IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чичо Оги май поотпусна каишката днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Нали знаеш че СОФАРМА ми е слабост - ровя си и намирам
      щеше да е готино и в кулите ако може да се разходи така човек - да видят тези които не са ходили за какво става дума!!!
      Ето например моя приятел и колега бачо Евгений(с й) е в УСА и никога не е виждал кулите но има няколко хиляди акции!
      Абе някои компании просто го могат - това е!
      Наистина е впечатляващо. Браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Е сега каква станя тя ??? Аз мислех да ходя на производствена екскурзия в завода, а то няма да има нужда!?!? Така ли??? От къде го намери това нещо?
        заводът е на световно ниво !! не са много местата по света, където са так направени!
        Нали знаеш че СОФАРМА ми е слабост - ровя си и намирам
        щеше да е готино и в кулите ако може да се разходи така човек - да видят тези които не са ходили за какво става дума!!!
        Ето например моя приятел и колега бачо Евгений(с й) е в УСА и никога не е виждал кулите но има няколко хиляди акции!
        Абе някои компании просто го могат - това е!
        Last edited by tony1975; 10.11.2013, 12:35.

Коментар

• Е сега каква станя тя ??? Аз мислех да ходя на производствена екскурзия в завода, а то няма да има нужда!?!? Така ли??? От къде го намери това нещо?
          заводът е на световно ниво !! не са много местата по света, където са так направени!

Коментар

• Форти видя ли това ?
            Не знам дали госпожа Вячева е "виновна" за него, но е много готино и се придобива представа за завода
            Поздрави!

Коментар

и аз смятам, че ще се намалят кредитите и ще се наблегне на продуктовото портфолио а може да има и някоя приятна изненада!!!
              Все още е рано да се каже дали ще намалят трайно кредитите. Към момента само ги въртят. Задължиха трейдинга за да се разтовари малко майката. По-важното (за групата) е как ще продават и къде, че с тая разклатена държава, с тия фалиращи болници и свито потребление остава да загубят и външните пазари и ще я втасаме съвсем. Ето защо ролята на мениджмънта на "Софарма Трейдинг" в бъдеще ще расте все повече и повече. Дано са на ниво, както ги хвалят някои тук...

Не е препоръка за покупко-продажба на акции.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                ами като се запознахме на оса-то чичо Оги каза, че за сега процедурата е стопирана от КФН(въпреки че са предали исканите документи), даже на шега подхвърли към Пелагия - "защо ли си изкупуваме акциите!" това мога да ти кажа към 21-ви юни .

п.с. Вече всички мощности са ъпдейтнати - смятам че сега ще се обърне повече внимание на "вливането", новите продукти и погасяване на дълговете - лично мнение(не получавам смс-и от чичо Оги).
                и аз смятам, че ще се намалят кредитите и ще се наблегне на продуктовото портфолио
                а може да има и някоя приятна изненада!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                  Стои един отворен въпрос , а " Чичото"(не за мен} не се появява и нищо не публикува ? Скоро и годинка -помен ли ще му правим? Това "Севтополис" не си ли го нагласи ? Ако се реши ,може и да осветли поддръжниците си минотари !
                  ами като се запознахме на оса-то чичо Оги каза, че за сега процедурата е стопирана от КФН(въпреки че са предали исканите документи), даже на шега подхвърли към Пелагия - "защо ли си изкупуваме акциите!" това мога да ти кажа към 21-ви юни .

п.с. Вече всички мощности са ъпдейтнати - смятам че сега ще се обърне повече внимание на "вливането", новите продукти и погасяване на дълговете - лично мнение(не получавам смс-и от чичо Оги).
                  Last edited by tony1975; 07.11.2013, 19:05.

Коментар

• Стои един отворен въпрос , а " Чичото"(не за мен} не се появява и нищо не публикува ? Скоро и годинка -помен ли ще му правим? Това "Севтополис" не си ли го нагласи ? Ако се реши ,може и да осветли поддръжниците си минотари !

Коментар

• Според мен, обяснението на този рязък скок в постъпленията от клиенти е, че са подобрили събираемостта на вземанията си, основно от свързаните си предприятия, което (особено в България) е добре. Хубаво е също така, че голяма част от тези пари са използвани за да намалят дълга им към банките.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                        На кое от двете ти твърдения последно се спираш?
                        Ами мисля, че е ясно! Продал си стоки за 100млн. лв, а си платил като за половината.
                        Реално не си платил цялата сума на доставчиците.

Коментар

Предполагам ЕП е имал предвид това, че са получили повече плащания от клиенти спрямо предходните тримесечия без да са повишили плащанията към доставчици. Все пак нека той напише.
                          Салдо доставчици към 30 06 2013 - 4 256 хил. лв.
                          Салдо доставчици към 30 09 2013 - 5 498 хил. лв.
                          С колко да ги повишат? При условие, че имат да прибират 128 663 хил. лв. от клиенти (предимно Трейдинга). Просто събраното в повече от трейдинга са го насочили към банките, които са им осигурявали (през предходни Q) недостигащият им оборотен капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                            Предполагам ЕП е имал предвид това, че са получили повече плащания от клиенти спрямо предходните тримесечия без да са повишили плащанията към доставчици. Все пак нека той напише.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Тогава те съветвам отново да погледнеш кешфлоу-а за последното тримесечие.
                              Погледни какви са били постъпленията от клиенти предишните две тримесечия (средно по 55млн. лв на тримесечие) и ги сравни с плащанията на доставчици (средно по 36-37млн. лв на тримесечие).
                              В това тримесечие има голяма промяна. Плащанията на доставчици са си редовните 37млн. лв, но постъпленията от клиенти са почти 2х по-големи от обичайното и се доближават до 100млн. лв за тримесечието.

Ще трябва да те поправя и за дълга - последното тримесечие Софарма няма да е погасила 10млн. лв, а поне 25млн. лв дългове.
                              Хубави неща си написал. Браво! Сякаш не си ти!

относно задълженията имах предвид консолидирания тчет, но живот и здраве ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                . Прибрали са парите от продажба на стоки и не са платили на контрагентите си.
                                Плащанията на доставчици са си редовните 37млн. лв

Коментар

Working...
                                X