IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• “Софарма“ АД уведомява, че на 4 декември 2018г. Дружеството изкупи обратно 7 000 собствени акции представляващи 0.0052% от капитала на Дружеството, на обща стойност BGN 26 360.00 на БФБ – София АД, при средна цена BGN 3.77.
    Търговията с акции на Дружеството е съгласно решение на Извънредно общо събрание от 23.02.2018 година.
    Общият брой на обратно изкупените акции след тази сделка е 8 844 266, представляващи 6.56% от акционерния капитал на Дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

а пари имаш ли за ЪП-а??? ...... или ти само ще подкрепяш ЪП-а с лозунги по форумите
      Даллллл богггггг

Коментар

чичо ти е единствения тук който знае какво прави и как да го направи ......... раята тук да не забравя как чичо ви прецака миноритарите в едни малки дружества които придоби .......... вас тук ви очаква същото макар и на един по-късен етап...

не е препоръка - нямам акции
        Напълно съм съгласен с подчертаното. По тази причина и аз вече съм го зачертал с дебелия маркер и имам едно наум за трейдинга, където все още поддържам някакви мижави бройки. И 10 лв да стане и 2 лв. вече не ме интересува.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
          Настъпи време за един мощен декемврийски ЪП
          а пари имаш ли за ЪП-а??? ...... или ти само ще подкрепяш ЪП-а с лозунги по форумите
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
            Чичо купува на едро...
            чичо ти е единствения тук който знае какво прави и как да го направи ......... раята тук да не забравя как чичо ви прецака миноритарите в едни малки дружества които придоби .......... вас тук ви очаква същото макар и на един по-късен етап...

не е препоръка - нямам акции
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Настъпи време за един мощен декемврийски ЪП

Коментар

аз гледам отчетите ........ празни приказки има много...

погледни по-долу чичо ви какво обещаваше преди време ......... "60% от печалбата ще е за дивиденти" ....... а дивидента зависи от чичо ви .......... спази ли си обещанието? ........ не

какво повече има да му слушам приказките?

аз на очите си ли да вярвам (като чета отчета) или да слушам обещанията на чичо ви?
                Бунтаря
                как си?
                вярваш ли на мажоритарят?
                отчети изкупувания!!!

Коментар

• Чичо купува на едро...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    На 14.12.2018г след извънредното общо събрание на Софарма трейдинг АД всички колеги са поканени на традиционното кафе при г-н Донев !!! Всеки да си приготви въпросите, дори и неудобните !!!! Заповядайте !!!
                    Ами питайте какво става в Украйна и какво иска да каже доскорошния най-голям търговски капацитет на Софарма????

Коментар

• Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение

Не да го продадат, а да го разпределят на акционерите (spin-off). Ние тук сме много дребни риби, но големите инвеститори купуват по сектори. Ако искаш да купиш фарма компания в региона, защо да купиш в Софарма след като половината капитализация е от търговия на едро и дребно?
                      Евала , сега ако можеш да споделиш на г-н ДОНЕВ колко яко ще е това за компанията ..

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Ти като купуваш една компания купуваш всичко в пакет ...ти какво предлагаш да си продадат дяла в СФТРД за да можеш ти да си купиш само СФАРМ .
                        Не да го продадат, а да го разпределят на акционерите (spin-off). Ние тук сме много дребни риби, но големите инвеститори купуват по сектори. Ако искаш да купиш фарма компания в региона, защо да купиш в Софарма след като половината капитализация е от търговия на едро и дребно?

Коментар

Нещо се разминаваме. Консолидират я, разбира се. Просто сега, ако аз искам да купя генерична фарма компания и смятам, че секторът има потенциал, не ми е ОК да купя акции на Софарма, защото купувам и 70% от Трейдинга. Или ако смятам, че Трейдинга не ме кефи, пак не мога да го избегна.

Трейдинга вече е голяма и наложена компания и може да е изцяло отделна.
                          Ти като купуваш една компания купуваш всичко в пакет ...ти какво предлагаш да си продадат дяла в СФТРД за да можеш ти да си купиш само СФАРМ .

Коментар

Нещо се разминаваме. Консолидират я, разбира се. Просто сега, ако аз искам да купя генерична фарма компания и смятам, че секторът има потенциал, не ми е ОК да купя акции на Софарма, защото купувам и 70% от Трейдинга. Или ако смятам, че Трейдинга не ме кефи, пак не мога да го избегна.

ама да не забравяме, че би трябвало да се продават и купуват активи само ако това е в полза на бизнеса, а не дали ще се кефят всички борсови спекуланти - инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

? Не разбрах тезата ви. . Нали преди един месец в един друг отчет можеше да видите чистите резултати на производителя? Ако аз държа 70% от компания едва ли ще пропусна да я включа в консолидирания си отчет. Те юнаци като Хика консолидират компании в които държат едва 20% та как да не я включат !?!

Коментар

Нека да сме точни - растат приходите на Софарма Трейдинг, както и стойността на продадените стоки. Там е увеличението на разходите за персонал също. Този бизнес обаче е доста конкурентен и няма как доведе до някакво невероятно повишение в цената на акциите.

Според мен трябва да се извади трейдинга от Софарма, за да може всеки да си прецени в кое да инвестива. Сега не можеш да инвестираш чисто във фарма бизнеса.Не вярвам да е много трудно да се дадат акциите пропорционално на акционерите.
                                Айде по-сериозно ...какви са тези небивалици .

Коментар

Working...
                                X