IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и на мен посоката ми харесва
    Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• още надолу?
      хм, май ще превеждам кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pipbel
        Mалко ? На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%. Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко. 100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине. Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар. С изключение на дивидента...
        ++ )) просто исках да го кажа по-учтиво, за да не се дразнят хората, Иначе и аз имам все още))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Радвам се, че имам доста тук!
          Хайде ако ще излизат Ромфарм, да излизат и да чукнем 6-цата!
          Резултатите са на светлинни години от 2016! Браво на целия екип зад чичо Оги и на него естествено!

Без еднократните ефекти печалбата е нараснала двойно в сравнение с миналата година

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Mалко ?
            На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%.
            Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко.
            100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине.

Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар.
            С изключение на дивидента...
            дооообре де, ще видим
            аз съм за 100 мил

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Форти, показателите не вървят линнейно все нагоре, мисля второто полугодие малко занижаваха темпа (за измението на темпа говорим а не за абсолютна стойност - утчонявам го за да няма объркване) може да е и заради еднократни събития тип дивидент, летни отпуски или т.н. но с линейна апроксимация не се получаваше добра прогноза за крайния резулт.))
              Mалко ?
              На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%.
              Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко.
              100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине.

Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар.
              С изключение на дивидента...

Коментар

• +1!!!
                Така резултатът достига 30 млн. лв. консолидирана печалба за първото полугодие

Коментар

• който се чувства акционер - прави тънки сметки
                  партньорите подкрепят бизнеса

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ей, голямо сриване..някакви си 3-4% след като се е надула двойно през годината.
                    Да, отчета е добър и всичко изглежда розово.
                    В тая връзка е и въпроса ми.
                    След като всичко е ок - толкова ли не се намери един фен да се престраши и да попита чичото няма ли пусне нещо повече като дивидент ?
                    Макар и след доста години - не сме му забравили неизпълнените обещания за 60% от профита. Хубаво е да си ги спомни.
                    Да се надяваме че не е толкоз свидлив и не му се вижда огромен % на фф и на ромофармите.

Щото сега див.д-ст на тева и софармата е една и съща след като онези ги резнаха скоро 3/4, а тук е увеличена. Пък и тева имат в пъти по голям рейшо дълг/ебитда. Срамота си е тези 2% тука.

Имам малко, както обичаш ти да казваш 100бр...
                    Привет,
                    ами според мен за резултатите си е незаслужен спад в цената, но и зависи КОЙ излиза през ПФБК . "Надула" - точно тази дума тук не бих използвал, защото и резултатите се много по-добри и е нормално цената да ги гони(дори не поглеждам към СПИДИ, ЦЕНХЛ, ХЕС и МСХ и т.н.)!
                    Колкото до въпроса ти аз го попитах. Отговори, че има други компании от групата, които са дивидентно ориентирани - явно тук ще се фокусират в ръст на продажбите и растеж! Но аз и от тазгодишния бях приятно изненадан
                    Поздрави и успех!

п.п. имам 100бр и днес клъвнах малко от ПФБК

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Форти, показателите не вървят линнейно все нагоре, мисля второто полугодие малко занижаваха темпа (за измението на темпа говорим а не за абсолютна стойност - утчонявам го за да няма объркване) може да е и заради еднократни събития тип дивидент, летни отпуски или т.н. но с линейна апроксимация не се получаваше добра прогноза за крайния резулт.))
                      за мен тенденцията е ясна
                      да изчакаме края на годината и да видим EBITDA над 100 мил лева ???? става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Хубав отчет-БРАВО!

"Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се увеличава с 13,3 млн. лв. или с 37%, като през първото полугодие на 2017 г. тя е в размер на 48,8 млн. лв. в сравнение с 35,5 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г. Главните причини за този ръст е стабилизацията на икономическата среда в основните износни пазари и оптимизацията на оперативната дейност на Дружеството.
                        Печалбата от оперативна дейност се увеличава с 11,7 млн. лв. или с 53%, достигайки 33,7 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. спрямо 22,1 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г.
                        Нетната печалба се увеличава с 3,7 млн. лв. или със 14%, достигайки 30 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. в сравнение с 26,3 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г."

п.п. личи си че ДВИ-то ни е в отпуск, на 3-та страница все още се водят 18% на ФКК или са изкупили акциите на Ромфарм без да знаем?

п.п.п. Да видим до къде ПФБК ще срине пазара при този резултат с П/Е 10-11, но искам да напомня че в петък г-н Донев е на пазара
                        Ей, голямо сриване..някакви си 3-4% след като се е надула двойно през годината.
                        Да, отчета е добър и всичко изглежда розово.
                        В тая връзка е и въпроса ми.
                        След като всичко е ок - толкова ли не се намери един фен да се престраши и да попита чичото няма ли пусне нещо повече като дивидент ?
                        Макар и след доста години - не сме му забравили неизпълнените обещания за 60% от профита. Хубаво е да си ги спомни.
                        Да се надяваме че не е толкоз свидлив и не му се вижда огромен % на фф и на ромофармите.

Щото сега див.д-ст на тева и софармата е една и съща след като онези ги резнаха скоро 3/4, а тук е увеличена. Пък и тева имат в пъти по голям рейшо дълг/ебитда. Срамота си е тези 2% тука.

Имам малко, както обичаш ти да казваш 100бр...

Коментар

• Форти, показателите не вървят линнейно все нагоре, мисля второто полугодие малко занижаваха темпа (за измението на темпа говорим а не за абсолютна стойност - утчонявам го за да няма объркване) може да е и заради еднократни събития тип дивидент, летни отпуски или т.н. но с линейна апроксимация не се получаваше добра прогноза за крайния резулт.))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Хубав отчет-БРАВО!

"Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се увеличава с 13,3 млн. лв. или с 37%, като през първото полугодие на 2017 г. тя е в размер на 48,8 млн. лв. в сравнение с 35,5 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г. Главните причини за този ръст е стабилизацията на икономическата среда в основните износни пазари и оптимизацията на оперативната дейност на Дружеството.
                            Печалбата от оперативна дейност се увеличава с 11,7 млн. лв. или с 53%, достигайки 33,7 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. спрямо 22,1 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г.
                            Нетната печалба се увеличава с 3,7 млн. лв. или със 14%, достигайки 30 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. в сравнение с 26,3 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г."

п.п. личи си че ДВИ-то ни е в отпуск, на 3-та страница все още се водят 18% на ФКК или са изкупили акциите на Ромфарм без да знаем?

п.п.п. Да видим до къде ПФБК ще срине пазара при този резултат с П/Е 10-11, но искам да напомня че в петък г-н Донев е на пазара
                            Резултатите са силно възходящи. Предполагам, че тенденцията ще продължи и през второто полугодие.

Коментар

• Хубав отчет-БРАВО!

Last edited by tony1975; 29.08.2017, 18:37.

Коментар

• Да не започна по рано традиционото октомврийско разпродаване?

Коментар

Working...
                                X