IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

    не че се съмнявам в констатациите ти, но така, да стане лафът, кажи защо така очакваш?
    Заради г-н Донев, който ще има право да купува през Декември.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
      Пазарувайте сега,че цената ще е с 20ст нагоре след пет дена....не препоръка,констатирам очакванията!!!
      не че се съмнявам в констатациите ти, но така, да стане лафът, кажи защо така очакваш?

      Коментар


      • Пазарувайте сега,че цената ще е с 20ст нагоре след пет дена....не препоръка,констатирам очакванията!!!

        Коментар


        • Какво се случи на срещата на Софарма и Софарма Трейдинг с инвеститорите?



          Снимка: Софарма



          Софарма АД уведомява, че на 16 ноември, 2018 година в гр. София на бул. “Рожен” № 16 се проведе Годишна среща с инвеститорите на "Софарма" АД и “Софарма Трейдинг” АД, която стартира в 13:30 часа и приключи в 17:00 часа. За участие в срещата бяха регистрирани 62 гости.

          Срещата започна с въпроси от инвеститорите към мениджмънта на “Софарма” АД и “Софарма трейдинг” АД.
          Г-н Димитров, представи най-големия логистичен център на “Софарма Трейдинг” АД, разположен на площ 15 000 кв. м., от които чистата складова площ е 10 000 кв. м.

          В центъра е имплементирана автоматизираната система за управление на складови наличности и дистрибуция на лекарствени продукти – KNAPP, която няма аналог на Балканския полуостров. Модерната технология ускорява 7 пъти процеса на обработка на клиентските поръчки.

          Гостите имаха възможност да посетят Регионалния дистрибуционен център на “Софарма Трейдинг” АД, автоматизиран със системата KNAPP.

          fuск the bеаr - give me the bееr

          Коментар


          • Не съм акционер за сега поне но не считам за вазможно скоро някоѝ да се изправи на Софарма поне в България...лично мнение .Успех на всички!

            Коментар


            • [QUOTE=Grosss;n3408817]
              Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
              Индийският гигант от фармацевтичната индустрия Umesh Modi Group планира да инвестира 5 млн. долара в изграждането на база в България. Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова с президента на индийската компания. Целта на фирмата е да развие бизнеса си отвъд океана и да отвори пътя си към европейския пазар. Конгломератът е избрал страната ни след внимателно проучване на държавите от региона и инвестиционния климат в тях, се казва в съобщението на МИ.

              https://www.economic.bg/bg/news/10/i...qhhh6_hnHkjVK4
              И на първо време ще ликвидират българската конкуренция.
              "А дано ама надали"))))...то не бяха араби, евреи, китаѝци...не вярвам наи-малко на индѝци-РОМИте на света...)))) Ще ликвидират дедовия на г-н Донев. Тоѝ вече 30 години не позволи да го ликвидират. Това са само фишеци.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                бика - символа на борсата

                “Софарма” - най-голямата публична фармацевтична компания в България, от днес ще се търгува и на фондовата борса във Варшава.

                Точно в 11,20 ч българско време изпълнителният директор Огнян Донев лично удари камбаната за старт на търговията на акциите й на официалния пазар на най-бързо развиващата се борса в Централна и Източна Европа.

                “Вярваме, че ще бъдем бижуто на Варшавската фондова борса”, каза Донев в речта си при листването на “Софарма” пред десетки брокери и журналисти. Той обясни, че тази стъпка на компанията е готвена 4 години и че с нея се поставя началото на ново поколение български компании, които ще докажат, че прозрачността и доброто корпоративно управление са желано положение, а не наследство от процеса на масовата приватизация.

                Донев посочи, че изборът на борсата във Варшава е логичен, тъй като тя не само е лидер за региона на Централна и Източна Европа, но и продуктите на “Софарма” са добре познати в Полша, където се продават “Бусколизин”, “Трибестан”, “Табекс” и др.

                Посочвайки, че “Софарма” има 78-годишна история, Донев подчерта, че след повече от 10 години усилена работа и лични саможертви тя сега е един модерен фармацевтичен производител с над 15 дъщерни компании. И след успеха на местния пазар в България премества фокуса към региона.

                “През 2000 г. приходите ни от продажби бяха 37,6 млн. евро. Гордеем се, че през следващите 10 години ги увеличихме почти 10 пъти до 306,9 млн. евро, с което превърнахме 2010-а в най-успешната година на компанията”, заяви Донев.

                Отбелязвайки, че продуктите на “Софарма” са познати в над 35 държави, той уточни, че през 2011 г. на пазара са представени 10 нови продукта и е подадена регистрация за още 13 медикамента. “Софарма” е получила редица награди за корпоративно управление, както и от Софийската фондова борса за приноса й към развитието на пазара през 2010 г.”, каза Донев и благодари на мениджърите на компаниите Wood & Co и Първа финансова брокерска къща, юристите в Weil и DTT и на Комисията за финансов надзор за усилената работа, довела до листване на компанията във Варшава.

                “Софарма” планира да отделя за дивиденти поне 60% от печалбата си за тази и следващите 2 години, съобщи още Донев. Той не изключва възможността за изграждане на фармацевтично производство в Полша, но засега това били само планове.
                сигурно ще е така.....

