IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• !!

Коментар

• Съгласно изискванията на чл. 148б и чл. 100т от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че на 18.11.2016 год. в „Софарма” АД постъпи Уведомление за разкриване на дялово участие по чл. 145 от ЗППЦК от ЗУПФ „Алианц България“ за покупката на 505 364 броя акции, представляващи 0.37%, с която сделка дяловото участие на ЗУПФ „Алианц България“ в капитала на „Софарма” АД достигна до 5.17%.
      Датата на регистрация на сделката в Централен депозитар АД е 15.11.2016 година.

Коментар

• Възникват много въпроси ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          Коментари по темата: http://www.investor.bg/novini-i-anal...obache-228536/
          Expata iako e prepatil.

Коментар

• Коментари по темата: http://www.investor.bg/novini-i-anal...obache-228536/
            Last edited by Innocent; 17.11.2016, 19:41.

Коментар

• [QUOTE=1984;1060050140]нещо пристрастен ми се струваш с тези писания за греди, съчки и пръчки в чужди очички.
              ако драскам тук, то е само защото се опитвам да намеря отговор на въпроса дали продавача на 2.50 има още за продаване, другото не е интересно.
              иначе се старая да не си правя кумири и да не се влюбвам в акции, интересува ме колко време ще отнеме повторението на сценария от монбат ..........

+10
              На същия принцип съм и същия отговор диря, а и много се сгъстиха събитията около "Фармата" от една страна, от другата е радостта от движението - но не в тайминга по моите си очаквания и чертилки ! Както не веднъж съм заявявал, не съм икономист или финансист, но си правя и аз анализ на пазара. Докато се питах дали и покачването му ще е дълго и тегаво , като 28 месечното успиване, то "сватбата излезе и с бебе на вторият месец още! Кой да ти каже каква са я намислили Н Янков и Сие н Василев . Удариха ми Коледния таван и дано и не ни изпращят от там в пода, но и туй ще изнесем , само да не си повярвам много, а да се придържам към доказаните правила !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                Написах това имайки предвид , че не виждаш гредата в своето око, а тръгна да вадиш прашинка от окото на ближния !
                Скоро няма да се види по отчетите на Фармата /освен ако официално не обявят/, дали са продали от обратно изкупените акции, за придобиването на "Вета Фарма. " , а посредника мисля да е един и същ ! А сумата е близка за целта ~9 милки
                нещо пристрастен ми се струваш с тези писания за греди, съчки и пръчки в чужди очички.
                ако драскам тук, то е само защото се опитвам да намеря отговор на въпроса дали продавача на 2.50 има още за продаване, другото не е интересно.
                иначе се старая да не си правя кумири и да не се влюбвам в акции, интересува ме колко време ще отнеме повторението на сценария от монбат
                относно етф- а - добре ще е да успеят с привличането на чужденци, макар че в плитки водни басейни относително големите кораби обикновено засядат.
                междувременно не може да се отрече приноса им за раздвижването и приятните възвратно-постъпателни движения, важно е да усетим кога ще е кулминацията и да не останем от булчинската страна.надявам се има поне няколко месеца дотогава

Коментар

Да е по точно ;-

07.11.2016 15:26 *659000 *2.891
                  07.11.2016 15:23 *500 *2.900
                  07.11.2016 15:18 *249076 *2.891
                  07.11.2016 15:12 *1919000 *2.891
                  Така и аз това бях казал - мина на три пакета Няма как да седнат да се разберат за цените с тези четири ПФта пък после да се прецакат. Все пак в тази договорка всяка страна си е защитила интереса предварително!

Коментар

- Не мога да се ориентирам правилно, след последния пост от Н.Василев, ще трябва време да се ориентираме. Другото което не знаем в тези Е. директиви, -какъв ли ще е срока за ребаланс ? -на колко време ще ги засичат?-, те и в момента са в "лозето" с двата крака.
                    За Фармата кой може да е сигурен кой на кого продаде,- само Чичо, ДВИ и участниците в зделката според мен !
                    на 07,11, мина големия пакет =2 828К.
                    на 09,11, мина като по голямото к-во бе около ~2 170, а Форти се раздрънка за продажба от Експат;- не мога да допусна , а и не подлежи на никаква логика такова твърдение . За това и не издържах дълго и реагирах остро !!!
                    Ако ме оборите , ще се извиня публично !

