Първоначално изпратено от Yori
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Ето това не мога да си го обясня! Когато стана патардията с Русия /респективно с Беларус/, очаквах продажбите да се сринат. Явно съм допуснал голяма грешка, но все още не мога да разбера къде е тя. Как се изнасят тези лекарства към въпросните страни? Аз очаквах спад от да кажем 50%, а то ръст от 40%. Нищо не разбирам...
има дефицит на много лекарства в русия в момента, но то е защото много фирми се изтеглиха от пазара сами, основно заради репутационни съображенияLast edited by Yori; 07.07.2022, 00:18.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеза месец юни 2022 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 83% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 39% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 109% ръст на продажбите за износ.
За първото полугодие на 2022 година продажбите нарастват общо с 37%, в т.ч. 35% ръст на вътрешен пазар и 38% ръст на продажбите за износ.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
за месец юни 2022 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 83% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 39% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 109% ръст на продажбите за износ.
За първото полугодие на 2022 година продажбите нарастват общо с 37%, в т.ч. 35% ръст на вътрешен пазар и 38% ръст на продажбите за износ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Софарма АД-София
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
17:05
София, България, 3 юни 2022 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че на основание чл. 187б от Търговския закон и чл. 111, ал. 5 и ал. 6 от ЗППЦК и във връзка с решение на Общото събрание на дружеството, проведено на 23.02.2018 година, и решение на Съвета на директорите на дружеството от 03.06.2022 година, „Софарма“ АД уведомява, че дружеството възнамерява да изкупи собствени акции в ограничението по чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, както следва:
- Брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – 200 000 (двеста хиляди) броя акции;
- Цена на обратно изкупуване – 4.50 лв. за една акция от капитала на дружеството;
- Дата за изкупуване: 06.06.2022 година;
- Лицензиран инвестиционен посредник, на когото е дадена поръчката за изкупуване – „Първа Финансова Брокерска Къща“ ООД.
Коментар
-
за месец април 2022 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 44% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 60% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 38% ръст на продажбите за износ в резултат на неритмично възстановяване на активността на основните чуждестранни пазари.
За четирите месеца от началото на годината продажбите нарастват общо с 34%, в т.ч. 75% ръст на вътрешен пазар и 10% ръст на продажбите за износ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеИнтересно...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Интересно...
Приходите от продажби за първо тримесечие 2022 г. за европейските страни намалявят с 1,1 млн. лв. или 6.3% в сравнение с първо тримесечие 2021 г., основно поради намаление на приходите от продажби в Русия с 39%, което е частично компенсирано с увеличение на продажбите в Украйна с 83%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Инта почитания, ама защо ги държиш тези.
Виж си профита от тях във ремето ако щеш и прецени спрямо други алтернативи - според мен само загуба на време при чичото !!!
Чичето беше актуален в друго време и условия, а сега изгуби инерцията покрай финасовия инженеринг и менкането от един ръкав в други т.н..
Ама и тежка гемия при него, много "навлеци"-баджанаци и роднини ... иии по-трудно се задвижва
без препоръка
Не ме мисли,- тука си имам само от СФРМ-1 и то абсолютно безплатни десетина хилки, дори със затворен профит от над 2000леааа, но може и да проимам към края на май, да ми се намират за през юни, от печалба глава не боли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Имам за продан, -та за това да подгрея(шегувам се разбира се,- да не ми се вържеш)
Виж си профита от тях във ремето ако щеш и прецени спрямо други алтернативи - според мен само загуба на време при чичото !!!
Чичето беше актуален в друго време и условия, а сега изгуби инерцията покрай финасовия инженеринг и менкането от един ръкав в други т.н..
Ама и тежка гемия при него, много "навлеци"-баджанаци и роднини ... иии по-трудно се задвижва
без препоръкаLast edited by precakanoto; 29.04.2022, 09:30.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Имам за продан, -та за това да подгрея(шегувам се разбира се,- да не ми се вържеш)
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеИ тук ОСА е свикано на 3 юни 2022г., като се предлага да няма дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това вече го дъвкахме и е за 2021, не за Q1 2022.
Коментар
Коментар