IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    да е балон, балон, колко да е балон? В момента пазара я оценява на 370млн.

е кое е балона?
    Въздържам се да правя оценки-сравнения между компании от Софикс и последно му "показах тренда " на Монти ... той си знае за какво иде реч.... (PET-ХИМ-ЦКБ)
    Сега да не те обезкуражавам, но - за момента ( тия две-три години ) предпочитам да държа Хим (макар сега да нямам от тях) отколкото от фармата.
    Почти съм убеден, че мах до година ще си сменят местата ... за цената иде реч .
    Не е препоръка за нищо .
    п.с. Яхтата - кофти изхарчени кинти,
    2 п.с. ама завода колко е изкарал откакто е построен - натовареност, производство , разходи
    На пръв поглед административната част изглежда да е по-голяма от производствената. А доколкото беше коментирано във форума мениджъмънта на компанията яко бонуси си гласува
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Притежават дистрибутор на лекарства оценен за 170млн(който тепърва цели 30% дял в аптечен пазар в БГ и ще настъпи в Сърбия като увеличи продажбите и на майката там), погълнаха Севто(20млн), до края на годината ще погълнат и Медика(30млн),а догодина Уни(25млн), контролират Момина крепост(5млн) и един голям холдинг ДОХ(бъкан с имоти, винарни, ритейл, застрахователи и даже банка).
      Притежават защитния ров за който винаги говори Бъфет при инвестиция(трудно се пробива във фармацията при толкова изисквания).
      Построиха завод за 70млн, имат и други в БГ, Украйна, Сърбия, Беларус, имат и верига с аптеки в прибалтика(91бр).
      Ромфарм купуваха на 3,15лв и добавиха над 4млн акции на 4,25, като в интервю пред Капитал казаха че на тази цена компанията е подценена.
      Самата компания освен 27млн неразпределена печалба има и 5% обратноизкупени свои акции.
      Е колко да е евтина???
      Да това не са маслата на Бобокови(които днес в Капитал споделят че имат нов договор за 40млн с Либия и още толкова с Ирак и там в Африка и ориента маржовете са много по-големи от Европа), та не могат днес да товарят за Украйна, утре имат договор и хоп за Либия. Тук трябват хиляди разрешения и да се премине през хиляди изследвания и спънки, за да се навлезе в даден пазар, но ако кризата и трудностите в Русия и Украйна продължат, за радост имаме отличен мениджмънт който сигурно ще префокусира бизнеса и продажбите тогава.
      Не забравяй Пиб - защитния ров! Както каза чичо Оги докато си пиехме кафето(отново нещо, кооето няма да видиш в друга компания) - НЯМА страна или диктатор, който да е ограничил вноса на лекарства и да подложи населението си на подобен геноцид. Това сигурно е единствената стока, която колкото и да воюват и да се сърдят различни икономически блокове, тази стока никой не я спира или ограничава. Така че 1-2-5години, не знам кога, но знам че ще иде над 500млн и ще прави 40-50млн печалба.
      Поздрави от бате ти Тони!!!

п.п. И да не забравя имаме най-страхотното ДВИ , поздрави на Пелагия - дано пие коктейлче някъде на Малдивите!

и още едно п.п.п.
      тук купувайки дялове знам че купувам частица от това

а в едни други компании акционерите дават пари за да може мажо да си купи това

е кое е балона?
      Мисля, че е добре да свалиш розовите очила ! Както виждаш по резултатите на компанията, не е нужно някой да ограничава пазара им в Русия и Украйна ! Това се случва по икономически и политически причини, както и голямата инфлация там !

Коментар

да е балон, балон, колко да е балон
        За мен докато не видя РЕ и ев/ебитда като на цитираните за Гилд ( въпреки че техните ровове / дивидентни/ са несравними с вашите окопи, дори и на малкото им пръстче не сте им от класата) - винаги ще сте балон.

А ромфарм специално на мен не ми ги цитирай, на Пъпков дори бих имал много по голяма вяра...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Eто за сравнение една компания на нисе от раздутия като балон ( според някои) биотех сектор, при това яко растяща и с дивидент - на какви мултипъли се търгува.

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=GILD+Key+Statistics
          http://finviz.com/quote.ashx?t=GILD

Ето и една подобна на чичовата, из между най големите в Русия, търгува се и Лондон.

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=PHST.ME+Key+Statistics

На мен първата ми изглежда близо двойно по евтина дори и след хубавото си рали тази година, а втората - поне 5 пъти.

А на ваша милост ?

