IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

В една Полша, една много малка фирма - Афлофарм със своя продукт Десмоксан, пуснат само преди няколко години измести почти напълно Табекса, който там е в продажба и е налаган от 80 - те години на миналия век!!! Табексът имаше донякъде своя шанс за някакъв световен пробив преди малко повече от 10 години, когато една не по-малко сериозна фирма от Пфайзер - френската Пиер Фабр дойде на крака в София с твърдото намерение да търси съвместна реализация на продукта по света, но бе пренебрегната тотално от некомпетентно ръководство!!! Табексът няма никакъв шанс в САЩ или поне в обозримото бъдеще.... Даже и при най оптимистичните прогнози, само в административното време за това, по-голямата част от участниците в този форум ще бъдат отдавна в доста напреднала възраст пенсионери....
    Знам, Десмоксан съм го споменал, точно с него австралийците правят проучването. Трябва маркетинга и дистрибуцията им да е доста по-добра защото са доста по-скъпи от табекс:
    https://cytisine.co.uk/shop?olsPage=products

Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение

Поздравления за статията. Имаш ли инфо колко време от падане на патента е нужно на генерик да влезе на US пазара и кои са основните пазари за продукта на Pfizer?
    ако Пфайзер вземат да се дърпат много и да се борят, може и да отложат навлизането с 2-3 години. Към 3/4 от продажбите са в сащ,

стр 35
    https://s21.q4cdn.com/317678438/file...gs_Release.pdf
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

В една Полша, една много малка фирма - Афлофарм със своя продукт Десмоксан, пуснат само преди няколко години измести почти напълно Табекса, който там е в продажба и е налаган от 80 - те години на миналия век!!! Табексът имаше донякъде своя шанс за някакъв световен пробив преди малко повече от 10 години, когато една не по-малко сериозна фирма от Пфайзер - френската Пиер Фабр дойде на крака в София с твърдото намерение да търси съвместна реализация на продукта по света, но бе пренебрегната тотално от некомпетентно ръководство!!! Табексът няма никакъв шанс в САЩ или поне в обозримото бъдеще.... Даже и при най оптимистичните прогнози, само в административното време за това, по-голямата част от участниците в този форум ще бъдат отдавна в доста напреднала възраст пенсионери....
      Чакай малко , Пиер Фабр да сравняваме с Пфайзер е несериозно и по мащаб и по профил. Вероятно имаш инфо до което аз нямам достъп , ако е вкарана реална оферта определено отхвърлянето и е сериозна грешка в стратегията на фармата. Това което мен ме интересува е до колко фирмата в щатите има някакъв реален шанс включително и какъв е времевия прозорец след падането на патента на Пфайзер 2020. Факт е,че при съпоставимо качество цената за курса е конкурентна , дори и при влизане на генерици. Разбира се зависи и доколко партньора там има компетенции и ресурс за развитие на продукта.

Коментар

Аз незнам какви са вашите наблюдения, но много мой близък човек твърдо реши да откаже цигарите и по мой съвет му казах да пробва Табекс... докато се тъпчеше с лекарството бе ок, но след месеци "лечение" ефекта бе, че сега отново пуши

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение

Поздравления за статията. Имаш ли инфо колко време от падане на патента е нужно на генерик да влезе на US пазара и кои са основните пазари за продукта на Pfizer?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            Приготвих материал за табекс за Seeking Alpha, но ми го отказаха защото Achieve са прекалено малки. Ако на някой му се чете все пак, съм го постнал като блог тук:

https://seekingalpha.com/instablog/3...on-drug-threat

Коментар

Приготвих материал за табекс за Seeking Alpha, но ми го отказаха защото Achieve са прекалено малки. Ако на някой му се чете все пак, съм го постнал като блог тук:

+1 и от мен
              балгодаря

Коментар

Браво! Хубава статия

Коментар

Браво!!! Много добре написано! Принципно срещу гигант като Пфайцър трудно ще се борят ако са успешни Пфайцър направо може да купят компанията

Коментар

• Хехе, значи и най-големите ги правели тези неща.. Вчера г-н Донев си е купил 100 бр. Софарма от аск-а.. Надали е за да покачи моментно цената, по вероятно са му трябвали за закръгляне на пакета който притежава

Коментар

• Приготвих материал за табекс за Seeking Alpha, но ми го отказаха защото Achieve са прекалено малки. Ако на някой му се чете все пак, съм го постнал като блог тук:

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Тук по интересното е че всички основни показатели с изключение на продажбите са надолу. Първи юни отмина ... всички се надяват големия "бум" да бъде в понеделник или до края на седмицата ... идва ОСА, дивиденти, IPO. През изминалата седмица видяхме различни цени, акцията се крепи около 4,27лв повече от 8-9 месеца, благодарение на "брилянтните" ходове на О.Д. Очакванията на инвеститорите и спекулантите са големи. Дали ще има одобрение в щатите през този или следващите няколко месеци, дали следващите отчети ще бъдат много по-добри от настоящия ... времето ще покаже.
                        пак ще се унищожава стока по чужбината....

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Тук по интересното е че всички основни показатели с изключение на продажбите са надолу. Първи юни отмина ... всички се надяват големия "бум" да бъде в понеделник или до края на седмицата ... идва ОСА, дивиденти, IPO. През изминалата седмица видяхме различни цени, акцията се крепи около 4,27лв повече от 8-9 месеца, благодарение на "брилянтните" ходове на О.Д. Очакванията на инвеститорите и спекулантите са големи. Дали ще има одобрение в щатите през този или следващите няколко месеци, дали следващите отчети ще бъдат много по-добри от настоящия ... времето ще покаже.
                          Към 30.04.2018 РОМФАРМ КЪМПАНИ ООД притежава 6,03% или 8 128 313бр. акции на Софарма. През месец май са изтъргувани 176 246, юни месец 69 000 ... дори и да приемем, че всички изтъргувани акции са на Ромфарма, което е малко вероятно, пак остават 7 мил. и 900 хил. акции ... сериозна търговия днес - 717 бр. до момента

http://www.sopharmagroup.com/bg/za-n...rupa/akcioneri
                          Last edited by Innocent; 05.06.2018, 17:05.

Коментар

• [QUOTE=toto 2;n3343329]

Софарма не е фабрика за ламарина,тютюн или машинно масло...Произвеждат се и се разпространяват хуманни медикаменти! Всяка некомпетентност води до сериозни последици....

Коментар

• "С дълбоко прискърбие съобщаваме, че Г-н Андрей Брешков, член на Съвета на директорите на „Софарма“ АД почина внезапно. Вечна му памет!
                              До попълване състава на Съвета на директорите по реда на Търговския закон и Закона за публичното предлагане на ценни книжа, същият ще продължава да изпълнява функциите си в състав от четири човека."

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Личното ми мнение е, че ако не е чича ви Оги, който прави обратно с парите на компанията, която като честен частник е придобил съвсем легално, то щяхме да свидетели на нива около и под 3,50, продавачът да се е изнервил вече и да е продал, а акцията да се е отърсила от бремето и евентуално да пълзи нагоре. Не би, благодарение на изключително "мъдрата" политика на чича ви, поради което и тази акция е обречена на нездрави надежди. Нямам никакво намерение да купувам, докато не пробие поне 3,50, а това, което чета по полските сайтове, не ми дава особена надежда за някакъв ъп, но това си е лично мое мнение и не ангажира никого - мъката продължава...
                                Ами набивай в Пилешката компания ,там е много евтинко

Коментар

Working...
                                X