IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Грешка . Благодаря
    за нищо,
    мислиш ли, че наистина до там ще стигне ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Ще продаваш ли на толкоз или чакаш да се покачи за да купиш
      Грешка . Благодаря

Коментар

Точно. Аз съм ЗА. Заложил съм 5к на 4.76. Гледам доста има и на 3.6 но дали ще слезе там...
        Ще продаваш ли на толкоз или чакаш да се покачи за да купиш

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

Ами а дано... да свършва вече тоя продавач и да обръщаме, че цялата борса разклати.
          Точно. Аз съм ЗА. Заложил съм 5к на 3.76. Гледам доста има и на 3.6 но дали ще слезе там...
          Last edited by tony1975; 24.10.2017, 13:34.

Коментар

Днес ли ще е?
            Ами а дано... да свършва вече тоя продавач и да обръщаме, че цялата борса разклати.

Коментар

• Днес ли ще е?

Коментар

• ПАК ПРОМОЦИЯ )
                Last edited by toto 2; 24.10.2017, 12:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Извинявай колега, би ли ме ориентирал къде мога да намеря акционерните книги към края на всяко тримесечие? Нещо не намирам подробните...
                  Благодаря предварително!
                  Ако идеята е само за акционерите над 5%, както и на участието на членовете на СД и другите ръководни лица, те ще излязат от доклада за дейността и справката за счетоводната политика. А пълния списък е в Централния депозитар, но според мен няма вариант за публичен достъп. В търговския регистър, може да се види заявлението за ГФО, заедно с протокол от решение на ОСА и всички документи към него. Някои дружества включват и пълния списък на акционерите към датата на ОСА, но достъпа става с електронен подпис. Аз съм проверявал дали излизат коректно акциите ми, но за друго дружество, вече свалено от борсата.

http://www.investor.bg/blogosfera/36...ainata-108983/
                  А ето и действащия текст, който ограничава достъпа до акционерните книги
                  Чл. 133.
                  (1) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Всеки инвеститор има право на достъп до регистрите на Централния депозитар чрез негов член само относно информацията, свързана с притежаваните от него финансови инструменти, и със сделки с финансови инструменти, по които той е страна. Централният депозитар, както и неговите членове, не могат да откажат услугите по изречение първо.
                  Last edited by Intern-trader; 23.10.2017, 23:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
                    Обадих се за грешката в актуализацията на структурата, сега вече са променени, аз добавих предния период. При интерпретирането следва да се има предвид, че част от намалението на обратно изкупените акции е отишло за предоставените акции при вливането, които увеличават дяла на физическите лица. Заедно с това, всякакви покупки на Донев и Донева през периода като физически лица, са също там, при физически лица. С доклада за дейността ще стане ясно, колко са притежаваните от тях и останалите членове на СД акции като физически лица.
                    АКЦИОНЕРНА СТРУКТУРА НА СОФАРМА АД 30.09.2017 30.06.2017 изменение
                    ДОНЕВ ИНВЕСТМЪНТС ХОЛДИНГ АД 25,19% 25,14% 0,05%
                    ТЕЛЕКОМПЛЕКТ ИНВЕСТ АД 20,41% 20,41% 0,00%
                    РОМФАРМ КЪМПАНИ ООД 17,68% 18,04% -0,36%
                    ЗУПФ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 5,17% 5,17% 0,00%
                    ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА 5,05% 4,47% 0,58%
                    ДРУГИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА 22,67% 22,69% -0,02%
                    СОФАРМА АД (ОБРАТНО ИЗКУПЕНИ АКЦИИ) 3,83% 4,08% -0,25%
                    100,00% 100,00% 0,00%
                    Извинявай колега, би ли ме ориентирал къде мога да намеря акционерните книги към края на всяко тримесечие? Нещо не намирам подробните...
                    Благодаря предварително!

Коментар

• Обадих се за грешката в актуализацията на структурата, сега вече са променени, аз добавих предния период. При интерпретирането следва да се има предвид, че част от намалението на обратно изкупените акции е отишло за предоставените акции при вливането, които увеличават дяла на физическите лица. Заедно с това, всякакви покупки на Донев и Донева през периода като физически лица, са също там, при физически лица. С доклада за дейността ще стане ясно, колко са притежаваните от тях и останалите членове на СД акции като физически лица.
                      АКЦИОНЕРНА СТРУКТУРА НА СОФАРМА АД 30.09.2017 30.06.2017 изменение
                      ДОНЕВ ИНВЕСТМЪНТС ХОЛДИНГ АД 25,19% 25,14% 0,05%
                      ТЕЛЕКОМПЛЕКТ ИНВЕСТ АД 20,41% 20,41% 0,00%
                      РОМФАРМ КЪМПАНИ ООД 17,68% 18,04% -0,36%
                      ЗУПФ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 5,17% 5,17% 0,00%
                      ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА 5,05% 4,47% 0,58%
                      ДРУГИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА 22,67% 22,69% -0,02%
                      СОФАРМА АД (ОБРАТНО ИЗКУПЕНИ АКЦИИ) 3,83% 4,08% -0,25%
                      100,00% 100,00% 0,00%

Коментар

• И %ите ФФ се променат след като броя акции нарасна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Ама никакъв коментар на тези данни...
                          Ама никакъв...
                          Първо продава Обратното на Фармата продава акции-0,25%
                          Донев купува - 0,05%
                          Ромпетрол продава -0,36%
                          Физически лица купуват- 0,58%

Та само аз ли го виждам виждат ,как дребните приемат горещия картоф/текущи цени/ на високи цени....0,56 %
                          Успех!
                          Монти трябва малко повече да следиш новините около дружествата -
                          примерно част от обратно изкупените акции - отидоха за придобиването на Медика. съотвено от там нарастна и дела на физическите лица.
                          Не искам да уточнявам точния брой ,но всеки ако прояви малко повече старание може да го научи.
                          Last edited by vale1; 15.10.2017, 11:01.

Коментар

• Ама никакъв коментар на тези данни...
                            Ама никакъв...
                            Първо продава Обратното на Фармата продава акции-0,25%
                            Донев купува - 0,05%
                            Ромпетрол продава -0,36%
                            Физически лица купуват- 0,58%

Та само аз ли го виждам виждат ,как дребните приемат горещия картоф/текущи цени/ на високи цени....0,56 %
                            Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Вале ,
                              Това е друго нещо ...
                              Знаех че ще се включиш...
                              Това с обратнито изкупуване не трябва да се неглижира......
                              Продало е до 3,83.....ако е вярно...
                              Oтносно обратното изкупуване - преди около месец насочих вниманието към данните публикувани всекидневно от Софарма :
                              В един ден Софарма показва ,че са купили няколко хиляди акции , а в общия брой им се загубиха около 150 000 броя и поставих съответните въпроси ,но никой не отговори на тях .
                              Ако искаш потърси мнението - не е много назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Ето структурата от края на 6.2017 г -

Донев инвестмънтс холдинг АД 25.14
                                Тeлекомплект инвест АД 20.41
                                Ромфарм компани ООД 18.04
                                ЗУПФ Алианц България 5.17
                                Софарма АД (обратно изкупени акции) 4.08
                                Други юридически лица 22.69
                                Физически лица 4.47

Всеки може види промените и да си направи изводите .

Относно 4-те процента най- вероятно Софарма пак са направили грешка - този път при изчисление на дела на юридическите лица.
                                Вале ,
                                Това е друго нещо ...
                                Знаех че ще се включиш...
                                Това с обратнито изкупуване не трябва да се неглижира......
                                Продало е до 3,83.....ако е вярно...

Коментар

Working...
                                X