                Коментар


                • Чичо Оги веднъж каза, че ако не бе дошла кризата Донев холдинг щеше да е листван...
                  Имат чудесна рентабилност, дали да не побързат преди следващата криза?
                  Рентабилността на малките и средните предприятия достига най-високите си равнища от началото на десетилетието

                  "Челната тройка

                  "Централ парк хотел София" държи първенството и в самата класация на най-рентабилните измежду най-бързо растящите бизнеси в страната. Отчетеният финансов резултат за 2017 г. е 15.8 млн. лв. в сравнение с доста по-скромните 421 хил. лв. през 2016 г. Това дава на компанията норма на печалба 79.52%. За сравнение – миналогодишният шампион в подреждането по показателя – софийската "Телетек груп", зае челната позиция с резултат 72.87 стотинки печалба на всеки реализиран лев приходи. От финансовия отчет за миналата година става ясно още, че след продажбата на активите си "Централ парк хотел София" практически е преустановило търговската си дейност и от 2018 г. се влива в структурата на едноличния си собственик НИКМИ.

                  На второ място застава също столична компания – притежаваната от хазартния бос Васил Божков "Нове интернал". За миналата година тя отчита приходи 19.9 млн. лв., което е с 18.9% повече спрямо 2016 г. Печалбата за периода е малко над 15 млн. лв., а постигната рентабилност – 75.53%.

                  Софийската доминация в топ 3 се допълва от "Донев инвестмънтс холдинг". Инвестиционното дружество на изпълнителния директор на фармацевтичния лидер "Софарма" Огнян Донев е увеличило приходите си със 17.7% през 2017 г. до 5.2 млн. лв. Финансовият резултат за годината е 3.7 млн. лв., което дава на компанията норма на печалба 71.01%.
                  "
                  Click image for larger version

Name:	oo_3342634.jpg
Views:	1
Size:	12.9 КБ
ID:	3409441





                  https://www.capital.bg/shimg/oo_3342634.jpg
                  Last edited by tony1975; 24.11.2018, 06:59.

                  Коментар


                  • [QUOTE=econo_miss;n3409111]
                    Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

                    Ако си работил в двете кули ще разберещ че не са чак толкова яки. Протекоха на първата година.
                    Не съм работил, но ходех на фитнес там едно време и до Еланата няколкоп пъти.

                    Коментар


                    • [QUOTE=hamorphis;n3408834]
                      Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

                      Яка сграда имат: http://umeshmodigroup.com/image/modi-tower.jpg. По-яка е от 2-те кули
                      Ако си работил в двете кули ще разберещ че не са чак толкова яки. Протекоха на първата година.

                      Коментар


                      • [QUOTE=Manyface God";n3408842]
                        Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                        Ромския пакет може и да мине тогава..........
                        Не знам дали ще мине. Мина почти година, въпроса е дали има кой да го купи? Виждам, че на 4,35лв стоят 100к ... въпреки, че Ромите взеха дивидент и половина явно държат да продават на 4,27лв.

                        Коментар


                        • [QUOTE=Grosss;n3408817]
                          Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                          Индийският гигант от фармацевтичната индустрия Umesh Modi Group планира да инвестира 5 млн. долара в изграждането на база в България. Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова с президента на индийската компания. Целта на фирмата е да развие бизнеса си отвъд океана и да отвори пътя си към европейския пазар. Конгломератът е избрал страната ни след внимателно проучване на държавите от региона и инвестиционния климат в тях, се казва в съобщението на МИ.

                          https://www.economic.bg/bg/news/10/i...qhhh6_hnHkjVK4
                          И на първо време ще ликвидират българската конкуренция.
                          Ромския пакет може и да мине тогава..........
                          The strongest stand last.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                            Индийският гигант от фармацевтичната индустрия Umesh Modi Group планира да инвестира 5 млн. долара в изграждането на база в България. Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова с президента на индийската компания. Целта на фирмата е да развие бизнеса си отвъд океана и да отвори пътя си към европейския пазар. Конгломератът е избрал страната ни след внимателно проучване на държавите от региона и инвестиционния климат в тях, се казва в съобщението на МИ.

                            https://www.economic.bg/bg/news/10/i...qhhh6_hnHkjVK4
                            С 320 млн$/ год оборот си по-скоро джудже, отколкото гигант, за мащабите на Индия

                            Коментар


                            • [QUOTE=Innocent;n3408830]
                              Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

                              Направих си труда да им разгледам сайта: http://umeshmodigroup.com/about-us.html
                              Интересна компания

                              В статията пише, че: Годишният оборот на компанията е над 550 милиона щатски долара. На сайта им пише: The group has an annual turnover of more than US $332 millions.

                              Яка сграда имат: http://umeshmodigroup.com/image/modi-tower.jpg. По-яка е от 2-те кули

                              Коментар


                              • [QUOTE=hamorphis;n3408819]
                                Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                                Или ще я купят
                                Направих си труда да им разгледам сайта: http://umeshmodigroup.com/about-us.html
                                Интересна компания

                                В статията пише, че: Годишният оборот на компанията е над 550 милиона щатски долара. На сайта им пише: The group has an annual turnover of more than US $332 millions.

                                Коментар

                                Working...
                                X