IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    "На 01.02.2017 г. получихме уведомление съгласно чл. 151, ал. 3 от ЗППЦК, придружено от коригирано търгово предложение по чл. 149, ал. 6 от ЗППЦК от „Софарма" АД, за закупуване акциите на останалите акционери на „Унифарм” АД на цена от 4.35 лв. на акция.

“Софарма” АД, в качеството си на търгов предложител заявява, че не притежава 1 342 234 броя акции, представляващи 22.37% от общия брой обикновени акции с ISIN код BG1100154076 и от гласовете в Общото събрание на “Унифарм” АД и отправя настоящото Предложение към останалите притежатели на обикновени акции на “Унифарм” АД с цел тяхното придобиване."
    Като видя тази новина все си спомням как през 2010 Софарма купи акциите на Донев в Унифарм на цена от 6.60/акция. Мисля че такива действия трудно се забравят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
      На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че на 31.01.2017 год. на основание чл.262д и сл. от Търговския закон “МЕДИКА” АД, преобразуващо се дружество, и “СОФАРМА” АД, приемащо дружество, са сключили Договор за преобразуване чрез вливане. С договора за преобразуване чрез вливане се урежда начинът, по който ще се извърши преобразуването чрез вливане на “МЕДИКА” АД в “СОФАРМА” АД, и произтичащите от това последици за преобразуващото се и за приемащото дружество. Справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества е определена въз основа на общоприети оценъчни методи. Въз основа на справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества се формира съотношение на замяна от 0,9486, което означава, че една акция на преобразуващото се дружество “МЕДИКА” АД следва да се замени с 0,9486 акции на приемащото дружество “СОФАРМА” АД. Дружествата са назначили проверители, чието заключение е необходимо преди подаване на документите за преобразуване в КФН. Към настоящия момент Зам.-председателят на Комисия за финансов надзор, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност” не е издал одобрение по чл. 124 от ЗППЦК на договора за преобразуване, на докладите на управителните органи по чл. 262и от Търговския закон и на доклада на проверителя по чл. 262м от Търговския закон.
      напълно очаквано, след смяната на СтоенчУ. До края на 2017 Уни и Медика ще са само спомен.....

Коментар

• На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че на 31.01.2017 год. на основание чл.262д и сл. от Търговския закон “МЕДИКА” АД, преобразуващо се дружество, и “СОФАРМА” АД, приемащо дружество, са сключили Договор за преобразуване чрез вливане. С договора за преобразуване чрез вливане се урежда начинът, по който ще се извърши преобразуването чрез вливане на “МЕДИКА” АД в “СОФАРМА” АД, и произтичащите от това последици за преобразуващото се и за приемащото дружество. Справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества е определена въз основа на общоприети оценъчни методи. Въз основа на справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества се формира съотношение на замяна от 0,9486, което означава, че една акция на преобразуващото се дружество “МЕДИКА” АД следва да се замени с 0,9486 акции на приемащото дружество “СОФАРМА” АД. Дружествата са назначили проверители, чието заключение е необходимо преди подаване на документите за преобразуване в КФН. Към настоящия момент Зам.-председателят на Комисия за финансов надзор, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност” не е издал одобрение по чл. 124 от ЗППЦК на договора за преобразуване, на докладите на управителните органи по чл. 262и от Търговския закон и на доклада на проверителя по чл. 262м от Търговския закон.

Коментар

• "На 01.02.2017 г. получихме уведомление съгласно чл. 151, ал. 3 от ЗППЦК, придружено от коригирано търгово предложение по чл. 149, ал. 6 от ЗППЦК от „Софарма" АД, за закупуване акциите на останалите акционери на „Унифарм” АД на цена от 4.35 лв. на акция.

“Софарма” АД, в качеството си на търгов предложител заявява, че не притежава 1 342 234 броя акции, представляващи 22.37% от общия брой обикновени акции с ISIN код BG1100154076 и от гласовете в Общото събрание на “Унифарм” АД и отправя настоящото Предложение към останалите притежатели на обикновени акции на “Унифарм” АД с цел тяхното придобиване."

