Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ ПФ надали ще се включат с огромно желание, възможно е тези които залагат на тях да останат разочаровани.
И без това при прегледа на активите получиха едно конско от ЕК че прекалено голяма експозиция имат към местния пазар. Сигурно си го умат на ум.
Вероятно това е и причината етф на никиту никакви съществени контрибуции да няма от тях тази година.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И ПФ надали ще се включат с огромно желание, възможно е тези които залагат на тях да останат разочаровани.
И без това при прегледа на активите получиха едно конско от ЕК че прекалено голяма експозиция имат към местния пазар. Сигурно си го умат на ум.
Вероятно това е и причината етф на никиту никакви съществени контрибуции да няма от тях тази година.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеДонев. допълни, че не смята за разумно той самият и "Софарма" да купува на 4.27 акциите на "Ромфарм",
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Няма логика.... При положение, че Донев обяви изненадващо въпросните 4,27 лв, според мен е абсурд, ако има договорена сделка, да не беше обявил на всеослушание и тази добра нива... просто няма логика в това....
По-важната информация за анализ е защо толкова директно се забиха въпросните 4,27 лв.... Аз все още си задавам този въпрос и не мога да проумея отговора.
Поне за мен е 100 % сигурно, че тази "случайно" изнесена новина, е от нулево значение за прогнозиране на бъдещите действия на "Ромфарм"... Дали ще продават изобщо и дали ще е на 4.27 (или 5,27 или 3,00 лв.) си решават те (като решението им може да е едно днес, а утре друго - на по-висока или по-ниска цена).... Със сигурност ще уточнят цената си в директни преговори с потенциалния купувач (когато се появи такъв). А ако решат да продават като досега на борсата директно, пак ще решават кога и на колко да продават....
Та защо тогава Донев поднася толкова директно тази информация, изпълнението на която на практика не зависи от него ?!?! (при това с точна цифра, дори не е рейндж) ?
Лично за мен е единствено с цел успокояване на пазара и опит за полагане на дъно на цената на акцията.
(да не говорим, че ако наистина има планове да купува декември част от акциите, защо ще иска да слага това дъно в момента ?)
Т.е чисто психологически ход, практически без никаква връзка с реалните планове и бъдещи действия на "Ромфарм" (които само те си знаят)... а когато се налага и се прилагат психологически похвати пред акционерите и пазара като цяло, за мен нещо не е наред....Last edited by maretoff; 06.11.2017, 09:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеА може да се окаже че вече е договорена цената от 4,27 и пакета да мине в началото на декември или по-рано
По-важната информация за анализ е защо толкова директно се забиха въпросните 4,27 лв.... Аз все още си задавам този въпрос и не мога да проумея отговора.
Поне за мен е 100 % сигурно, че тази "случайно" изнесена новина, е от нулево значение за прогнозиране на бъдещите действия на "Ромфарм"... Дали ще продават изобщо и дали ще е на 4.27 (или 5,27 или 3,00 лв.) си решават те (като решението им може да е едно днес, а утре друго - на по-висока или по-ниска цена).... Със сигурност ще уточнят цената си в директни преговори с потенциалния купувач (когато се появи такъв). А ако решат да продават като досега на борсата директно, пак ще решават кога и на колко да продават....
Та защо тогава Донев поднася толкова директно тази информация, изпълнението на която на практика не зависи от него ?!?! (при това с точна цифра, дори не е рейндж) ?
Лично за мен е единствено с цел успокояване на пазара и опит за полагане на дъно на цената на акцията.
(да не говорим, че ако наистина има планове да купува декември част от акциите, защо ще иска да слага това дъно в момента ?)
Т.е чисто психологически ход, практически без никаква връзка с реалните планове и бъдещи действия на "Ромфарм" (които само те си знаят)... а когато се налага и се прилагат психологически похвати пред акционерите и пазара като цяло, за мен нещо не е наред....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеА може да се окаже че вече е договорена цената от 4,27 и пакета да мине в началото на декември или по-рано
днес ще пробвам цената от 4.27
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
И с к'во ше я закарат до там... ?!?
Опс..., забравих..., Чиче ония ден ги е надъхал... 4 и дваесе и седем е кота "0"...!
Тишина..., освен от Тонката..., ама... нищо не споделихте за коктейлите...?!?Гледам скромно..., картонени са чашите... / нали сме "Еко" вече/...
М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
Коментар