IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво на Софарма!!!

Софарма Трейдинг:

Продажбите на стоки през първото тримесечие на текущата година са за 122,3 млн. лв., което е ръст със 7,8% на годишна база.

Печалбата преди данъци е 885 хил. лв. през март 2013 г., като се увеличава с 18,8% на годишна база. За първото тримесечие тя е 2,47 млн. лв. и нараства с 29,7% на годишна база.

Пазарният дял на Софарма Трейдинг АД на фармацевтичния пазар като стойност е 21,8% според данни на IMS за 2012 г. През февруари 2013 г. делът нараства до 22,37%.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
      мен пък мноого ме съмнява
      kakто се казва: ''един предполага, друг се съмнява, а донев решава"

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        мда спада го виждам до 1,6 май
        мен пък мноого ме съмнява

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
          Абе те добре чакаш деноминацичта на лева, ама да не се наиграеш, щото се задават новини за драстичен спад.
          мда спада го виждам до 1,6 май

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
            А аз на 25.02.2011 съм си взимал за 4.41 Има да си седяяя, поне до нова деноминация на лева Добре, че позцияита ми е 5% от портфейла. Държа си ги за обеца на ухото. Добре, че SFTR ме компенсира...
            Абе те добре чакаш деноминацичта на лева, ама да не се наиграеш, щото се задават новини за драстичен спад.

Коментар

• А аз на 25.02.2011 съм си взимал за 4.41 Има да си седяяя, поне до нова деноминация на лева Добре, че позцияита ми е 5% от портфейла. Държа си ги за обеца на ухото. Добре, че SFTR ме компенсира...

Коментар

• Аз мисля, че в един форум трябва да има всякакви хора - харесващи акцията, хейтъри, критици и кибици, стига да се спазва добрият тон на дискусията, а всичко да е аргументирано. Много е добре да можеш да видиш няколко гледни точки, като може да се окаже че твоята е грешна.

Имам акции.

Коментар

• Дълго време се въздържах да пиша в тази тема (за разлика от четенето й) но гледам, че "феновете" на позицията са на път да изгонят и малкото хора, които са склонни да правят аргументирани изказвания. Коментарът ми ще изглежда като защита на ЕП - целта му обаче не е такава. Навремето имаше един много хубав израз, който ползвахме - оставяш чувствата си на прага на вратата, влизаш и почваш да търгуваш - повярвайте ми, приложим е и за много други ситуации от реалния живот. Пренебрегването му ми е донесло през годините доста разочарования - та в тази връзка хубаво ще е колегите Фортис, Сохо и Тони ( без лоши чувства към нито един от тях) да се опитат да го приложат по отношение на Софарма ( ако вече не са го правили). Цифрите на ЕП, които дава от отчета, може да не ви харесват но са верни - допусканията, които прави ( какво стои зад тези цифри ) също са резонни - и те имат за цел да ви обърнат вниманието към това, че има какво да буди съмнение и ако не друго поне гледайте как вървят нещата по тези проблемни области в следващите отчети. А относно DCF, WACC и пиърите - субективизъм винаги има - дори и вие правите субективни допускания за вашите анализи. Разсъждения от рода - Софарма е голяма фармацевтична фирма на нашия пазар, син чип, била е х лева - значи пак ще стане - са доста ограничени - затова са пиърите. Друго на което искам да ви обърна внимание - от изказванията на ЕП си личи че има доста инфо, защото най-вероятно е на едно по-друго ниво - на хората, които вземат и/или предлагат решения, къде може/ си струва да се инвестират сериозни суми пари от чужди инвеститори. Дори и да не сте съгласни с това, което пише - поне го прекарайте през вашите глави и ако събуди тук таме съмнение и почнете пак да гледате своите цифри и да мислите - ще е +. Може и още неща да се напишат но стига толкова. И пак казвам - без лоши чувства към засегнатите в моя пост колеги. Имам акции на Софарма - купувани са на 2,09 - не голямо за моите разбирания и портфейл количество. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                    А за това пък че съм бил хейтър или критик Нещо ги бърка понятията

Аз вече казах че съм акционер и вярвам в Софарма, и за мен в този форум хейтър е този който пише против Софарма и то особенно със слаби анализи
                    Fortiss ти го е обяснил. Той поне е разбрал какво и кого имам предвид.

P.S. Хванал си се се като за сламка на някаква цена от преди повече от 5 години.
                    Да, грешна била! Надявам се това да те прави по-весел. По-богат на тази цена едва ли.