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Ама за приходите от продажби пак нищо не каза! Айде кажи и за тях нещо де! Знам, че ти е болна тема, но опитай!
            Здравей Софикс - ами какво да ти кажа, там не виждам нещо ново което да не знаем от месеци?!?! Какво ново искаш да ти кажа - да продажбите са паднали с над 5% и това го знаехме още НОЕМВРИ. И въпреки този факт управлението на компанията е успяло да направи 25 684 000лв оперативна печалба при 25 137 000лв за 2015 - че защо да продават с повече, като и с 10млн по-малко пак успяха да докарат същата, че и по-добра рентабилност. Важното е че намалиха значително разходите, важното е че оптимизираха солидно дълговете(дългосрочните падат с 23%, а краткосрочните падат с 30%), важното е че имат EBITDA/Приходи от продажби 24,1%, също важно за мен е че Донев Холдинг и Телекомплект и Втория по големина ПФ и г-н Донев като ФЛ са купували акции на компанията през годината! Също много ми хареса че делът им в Лавена, която напоследък се справя страхотно, вече мина 11% и че са подкрепили новия ЕТФ с 80бона, а продажбите мда продажбите и те ще тръгнат - нека ги обсъждаме пак края на 2017 и още по-добре средата на 2018

п.п. Донев сам е купил 246 600бр акции през годината, дали Такев вярва и е купил толкова от БФБ АД

Коментар

• Все му е тая на ортака Тони от какво си прави Софарма печалбата стига да може да го повтаря пак и пак. Финансови оперции - финансови. Вашите печалби от продажба на аналгин ли са?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ех ама си лош де, не му разваляй настроението
                Вие пък, 10млн. разлика на проблем ще го правите

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Ама за приходите от продажби пак нищо не каза! Айде кажи и за тях нещо де! Знам, че ти е болна тема, но опитай!
                  Ех ама си лош де, не му разваляй настроението

Коментар

Доволен съм! Много добър отчет, като отчитам средата. Приходите от дивиденти продължават да растат, задълженията намаляват, доста са оптимизирани разходите(сякаш видях и силно редуциран персонал, т.е. разходи за заплати), а в същото време добра печалба!
                    Браво - от тук само нагоре!
                    Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                      http://www.investor.bg/files/bulleti...319dc67d93.pdf

.... изглежда, че печалбата е повече от очаквано?
                      Доволен съм! Много добър отчет, като отчитам средата. Приходите от дивиденти продължават да растат, задълженията намаляват, доста са оптимизирани разходите(сякаш видях и силно редуциран персонал, т.е. разходи за заплати), а в същото време добра печалба!
                      Браво - от тук само нагоре!

Коментар

• http://www.investor.bg/files/bulleti...319dc67d93.pdf

.... изглежда, че печалбата е повече от очаквано?

Коментар

аз съм малко по-резервиран, все пак Пелагия в интервюто пред клуб З казва че ще са нужни още поне 3-4години до старта(ако стигнем до него).
                          По-скоро ми се иска да вярвам че СФТРД ще направят в Сърбия това, което направиха в БГ, а Сърбия си е равносилен пазар(да не говорим че имат само 2% роми в населението) и от там дано близките 1-2години пласират продукция на мама. Прибалтика и ЦИЕ са другите места от където чакам ръст на добрите новини, ще видим и какво ще стане с Украйна и Русия, а Табекса в УСА - е той ще е просто черешката на тортата
                          En attendant Godot.....трябва и някой да знае как да работи по въпроса!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Вярвам, че проекта с Табекс ще е успешен !!! Чакат ни добри времена !!!
                            аз съм малко по-резервиран, все пак Пелагия в интервюто пред клуб З казва че ще са нужни още поне 3-4години до старта(ако стигнем до него).
                            По-скоро ми се иска да вярвам че СФТРД ще направят в Сърбия това, което направиха в БГ, а Сърбия си е равносилен пазар(да не говорим че имат само 2% роми в населението) и от там дано близките 1-2години пласират продукция на мама. Прибалтика и ЦИЕ са другите места от където чакам ръст на добрите новини, ще видим и какво ще стане с Украйна и Русия, а Табекса в УСА - е той ще е просто черешката на тортата

Коментар

• Вярвам, че проекта с Табекс ще е успешен !!! Чакат ни добри времена !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
                                Много питаш Не те ли е страх, че някой Бик в атака може да те нарече серсем? Може да има, може и да няма - зависи кой е продавач/купувач. До колкото си спомням в някои случаи декларирането на определени действия са задължителни съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови средства.
                                без коментар

Коментар

Working...
                                X