IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

за първи път да те разбера от раз )))
    само не разбрах оркестъра кога ще свири заря - проверка?

Пашата казват , че обичал смелите , -..........

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

До края на месеца сме строени на плаца за проверка !
      В едната ръка държим кеш и посрещаме, с другата отдаваме чест !
      за първи път да те разбера от раз )))
      само не разбрах оркестъра кога ще свири заря - проверка?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        "Синема гугу".. нищо не разбирам от тези ходове!
        ЮЛ Софарма продава - на ФЛ чичо Оги и...(айде да не ползвам леля че ще ми се разсърдят вече )

До края на месеца сме строени на плаца за проверка !
        В едната ръка държим кеш и посрещаме, с другата отдаваме чест !

Коментар

• "Синема гугу".. нищо не разбирам от тези ходове!
          ЮЛ Софарма продава - на ФЛ чичо Оги и...(айде да не ползвам леля че ще ми се разсърдят вече )

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Инта ,хубаво е да знаеш къде е щаб квартирата на чичо Оги....?
            Е то от знанието идва де !

Коментар

Oооо, добро утро Монти ! Ти от четвърти километър ли пишеш?
              Що за глупости можеш да изписваш по триста пъти и все до там от дето си тръгнал!
              И да намалиш четенето, че вече си се взел за автора !!!

Инта ,хубаво е да знаеш къде е щаб квартирата на чичо Оги....?

Коментар

Инта , той кара влака ,за това няма и две приказки ,питай Любо Пъпката , грамърси ,фонда на Амро ,може би и Ром петрол ,варшавската борса ,акционерите в Севтополис и къде ли не... ...
                В миналото е по вече лош мажо отколкото добър...
                За мен е мажо спекулант.....
                А ти че играеш със спекулант мажо е повече камъни върху гърбината отколкото скариди на масата....
                Щото на спекуланта му требват ниски цени да купува и високи да продава....
                Ако ги няма той ги създава....
                В този бизнес се дават много по голям дивидент навън...
                Този въпрос задавал ли си си..?
                Защо и не при Донев....
                А Инта?
                Но аз съм чел книгата Възход и падение на Куртизанките......
                Тръгна да кара влака и по други линии но му резнаха релсите ,а и тук го натискат да си знае мястото ,но до кога.....или той до кога .
                Ти пита как го виждаме таргета и ти отговорих а това че не ти харесва ами причината е в тебе.....
                Аз съм решил ,тук само краткосрочно и спекулативно ,даже Хич не бих влезнал....
                Цената се качи спекулативно почти 100% за мен фундамента е доста по надолЕ...
                За теб имащия може и 9 да искаш но това са мечтите ,те са безплатни или някой трябва да ти ги плати....друг.

Oооо, добро утро Монти ! Ти от четвърти километър ли пишеш?
                Що за глупости можеш да изписваш по триста пъти и все до там от дето си тръгнал!
                И да намалиш четенето, че вече си се взел за автора !!!

Коментар

Жокер първи- колко вливания и придобивания станаха ? Заяви го преди 3 години- "Ще сакратя разходите!"
                  Някъде по пътеката на някое вливане да си забелязал , че не стана с обратно придобитите ?(имам смътен спомен)
                  Той кара влака Монтииии, ако ти стиска дръпни аварийната ! Доста хора тук ще те подкрепят с дузини!(не ангаж. лично мнение)
                  Защо да ги даде на някой външен и да го гледаме , като бели негърчета;- и пак кусур ще му вържем !!!-мани !!!
                  И за финал ,- стига си размишлявал - решавай ! Верно обущата ти с кофите бетон , нооо ти си знаеш ,- дърпаш ме за езика - казвам ти !
                  Инта , той кара влака ,за това няма и две приказки ,питай Любо Пъпката , грамърси ,фонда на Амро ,може би и Ром петрол ,варшавската борса ,акционерите в Севтополис и къде ли не... ...
                  В миналото е по вече лош мажо отколкото добър...
                  За мен е мажо спекулант.....
                  А ти че играеш със спекулант мажо е повече камъни върху гърбината отколкото скариди на масата....
                  Щото на спекуланта му требват ниски цени да купува и високи да продава....
                  Ако ги няма той ги създава....
                  В този бизнес се дават много по голям дивидент навън...
                  Този въпрос задавал ли си си..?
                  Защо и не при Донев....
                  А Инта?
                  Но аз съм чел книгата Възход и падение на Куртизанките......
                  Тръгна да кара влака и по други линии но му резнаха релсите ,а и тук го натискат да си знае мястото ,но до кога.....или той до кога .
                  Ти пита как го виждаме таргета и ти отговорих а това че не ти харесва ами причината е в тебе.....
                  Аз съм решил ,тук само краткосрочно и спекулативно ,даже Хич не бих влезнал....
                  Цената се качи спекулативно почти 100% за мен фундамента е доста по надолЕ...
                  За теб имащия може и 9 да искаш но това са мечтите ,те са безплатни или някой трябва да ти ги плати....друг.