Коментар

А за това пък че съм бил хейтър или критик Нещо ги бърка понятията

Аз вече казах че съм акционер и вярвам в Софарма, и за мен в този форум хейтър е този който пише против Софарма и то особенно със слаби анализи
                      Той имаше предвид, че ти си критик на неговия труд.
                      А той от воя страна е критик а труда на управляващите групата Софарма.
                      Ти къде ще ходиш да си говорите? Да дойда ли и аз?

Коментар

• А за това пък че съм бил хейтър или критик Нещо ги бърка понятията

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Приятелю ЕП ама ти май много си се засегнал щом до 1 ам си писал обяснения
                          Не се коси бе човек майтап да става. Аз не съм такъв анализатор като тебе, ЕБИТДА, Геодеон Рихтер и т.н. и Викаш дойде някаква си криза и някакъв си с мустак и направиха на пух и прах числата ти. Това се опитах да покажа че нищо не е само сухи сметки и таблички!!!
                          Или дето ти каза чичо Оги наскоро :"Защо ли пак не си прав"
                          та сега викаш цена 1,6, а?

Успех!
                          Е той ЕП от къде да знае кой купува и продава? Той само предполага - КАКВОТО МУ ХАРЕСВА !!!!
                          Аз му бях предложил след като не е акционер в Софарма, а влага толкова много време да я анализира, да направи подобен анализ и на аптеки Субра, ама той даде заето.....

Коментар

• Приятелю ЕП ама ти май много си се засегнал щом до 1 ам си писал обяснения
                            Не се коси бе човек майтап да става. Аз не съм такъв анализатор като тебе, ЕБИТДА, Геодеон Рихтер и т.н. и Викаш дойде някаква си криза и някакъв си с мустак и направиха на пух и прах числата ти. Това се опитах да покажа че нищо не е само сухи сметки и таблички!!!
                            Или дето ти каза чичо Оги наскоро :"Защо ли пак не си прав"
                            та сега викаш цена 1,6, а?

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Четох преди време един много хубав разказ за един, който мечтаел да стане писател. Бил обаче некадърен, писането не му се отдавало и произведенията му не се харесали на читателите.
                              Седнал той да мисли какво да прави и решил да стане критик!
                              Пишел критика за труда на другите и винаги намирал за какво да се хване.

Иначе спор няма - прогнозата от преди над 5 години очевидно не е била правилна. Положението е било доста по-лошо от колкото съм мислел.

А и не споделям оптимизма ти, че фирмата била по-добре от преди 5 години. Не знам дали си отварял отчетите, но ги има качени дори и на страницата на фирмата.
                              Отвори този от 2007 и годишния от 2012 и сравни паричните потоци и ела пак да говорим.

Този разказ и аз го четох. И си мислех за критика, който винаги намираше за какво да се хване - не на паписаното, а на за съградения от друг бизнес !!!!! веднага се сетих за теб....
                              не с лошо, но за теб се сетих....
                              къде да дойда, за да си говорим?
                              Last edited by fortiss; 17.04.2013, 07:07.

Коментар

За мен отчетите са доста по добри от началото на 2008, така че остават само очакванията които явно са били много големи за теб в началото на 2008 Прогнизите които правиш като вкарваш някакви измислени таргети за 2013-2018 влошават оценката която даваш за реалната пазарна цена. И аз съм чел някоя друга книга Подобен модел на твоя няма да кача защото няма смисъл да си измислям таргети които е малко вероятно и от Goldman Sachs да познаят Очакванията са ми доста по скромни от тези които си имал през 2008!

Боба ти си го хвърлял 2008 когато си казвал цената от 6.90 лв през Януари 2008 и тя е паднала до 2 лв през Декември 2008 това е спад от 70%!

Ти прогнозираш цена която пада с 70% през 2008!!!
                                Това се казва слаба прогноза!!!
                                Четох преди време един много хубав разказ за един, който мечтаел да стане писател. Бил обаче некадърен, писането не му се отдавало и произведенията му не се харесали на читателите.
                                Седнал той да мисли какво да прави и решил да стане критик!
                                Пишел критика за труда на другите и винаги намирал за какво да се хване.

Иначе спор няма - прогнозата от преди над 5 години очевидно не е била правилна. Положението е било доста по-лошо от колкото съм мислел.

А и не споделям оптимизма ти, че фирмата била по-добре от преди 5 години. Не знам дали си отварял отчетите, но ги има качени дори и на страницата на фирмата.
                                Отвори този от 2007 и годишния от 2012 и сравни паричните потоци и ела пак да говорим.

Коментар

Working...
                                X