Тука хвърчат кюфтета. Някой да има инфо какво се случва?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
"Дълговете на общинските и държавни болници в страната възлизат на 340 милиона лева. Най-голямото им задължения е към фармацевтичните компании, обясни здравният министър Десислава Атанасова." - аха добре че ни каза!
п.с. Айде бе какво става със завода - някой софиянец няма ли да мине да каже? Омръзна ми да я безпокоя тая женица Пелагия. Импе я бягай да сключиш една животозастраховка на пазача на КПП-то и да разкажеш впечатления!Last edited by tony1975; 21.10.2012, 08:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениещо не спиш бре? да не броиш дивидентите от трейдинга?
ако не ме лъже паметта чичо Оги каза октомври във форума - та за това питам.
В крайна сметка отговориха ли ти на въпроса при 50 000лв инвестирани и реинвестиране на дивидента кога ще имаш 1млн? Те ако решат да стъпват в Сърбия може да намалят или преустановят временно раздаването на парички - все пак ще им трябват за да се позиционират там.
п.с. абе в тая криза няма ли да погълнем някой по-малък Чайкафарма например?
По спомен карам и мисля, че през Ноември, но не съм сигурен.
Относно Сърбия - да, няма начин да не трябва капитал и то не малък - основно за разсрочени плащания. Май само паричния поток от печалбата няма да стигне за това. Може би след намаляването на инвестициите от Софарма през следващите години да се насочат част от средствата към Трейдинга, а те в Сърбия.
По мои сметки да достигна 1 млн лв от 50 хил лв /без висока инфлация/ е досат оптимистична задача. Но около 200 хил. лв може да стане в обозримо бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЕ не става така!
откриването вероятно през Ноември
ако не ме лъже паметта чичо Оги каза октомври във форума - та за това питам.
В крайна сметка отговориха ли ти на въпроса при 50 000лв инвестирани и реинвестиране на дивидента кога ще имаш 1млн? Те ако решат да стъпват в Сърбия може да намалят или преустановят временно раздаването на парички - все пак ще им трябват за да се позиционират там.
п.с. абе в тая криза няма ли да погълнем някой по-малък Чайкафарма например?Last edited by tony1975; 07.10.2012, 07:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекога ще режем лентата на най-модерния български фармацевтичен завод???
ББ да не го каним а?
Е не става така!
откриването вероятно през Ноември
Коментар
-
Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнениеСофарма не може да пласира адекватно поне 3 лекарствени продукта в Русия след като страната забрани продажбата им без рецепта което свива значително производството в Бяла СлатинаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеКакво стана с фирмената презентация през месец Септември?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеТова ,че ще се удължи и увеличи изкупването ,може да се изтълкува както положително ,така и не толкова, защото не се казва нищо конкретно ,размива се във времето и за мен си е чисто подпиране на акцията ...Дано да не съм прав ...
Акцията е с фундамент и подкрепата на мажоритара я поставя в графата с нисък риск на инвестиране и във времена на кризи има кой да купува ....
Единственият въпрос във Фармата е да се върне доверието на акционерите заради дивидента и да се знае предварително без лъжи и измами процента за раздаване ....
Друго притеснително е холдинг Доверие с това изсипване на ТЕЛСО и границата за закупуване да не пранят търгово ....качването зависи от ПФ ама те дали знаят или за НГ нямат избор ....
Ако остане цената 77 стинки се очертава сериозна загуба за ОГ ,ПФ и за доверилите му се....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеТони, ти сам се поправи. Решението дотук е за 3%. То е направено по принцип. След приключване на първото вливане ще видим ефектите. Ако се избере същия метод - то ти правилно посочваш, че ще е необходимо ново изкупуване. Но са възможни и други варианти, които ние обсъждаме с консултантите си. Надявам се да изберем най-добрия, което ще е и по-лесно, защото вече ще имаме практически опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеТова ,че ще се удължи и увеличи изкупването ,може да се изтълкува както положително ,така и не толкова, защото не се казва нищо конкретно ,размива се във времето и за мен си е чисто подпиране на акцията ...Дано да не съм прав ...
Коментар
Коментар