Коментар

• Жокер първи- колко вливания и придобивания станаха ? Заяви го преди 3 години- "Ще сакратя разходите!"
                    Някъде по пътеката на някое вливане да си забелязал , че не стана с обратно придобитите ?(имам смътен спомен)
                    Той кара влака Монтииии, ако ти стиска дръпни аварийната ! Доста хора тук ще те подкрепят с дузини!(не ангаж. лично мнение)
                    Защо да ги даде на някой външен и да го гледаме , като бели негърчета;- и пак кусур ще му вържем !!!-мани !!!
                    И за финал ,- стига си размишлявал - решавай ! Верно обущата ти с кофите бетон , нооо ти си знаеш ,- дърпаш ме за езика - казвам ти !

Коментар

Леле, леле леле- Монти пак е нагазил в бустана , ходи завъла пита разпитва и си душата раздава, от нейде жокер да скубне и посока да найде. Дайте му инвеститурският байряк барем днес, погалете го, поочеткайте го че в час е с играта на подкрепящи фондове и мажовци на фондаментчета. Явно ми е силна иронията , но ми е рине от вътре туй Монти!
                      - На въпроса ти ; - За "Делчев" и "Милко" - имената нямат нищо общо с "навяващите" асоциации , почуствал съм го - рекъл съм го ! Дружествата им са добри и добре оценени от маркета! -Но да ме вкарваш в схема - паралелна с темата , СТОИШ толкова далеч , че те не видя , ако се не бе раздраскал !!! И аз да бях на "волана" може би и по големи дрифтове да Ви предложа след всеки спечелен "етап", щом знам че гумите ще ме изведът до ФИНАЛА !
                      Може ли аз да те питам,- ако да бе ти Монти Донев , дали тема Тук би имало ? (аз също не съм чушка за мирисане).
                      Инта , влизането ,като ортак с Чичо Оги е печелившо ако ходиш само с неговите стъпки.....
                      Преди година влезнах с 3 К на 2,5 ли беше и общо средна ,2, 6 лв ....пак същата игра нагоре ,надоле ипак нагоре ....
                      колко ли пъти ще стане този номер....?
                      Таргета на тази позиция е 5,2 ако не се срине преди това...под 4 ...
                      Фундамента почва да се балончи....
                      Можех да влезна ,но ми е интересна спекулата на мажоритара ,всички очакваха да купува а той верно купуваше но от обратното....
                      Борсата зацикли и ако няма движение ни чака хим две....ако ще обратното на чичо оги да му купи акциите на 5,2 лв...
                      Не е препоръка...

Коментар

Инта,
                        Преди време в Хиката ми наостри вниманието че тамошните управители продават на 4,55 лв от акциите си...
                        В началото не му обърнах внимание ,но после преоцених таргета си от 5,00-5,10 лв и продадох мойте на 4,60-4,65...
                        Тук важи ли този съвет за продажбата на мажоритара и таргета...
                        Поздрави!

Леле, леле леле- Монти пак е нагазил в бустана , ходи завъла пита разпитва и си душата раздава, от нейде жокер да скубне и посока да найде. Дайте му инвеститурският байряк барем днес, погалете го, поочеткайте го че в час е с играта на подкрепящи фондове и мажовци на фондаментчета. Явно ми е силна иронията , но ми е рине от вътре туй Монти!
                        - На въпроса ти ; - За "Делчев" и "Милко" - имената нямат нищо общо с "навяващите" асоциации , почуствал съм го - рекъл съм го ! Дружествата им са добри и добре оценени от маркета! -Но да ме вкарваш в схема - паралелна с темата , СТОИШ толкова далеч , че те не видя , ако се не бе раздраскал !!! И аз да бях на "волана" може би и по големи дрифтове да Ви предложа след всеки спечелен "етап", щом знам че гумите ще ме изведът до ФИНАЛА !
                        Може ли аз да те питам,- ако да бе ти Монти Донев , дали тема Тук би имало ? (аз също не съм чушка за мирисане).