Да е по точно ;-

07.11.2016 15:26 *659000 *2.891
                    07.11.2016 15:23 *500 *2.900
                    07.11.2016 15:18 *249076 *2.891
                    07.11.2016 15:12 *1919000 *2.891

а на 09,11, сделките в цена 2,501 до 2,50 са над 110 броя като най големите
                    са тези -

09.11.2016 16:29 *321435 *2.500
                    09.11.2016 16:29 *400 *2.500
                    09.11.2016 16:29 *600000 *2.500
                    ........
                    .........
                    09.11.2016 16:30 *534800 *2.500

Мисля че не Експат са продавали, биха си намерили купувач предварително.
                    Last edited by inta53; 13.11.2016, 16:58.

Коментар

- Не мога да се ориентирам правилно, след последния пост от Н.Василев, ще трябва време да се ориентираме. Другото което не знаем в тези Е. директиви, -какъв ли ще е срока за ребаланс ? -на колко време ще ги засичат?-, те и в момента са в "лозето" с двата крака.
                      За Фармата кой може да е сигурен кой на кого продаде,- само Чичо, ДВИ и участниците в сделката според мен !
                      на 08,11, мина големия пакет =2 828К.
                      на 09,11, мина като по голямото к-во бе около ~2 170,
                      а Форти се раздрънка за продажба от Експат;- не мога да допусна , а и не подлежи на никаква логика такова твърдение . За това и не издържах дълго и реагирах остро !!!

Написах това имайки предвид , че не виждаш гредата в своето око, а тръгна да вадиш прашинка от окото на ближния !
                      Скоро няма да се види по отчетите на Фармата /освен ако официално не обявят/, дали са продали от обратно изкупените акции, за придобиването на "Вета Фарма. " , а посредника мисля да е един и същ ! А сумата е близка за целта ~9 милки
                      Last edited by inta53; 13.11.2016, 11:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                        може да се погледнат и правилата на фонда - чл.9 ал.9
                        Да ,само че там е написано "при независещи от управляващото дружество причини",а в случая причините са изцяло зависещи от тях ми се струва......въпреки това би трябвало да е същото .Благодаря!

Коментар

- продажба от Експат;- не мога да допусна , а и не подлежи на никаква логика такова твърдение ....
                          салфетна методика за проверка:
                          брой на акциите по позиция на 9.11. умножено по Δ ( цена затваряне на 9.11.минус цена на 8.11.)
                          така получавам печалба/загуба от всяка позиция и сборувам
                          получавам обща загуба по 15-те малко над 710 хил.лв.,ако броя акции е без промяна спрямо 8.11.

колко реално им пада НСА ?
                          1.1267 лв. - 1.0734лв., умножено по 22 млн.е над 1.17млн.лв. спад на нетни активи на 9.11.
                          1.17млн - 710хил= 460хил.лв.е разликата,ако бяха пасували
                          на 8.11. Софарма затваря на 2.90 , а на 9.11. - на 2.73лв
                          разликата е 17 стинки
                          продавач на 2.50 в продължение на няколко минути е само бенча(съвпадение може би)

както и да е, може и да греша някъде, а може и да са били притиснати от обстоятелствата (нещо да се е разсъхнало), така или иначе няма да си кажат, но темата е интересна за имащите тук.
                          да им пожелаем успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                            Според мен просто трябва да го попитаме в темата за Експат......!
                            може да се погледнат и правилата на фонда - чл.9 ал.9

Коментар

За Фармата кой може да е сигурен кой на кого продаде,- само Чичо, ДВИ и участниците в зделката според мен !
                              на 09,11, мина като по голямото к-во бе около ~2 170, а Форти се раздрънка за продажба от Експат;- не мога да допусна , а и не подлежи на никаква логика такова твърдение . За това и не издържах дълго и реагирах остро !!!
                              Според мен просто трябва да го попитаме в темата за Експат......!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                                не знам дали са продавали на загуба или печалба, но е факт, че падането на НСА на 1 дял на 9.11. спрямо 8.11. е доста непропорционално на портфейла им
                                имаха 37% кеш и покачване по 2 сравнително тежки позиции- Албена и ИХЛБ

имаш, предполагам, портфейла им на 9.11. и цени на затваряне на 15-те позиции на 9.11. спрямо 8.11., както и НСА на дял за двата дни (може и аз да греша, всеки може да поизтормози калкулатора)
                                ако са пасували на 9.11., без да търгуват, то трябваше да инкасират по-нисък спад, според мен
                                поне не са купували на 2.50, защото Софарма затвори на 2.73
                                приятна вечер!

Коментар

Working...
                                X