - в кулите - прохладно и приятно.

Щастливецов - 7 стинки.
                                Остава и правилното кодче на асансьорчето интелигентно да сте нацелили и сте 6

Коментар

Working...
                                X