If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Направо може да се продаде и на късо, щом му скъпа.
Не знам кой ще е този някой от Софарма който да ти каже достоверно, че не струва, щом балансите на компанията не вършат работа пък и са писани от същите хора
Поразмърда пазара и има повече наблюдаващи и намиращи се на призказка...
Следи се пазара от стари участници. Някои имат да му връщат, други вече са го преглътнали. Така или иначе обикалят от страни като вълци и се чудят кога и къде. Търпението свършва, алчността и лакомията растат, а кеша все повече пари в ръцете.
Ами не я купувай на тези пари, след като не смяташ, че са реална оценка
Направо може да се продаде и на късо, щом му скъпа.
Не знам кой ще е този някой от Софарма който да ти каже достоверно, че не струва, щом балансите на компанията не вършат работа пък и са писани от същите хора
Поразмърда пазара и има повече наблюдаващи и намиращи се на призказка...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Ами не я купувай на тези пари, след като не смяташ, че са реална оценка Софарма си е една от малкото читави компании със сериозен фундамент зад себе си в БГ. Следях Хим-а преди няколко месеца. Там също много народ обясняваше абсолютно същото, а сега като направиха по 70-80% + за седмица са на коренно различно мнение
Не е препоръка.
Не са много хората, които са направили 70-80% от Химимпорт АД. Бас ловя, че дори да са купували ниско повечето още държат акции и не са си осребрили печалбата. От алчност да спечелят повече и от страх да не направят нещо грешно. А както обичам да казвам - в борсовата търговия е по-важно да знаеш кога да излезеш от позиция отколкото кога да влезеш.
Не твърдя нищо конкретно за отчетите на Софарма. Имам чувството, че не струва толкова пари и търся хора запознати с дружеството да ми дадат информация. Нищо повече.
Ами не я купувай на тези пари, след като не смяташ, че са реална оценка Софарма си е една от малкото читави компании със сериозен фундамент зад себе си в БГ. Следях Хим-а преди няколко месеца. Там също много народ обясняваше абсолютно същото, а сега като направиха по 70-80% + за седмица са на коренно различно мнение
Виж има анализи за тази работа. Не можеш да кажеш според мен, че отчета на дружеството е фалшив, манипулиран и т.н. Според мен това дружество е много голамо и стабилно!
Не е препоръка и не нося отговорност!
Не твърдя нищо конкретно за отчетите на Софарма. Имам чувството, че не струва толкова пари и търся хора запознати с дружеството да ми дадат информация. Нищо повече.
Това е интересно. Колко струва всеки един от тези заводи? Защото аз идвам от реалния бизнес и знам колко струва модерно оборудвано предприятие, в което работят примерно 50 човека. Фондът ми е съмнителен, аптеките с твърде малка стойност. Марката, патентите и търговската структура имат стойност само ако компанията разпределя добри дивиденти. Остават заводите. Имаш ли информация каква е общата им стойност и в какво състояние са?
Виж има анализи за тази работа. Не можеш да кажеш според мен, че отчета на дружеството е фалшив, манипулиран и т.н. Според мен това дружество е много голамо и стабилно!
Добър вечер, добре щом си сериозен отговарям:
53млн. ЕБИТДА
83% от най-големия дистрибутор в БГ
13 завода
Притежава БРС Севто, Медика, Унифарм, М Крепост, Верига аптеки в Беларус
Притежава патенти, разрешителни и марката
притежава болница, здравно осигурителен фонд и т.н.
не 250... 500млн са малко!!!
Това е интересно. Колко струва всеки един от тези заводи? Защото аз идвам от реалния бизнес и знам колко струва модерно оборудвано предприятие, в което работят примерно 50 човека. Фондът ми е съмнителен, аптеките с твърде малка стойност. Марката, патентите и търговската структура имат стойност само ако компанията разпределя добри дивиденти. Остават заводите. Имаш ли информация каква е общата им стойност и в какво състояние са?
Тонка, добър вечер. Въпросът ми стои отворен. Ако ти не можеш да ми отговориш моля те дай път на някой по-вещ.
Добър вечер, добре щом си сериозен отговарям:
53млн. ЕБИТДА
83% от най-големия дистрибутор в БГ
13 завода
Притежава БРС Севто, Медика, Унифарм, М Крепост, Верига аптеки в Беларус
Притежава патенти, разрешителни и марката
притежава болница, здравно осигурителен фонд и т.н.
Остави това. Отчетите на повечето фирми в България са манипулирани, неграмотно съставени, че чак покварени. Оттам нито един коефициент не е реален. Нека си говорим реално. Има ли запознат в детайли с компанията, който може да ми изброи активи за 282 млн. Но първо моля да си представи колко са 282 млн. Не съм хейтър на позицията, питам сериозно от любопитство.
Това добре, но бройките са смешни и не показват нищо. Купил на 2.05 и продал на 2.11 ли беше. Най-вероятно някой служител си заработва % от печеливши сделки.
Имайки предвид, че Софарма не е фармацевтична компания в истинския смисъл на думата, а просто е търговец на лекарства: може ли някой да ми изброи активите, които отговарят на капитализация 282 млн. лв... Това дружество още от 2007 г. ми изглежда доста напомпано.
Имайки предвид, че Софарма не е фармацевтична компания в истинския смисъл на думата, а просто е търговец на лекарства: може ли някой да ми изброи активите, които отговарят на капитализация 282 млн. лв... Това дружество още от 2007 г. ми изглежда доста напомпано.
Коментар