If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Mалко ? На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%. Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко. 100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине. Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар. С изключение на дивидента...
++ )) просто исках да го кажа по-учтиво, за да не се дразнят хората, Иначе и аз имам все още))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Радвам се, че имам доста тук!
Хайде ако ще излизат Ромфарм, да излизат и да чукнем 6-цата!
Резултатите са на светлинни години от 2016! Браво на целия екип зад чичо Оги и на него естествено!
Mалко ?
На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%.
Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко.
100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине.
Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар.
С изключение на дивидента...
Форти, показателите не вървят линнейно все нагоре, мисля второто полугодие малко занижаваха темпа (за измението на темпа говорим а не за абсолютна стойност - утчонявам го за да няма объркване) може да е и заради еднократни събития тип дивидент, летни отпуски или т.н. но с линейна апроксимация не се получаваше добра прогноза за крайния резулт.))
Mалко ?
На индивидуалнa база за последните 10г почти двойно по малка ебитда се генерира Н2 спрямо Н1. 64 към 36%.
Eдинственото изключение когато н2 е било малко по добре от н1 е било 2008, знаем що за година бе. Е ,на консолидирана леко се изглаждат, ма наистина леко.
100м ебитда определено си е към фантазиите, лично не очаквам повече от 75м консолидирана ебитда за 2017, 80 би било похвално ако мине.
Все таки ( както и Тони спомена в преден пост) в сравнение с хиперболизираните картони из стара планина и другаде, както и спрямо братчедите из групата мама си остава една разумно оценена акция за тоя пазар.
С изключение на дивидента...
Ей, голямо сриване..някакви си 3-4% след като се е надула двойно през годината.
Да, отчета е добър и всичко изглежда розово.
В тая връзка е и въпроса ми.
След като всичко е ок - толкова ли не се намери един фен да се престраши и да попита чичото няма ли пусне нещо повече като дивидент ?
Макар и след доста години - не сме му забравили неизпълнените обещания за 60% от профита. Хубаво е да си ги спомни.
Да се надяваме че не е толкоз свидлив и не му се вижда огромен % на фф и на ромофармите.
Щото сега див.д-ст на тева и софармата е една и съща след като онези ги резнаха скоро 3/4, а тук е увеличена. Пък и тева имат в пъти по голям рейшо дълг/ебитда. Срамота си е тези 2% тука.
Имам малко, както обичаш ти да казваш 100бр...
Привет,
ами според мен за резултатите си е незаслужен спад в цената, но и зависи КОЙ излиза през ПФБК . "Надула" - точно тази дума тук не бих използвал, защото и резултатите се много по-добри и е нормално цената да ги гони(дори не поглеждам към СПИДИ, ЦЕНХЛ, ХЕС и МСХ и т.н.)!
Колкото до въпроса ти аз го попитах. Отговори, че има други компании от групата, които са дивидентно ориентирани - явно тук ще се фокусират в ръст на продажбите и растеж! Но аз и от тазгодишния бях приятно изненадан
Поздрави и успех!
Форти, показателите не вървят линнейно все нагоре, мисля второто полугодие малко занижаваха темпа (за измението на темпа говорим а не за абсолютна стойност - утчонявам го за да няма объркване) може да е и заради еднократни събития тип дивидент, летни отпуски или т.н. но с линейна апроксимация не се получаваше добра прогноза за крайния резулт.))
за мен тенденцията е ясна
да изчакаме края на годината и да видим EBITDA над 100 мил лева ???? става ли?
"Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се увеличава с 13,3 млн. лв. или с 37%, като през първото полугодие на 2017 г. тя е в размер на 48,8 млн. лв. в сравнение с 35,5 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г. Главните причини за този ръст е стабилизацията на икономическата среда в основните износни пазари и оптимизацията на оперативната дейност на Дружеството.
Печалбата от оперативна дейност се увеличава с 11,7 млн. лв. или с 53%, достигайки 33,7 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. спрямо 22,1 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г.
Нетната печалба се увеличава с 3,7 млн. лв. или със 14%, достигайки 30 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. в сравнение с 26,3 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г."
п.п. личи си че ДВИ-то ни е в отпуск, на 3-та страница все още се водят 18% на ФКК или са изкупили акциите на Ромфарм без да знаем?
п.п.п. Да видим до къде ПФБК ще срине пазара при този резултат с П/Е 10-11, но искам да напомня че в петък г-н Донев е на пазара
Ей, голямо сриване..някакви си 3-4% след като се е надула двойно през годината.
Да, отчета е добър и всичко изглежда розово.
В тая връзка е и въпроса ми.
След като всичко е ок - толкова ли не се намери един фен да се престраши и да попита чичото няма ли пусне нещо повече като дивидент ?
Макар и след доста години - не сме му забравили неизпълнените обещания за 60% от профита. Хубаво е да си ги спомни.
Да се надяваме че не е толкоз свидлив и не му се вижда огромен % на фф и на ромофармите.
Щото сега див.д-ст на тева и софармата е една и съща след като онези ги резнаха скоро 3/4, а тук е увеличена. Пък и тева имат в пъти по голям рейшо дълг/ебитда. Срамота си е тези 2% тука.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
"Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се увеличава с 13,3 млн. лв. или с 37%, като през първото полугодие на 2017 г. тя е в размер на 48,8 млн. лв. в сравнение с 35,5 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г. Главните причини за този ръст е стабилизацията на икономическата среда в основните износни пазари и оптимизацията на оперативната дейност на Дружеството.
Печалбата от оперативна дейност се увеличава с 11,7 млн. лв. или с 53%, достигайки 33,7 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. спрямо 22,1 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г.
Нетната печалба се увеличава с 3,7 млн. лв. или със 14%, достигайки 30 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. в сравнение с 26,3 млн. лв. през първото полугодие на 2016 г."
п.п. личи си че ДВИ-то ни е в отпуск, на 3-та страница все още се водят 18% на ФКК или са изкупили акциите на Ромфарм без да знаем?
п.п.п. Да видим до къде ПФБК ще срине пазара при този резултат с П/Е 10-11, но искам да напомня че в петък г-н Донев е на пазара
Резултатите са силно възходящи. Предполагам, че тенденцията ще продължи и през второто полугодие.
Коментар