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Монти, много приятно съм изненадан, че си почнал да се вълнуваш от репутацията на мажоритарите. След покупките ти при табаците си мислех, че това изобщо не те интересува.
                          Да се върна на темата. Софарма ми харесва. Предвид растежа оценката е доста ниска. Но всеки сам си преценява какви са според него бъдещите резултати.
                          Другото, което ми харесва е че след добрите отчети и леката корекция пазара изобщо не изглежда скъп. Дори е има дивидентни компании с фоуърд П/Е под 10. Е има един два балоняка, но това си е нормално за всеки пазар. Аз си оставам оптимист за пазара и Софарма.
                          4д,
                          Аз не се интересувам от репутацията на мажоритарите а от техните действия...
                          Това което направи Донев тези дни е нормална практика на спекуланската къща Донев и сие от доста години...
                          Продава с обратното на ниски цени за борсовата цена в момента и купува със собствени средства и в по късен момент продава на високи цени на Собственото си обратно на по високи цени....
                          Губещото е само обратното и партньорите на чичо Оги във Фармата.....а печелившия е само личния портфеил на чичо Оги....

Не разбрах ,ти в последния си пост оправдаваш ли тези действия...?
                          А покупката ми в табаците е въпреки мажоритарите в миналото -държавата и пеевски....

Коментар

• Монти, поне аз не искам никого да обиждам, просто ми харесва да се ровя в отчетите и задължителната информация, която интересуващите публичните дружества са длъжни да оповестяват. Тезата ми е, ето ги фактите, всеки има рамене на главата, да си ги интерпретира както иска (или му отърва). Видях, че Огнян Донев от началото на годината е купил персонално може би 150 хил. акции, при това без участията му в основните дружества. Всички уведомления ги има на x3news, направих си труда да ги разгледам.За мен това категорично не означава бягство, но всеки си го тълкува както иска. Мен това ми действа много мотивиращо, след като знам, че сам той цени и инвестира и допълнително пари в дружеството. За обратно изкупените акции търговския закон регламентира специален режим, особено ако надскочат 10% (в три годишен срок трябва да се продадат над тавана). Обратното изкупуване на акции и тяхната последваща продажба от самото публично дружество са друго нещо, те пък съвсем не може да се тълкуват като бягство. Не познавам Огнян Донев и не бих искал да му адвокатствам за конкретните лични покупки. Тъй като следих сесията на 1.09.2017, видях, че след изсипването на големите количества от Софарма на 4,60, някой започна да купува в диапазон 4,605-4.80 директно от предложените за продажба. Това ясно се вижда и от уведомлението, което всеки може да погледне - покупките са от 1.09, започват от 4,605 до 4,80. Ако някой от вас е продал тогава, може да разбере и директно, че Огнян Донев му е купил акциите, има го в уведомлението. Сигурно го е направил, за да не бъде обвиняван в конфликт на интереси. Мен ме интересува това, че купува.

Коментар

• Монти, много приятно съм изненадан, че си почнал да се вълнуваш от репутацията на мажоритарите. След покупките ти при табаците си мислех, че това изобщо не те интересува.
                              Да се върна на темата. Софарма ми харесва. Предвид растежа оценката е доста ниска. Но всеки сам си преценява какви са според него бъдещите резултати.
                              Другото, което ми харесва е че след добрите отчети и леката корекция пазара изобщо не изглежда скъп. Дори е има дивидентни компании с фоуърд П/Е под 10. Е има един два балоняка, но това си е нормално за всеки пазар. Аз си оставам оптимист за пазара и Софарма.

Коментар

А пак си на линия на амбразурата....
                                кое пак не разбираш....
                                Ползването на вътрешна информация за покупко ,продажба на акции било законно ..
                                Да бе за теб е законно....
                                Каква вътрешна информация? Ако искаш купувай на сегашните нива като Донев, някой да те спира?

Коментар

Working...
                                X