IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    А защо трябва да се съобразявам с таблицата на кура??? Мен не ме кефи и не се съобразявам с нея.
    Нямам против, но с какво се съобразяваш всъщност, какво ти хареса изобщо толкова много в папирката, че чак да те дразни таблицата !?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      тук вероятно може да имаме конфликт в терминологията - най вече относно думата "харесваш"
      аз например "харесвам" някоя "хартия" и чрез цената й Ако цената е височка, май не харесвам в пълния смисъл и самата хартия ))) Звездните таблици на куроператора осветляват вътрешната стойност на папирата именно откъм цената. За какво е иначе това бфб - нали да дава отношението картон-цена?? НО Ако нямаме идея за цената, как да я съпоставим с картона!???? )))
      А защо трябва да се съобразявам с таблицата на кура??? Мен не ме кефи и не се съобразявам с нея.

Коментар

лошо ли е да си купуваш нещо, което харесваш?
        тук вероятно може да имаме конфликт в терминологията - най вече относно думата "харесваш"
        аз например "харесвам" някоя "хартия" и чрез цената й Ако цената е височка, май не харесвам в пълния смисъл и самата хартия ))) Звездните таблици на куроператора осветляват вътрешната стойност на папирата именно откъм цената. За какво е иначе това бфб - нали да дава отношението картон-цена?? НО Ако нямаме идея за цената, как да я съпоставим с картона!???? )))
        Не е препоръка... !!!

Коментар

e kak, - няма съмнение. Щом един кадастрон пада, най-големите храбреци усредняват
          лошо ли е да си купуваш нещо, което харесваш?

Коментар

набълбукал?! няма такова нещо! аз съм умно и способно момче
            e kak, - няма съмнение. Щом един кадастрон пада, най-големите храбреци усредняват
            Не виждам, обаче, защо куроператорната таблица така ви смущава - та нали чрез нея осмисляте идеята, че може да усреднявате на по-добри цени !???? Що за проблем - хем искате еФтино, хем се дразните
            Last edited by precakanoto; 09.12.2015, 19:50.
            Не е препоръка... !!!

Коментар

не ти е удобна таблицата ли С много картонки ли си се набалбукал )) (моите са поносимо количество)
              набълбукал?! няма такова нещо! аз съм умно и способно момче

Коментар

Най-добре е и ти и кура да се праждосате от темата
                не ти е удобна таблицата ли С много картонки ли си се набалбукал )) (моите са поносимо количество)
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Най-добре е и ти и кура да се праждосате от темата

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                    Според моя анализ, ако направиш ЛБО на 1.60лв/акция, би могъл да изкараш една прилична доходност от 20% на година за 5 години.
                    За източноевропейска компания 20% е много малко, така че повечето фондове биха гледали 25-30%, което значи още по-ниска цена на акция при покупката. Естествено, може да очакваш и по-бързо подобряване на конюнктурата на пазарите на фирмата в следващите 5 години, така че да достигнеш над 25% дори и при тази цена от 1.60лв на акция. За над 2лв на акция реално трябва да се сбъднат страшно много хубави неща и много рискове да бъдат напълно елиминирани.

По-долу са по-подробните калкулации, които не исках да пускам вчера, че тук хората са много докачливи като стане въпрос за тази акция, прословутата фабрика и кристално чистия мениджмънт.

Ето това е !!!
                    Това е за което си говорим и жадуваме вече цяла година. Това е куроператора!!! това е форума и разбира се най-вече това е кулминационната авторска куропеторна таблица. !!! 0размерена, изчислена не от някой самозванец-балонер., но от самия куроператор. !Благодаря
                    Оценявам жеста, куроператоре и сърдечно благодаря. Надявам се да имаме традиция, поне в края на годината да видим сфарм таблицата с терминална стойност или някоя друга таблица. Това е като а-то и б-то на инвестиционната мисъл. Ако един хакционер не си е направил съответната таблица - има голяма вероятност, с единия крака да витае из облаците. ))
                    както е казано - "истината лекува"
                    Last edited by precakanoto; 09.12.2015, 19:35.
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Според сайта на БФБ фри флота тук се е повишил за последните 3 месеца с над 5 % ???

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        E няма друга такава компания на БФБ!!!
                        Каква?

Коментар

Това е така!
                          Аз по-скоро гледам анализа като такъв, който да покаже fair value на фирмата и при каква цена можеш да си докараш определена доходност.
                          Не си правя илюзии, че Ромфарм ще си продаде пакета на цена от 1.60лв. Все пак са местен инвеститор с всичките негативи и твърдоглавост, което това носи.
                          Грамърси преди години бяха купили акциите на средна цена над 6лв, а после години по-късно ги продадоха на цена много под това ниво. Реално поеха не малка загуба, но бяха взели решение да продадат.
                          Такива неща на нашата борса стават много рядко, защото на БФБ инвестирането е много емоционално, както става ясно и от много от дискусиите в този форум.
                          Не се ръководя от емоции. Просто няма причина да го правя. Не ходя по събрания и не се познавам с нито един мажоритар. А още по-интересното е, че и не искам да се познавам

Коментар

• E няма друга такава компания на БФБ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Според мен цена под 2 лв. ако се появи ще е за много кратко и в тънки обеми - твърде силна подкрепа има от държащите едри пакети...
                              Не става като в щатите - излиза един политик, казва нещо и после веселба...
                              Ама като гледам как нашите политици бързо се учат на техните номера нищо няма да ме учуди.....
                              Справка - миналото лято
                              Не е препоръка - нито за имащите, нито за нямащите
                              Това е така!
                              Аз по-скоро гледам анализа като такъв, който да покаже fair value на фирмата и при каква цена можеш да си докараш определена доходност.
                              Не си правя илюзии, че Ромфарм ще си продаде пакета на цена от 1.60лв. Все пак са местен инвеститор с всичките негативи и твърдоглавост, което това носи.
                              Грамърси преди години бяха купили акциите на средна цена над 6лв, а после години по-късно ги продадоха на цена много под това ниво. Реално поеха не малка загуба, но бяха взели решение да продадат.
                              Такива неща на нашата борса стават много рядко, защото на БФБ инвестирането е много емоционално, както става ясно и от много от дискусиите в този форум.

Коментар

Според моя анализ, ако направиш ЛБО на 1.60лв/акция, би могъл да изкараш една прилична доходност от 20% на година за 5 години.
                                За източноевропейска компания 20% е много малко, така че повечето фондове биха гледали 25-30%, което значи още по-ниска цена на акция при покупката. Естествено, може да очакваш и по-бързо подобряване на конюнктурата на пазарите на фирмата в следващите 5 години, така че да достигнеш над 25% дори и при тази цена от 1.60лв на акция. За над 2лв на акция реално трябва да се сбъднат страшно много хубави неща и много рискове да бъдат напълно елиминирани.

По-долу са по-подробните калкулации, които не исках да пускам вчера, че тук хората са много докачливи като стане въпрос за тази акция, прословутата фабрика и кристално чистия мениджмънт.

Ако купя един декар на площад "Народно събрание" за 10 000 лева, следващите 5 години ще имам страшна доходност. Ама няма кой да ми го продаде. Иначе и доходността може да се сметне, и глупости могат да се напишат много.

Коментар

Working...
                                X