Притежават дистрибутор на лекарства оценен за 170млн(който тепърва цели 30% дял в аптечен пазар в БГ и ще настъпи в Сърбия като увеличи продажбите и на майката там), погълнаха Севто(20млн), до края на годината ще погълнат и Медика(30млн),а догодина Уни(25млн), контролират Момина крепост(5млн) и един голям холдинг ДОХ(бъкан с имоти, винарни, ритейл, застрахователи и даже банка).
          Притежават защитния ров за който винаги говори Бъфет при инвестиция(трудно се пробива във фармацията при толкова изисквания).
          Построиха завод за 70млн, имат и други в БГ, Украйна, Сърбия, Беларус, имат и верига с аптеки в прибалтика(91бр).
          Ромфарм купуваха на 3,15лв и добавиха над 4млн акции на 4,25, като в интервю пред Капитал казаха че на тази цена компанията е подценена.
          Самата компания освен 27млн неразпределена печалба има и 5% обратноизкупени свои акции.
          Е колко да е евтина???
          Да това не са маслата на Бобокови(които днес в Капитал споделят че имат нов договор за 40млн с Либия и още толкова с Ирак и там в Африка и ориента маржовете са много по-големи от Европа), та не могат днес да товарят за Украйна, утре имат договор и хоп за Либия. Тук трябват хиляди разрешения и да се премине през хиляди изследвания и спънки, за да се навлезе в даден пазар, но ако кризата и трудностите в Русия и Украйна продължат, за радост имаме отличен мениджмънт който сигурно ще префокусира бизнеса и продажбите тогава.
          Не забравяй Пиб - защитния ров! Както каза чичо Оги докато си пиехме кафето(отново нещо, кооето няма да видиш в друга компания) - НЯМА страна или диктатор, който да е ограничил вноса на лекарства и да подложи населението си на подобен геноцид. Това сигурно е единствената стока, която колкото и да воюват и да се сърдят различни икономически блокове, тази стока никой не я спира или ограничава. Така че 1-2-5години, не знам кога, но знам че ще иде над 500млн и ще прави 40-50млн печалба.
          Поздрави от бате ти Тони!!!

п.п. И да не забравя имаме най-страхотното ДВИ , поздрави на Пелагия - дано пие коктейлче някъде на Малдивите!

и още едно п.п.п.
          тук купувайки дялове знам че купувам частица от това

а в едни други компании акционерите дават пари за да може мажо да си купи това

е кое е балона?
          Last edited by tony1975; 18.07.2015, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Да - близането на златце и сребърце е ного полезно - но разбира се, че не правя това с всичките си монети. Използвам един златен Дукат и един сребърен Фердинанд.
            С това златце и сребърце си готов за Дуче, особено ако доналдът го наритат в кампанията
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Новата фабрика в Илиенци ли? Ами аре. Може тайно да забършем малко хапчета, докато никой не гледа към нас.
              Импе нали ти бяха подарили веднъж коплект аналгини или трибестани, каквото там сгодно снесоха, изяде ли ги вече или ги подари на нуждаеш
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Понеже никой не го сподели във форума, искам да кажа, че имаме покана от ДВИ да посетим завода. Някой има ли желание?
                Никакво желание нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Най-вече от розовите хапове, при тези цени и липсата на дивидент
                  Импето си е най-добре - ближе си монетите и го боли фара за модерните цярове
                  Да - близането на златце и сребърце е ного полезно - но разбира се, че не правя това с всичките си монети. Използвам един златен Дукат и един сребърен Фердинанд.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Понеже никой не го сподели във форума, искам да кажа, че имаме покана от ДВИ да посетим завода. Някой има ли желание?
                    Новата фабрика в Илиенци ли? Ами аре. Може тайно да забършем малко хапчета, докато никой не гледа към нас.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                      Ще дегустираме ли?
                      Най-вече от розовите хапове, при тези цени и липсата на дивидент
                      Импето си е най-добре - ближе си монетите и го боли фара за модерните цярове
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        да, правилно напомняш, че има покана от г-жа Виячева за посещение
                        Спомените изплуват полека. Нямам против на есен да обуя за ден кълцуни и да разгледам могъщата фабрика.

Коментар

да, правилно напомняш, че има покана от г-жа Виячева за посещение

Коментар

Ще дегустираме ли?
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Понеже никой не го сподели във форума, искам да кажа, че имаме покана от ДВИ да посетим завода. Някой има ли желание?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                За теб колко печалба трябва да прави компания, оценена на 400 млн., за да не задълбаваме със задлъжнялост, бъдещи очаквания и т.н.
                                Eто за сравнение една компания на нисе от раздутия като балон ( според някои) биотех сектор, при това яко растяща и с дивидент - на какви мултипъли се търгува.

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=GILD+Key+Statistics
                                http://finviz.com/quote.ashx?t=GILD

Ето и една подобна на чичовата, из между най големите в Русия, търгува се и Лондон.

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=PHST.ME+Key+Statistics

На мен първата ми изглежда близо двойно по евтина дори и след хубавото си рали тази година, а втората - поне 5 пъти.

А на ваша милост ?

Коментар

Working...
                                X