IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много теории на конспирацията. Корекцията е част от временната корекция на пазара (прояви се в почти всички акции) и пряк ефект от продадените обратно изкупени акции от Софарма и продаваните за балансиране спрямо новия дял в Софикса от Фонда. Дотук Софарма си изигра блестящо картите с обратно изкупените акции за придобиване на вливащите дружества, сега трябва да си платим цената, като поемем реакцията на пазара и за продаването на излишните. Новите акционери не са поради големия мерак на мажоритаря да даде шанс на повече да влязат в позицията, те са от предоставените от обратно изкупените акции на бившите акционери на Медика. Голямата част от изръсените количества, които няма как да не се отразят на пазара, са купени от Огнян Донев и инвестиционното му дружество мажоритар, както и от дребни инвеститори по позицията. Въобще не говорим за малки количества за Донев и неговата фирма, говорим за над 200 хил. акции,което лесно може да се установи от всички уведомления. Ако той искаше да остави акцията да падне, в името на бъдещо излизане на голям акционер (отново конспирация), просто нямаше да изръси над 900 хил. лв. лични средства и да купува на нива от 4,60-4.80. Тогава можеше да купува на много ниски цени. Като спре изсипването по позицията, нещата ще стоят различно.
    Елана има добри анализи на позицията, те са за цел 5,20 при доста и аргументирана оценка към януари 2017 г. Тя дори и може да се преразгледа, защото има много нови обстоятелства от 2017 г. (вливания, увеличени продажби) като за 2017 г. прогнозираните печалби са почти направени само за 6 месеца.

Не препоръчвам на никого нищо за инвестиции, препоръчвам само да се пие хубаво българско вино (най-вече купажно) и крафт бира.

Коментар

• И при мен това показва )))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не те занасям, от "твоя отбор" съм, По нова година ми беше рано
        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Факт е че спада е доста агресивен! 50 дневната е вече пробита и вече се насочваме към 100дневната. Мисля си, че каквото ще става ще го видим този месец

Коментар

• Бик в атака, харесва ли ти движението!? )
            Не е препоръка... !!!

Коментар

• лесно се пише анонимно, много лесно
              пак се направи опит за някакво криво изказване, но май отгоре нещо му казаха ....

Коментар

• Не може да очакваме, че Ромфарм не знаят какво трябва да направят, за да напуснат компанията.
                Въобще не допускам, че те си мислят да продават на малки акционери като нас и да сринат цената без резултат за големи обеми.
                Ще си намерят кой да купи пакета, може и на части.
                Те също гледат развитието на Софарма и предполагам чакат цена. Някой знае ли каква цена търсят???
                Не мога да намеря причина да смятате, че някой ще срива цената на друг, който иска да продава. Нали никой не е поемал ангажименти да поддържа някаква определена цена във времето?
                Много мистерии се изписаха тук, но май няма нито една точна или близка до реалността - мое мнение !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Интересни наблюдения имат някои момчета по-надолу!
                  До сега съм виждал движения на г-н Донев по пазара, като учатието на инсайдъри се усещаше в цената на СФТРД и СФИ, но винаги съм мислил че СФАРМ е твърде голяма и тук само помагат с ликвидността. Ще става някаква.... гледаме мача!

п.п. аз символиката я схващам - въпроса е че малките покупки на сем. Доневи са знак към нас, но бутането на цената към даден ценови диапазон от самата компания ч/з обратно-изкупените е знак(договорка) за някой друг
                  Знак е към инвеститорите който не напускат да знаят какво ги чака ако не слушкат и тръгнат да напускат и ако слушкат ...
                  Големите Де.....

Коментар

• Интересни наблюдения имат някои момчета по-надолу!
                    До сега съм виждал движения на г-н Донев по пазара, като учатието на инсайдъри се усещаше в цената на СФТРД и СФИ, но винаги съм мислил че СФАРМ е твърде голяма и тук само помагат с ликвидността. Ще става някаква.... гледаме мача!

п.п. аз символиката я схващам - въпроса е че малките покупки на сем. Доневи са знак към нас, но бутането на цената към даден ценови диапазон от самата компания ч/з обратно-изкупените е знак(договорка) за някой друг

Коментар

• Спекуланта, според мен на 50 стинки по-надолу има вероятност за двойно-по-добра подкрепа
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Тук някъде около 4.55лв трябва според мен да се появи подкрепа и да свърши корекцията или по точно предишната съпротива да стане подкрепа.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          Наистина не знам причини за намесата на Донев, -но виждам съвпадения с 2014г. есента !
                          След вливането на Севтополиса , всички бяха с нагласа за ръст , аз тога и разпродавах с цел Зл. лев .
                          Сега след Медика идва този спад ( поне е ограничен до 30,09,- не че няма да се намерят вратички),
                          но нямам идея на къде да преструкторирам. -Дано не съм прав в присънтимана си!
                          Спомням си защото тогава отигравах Севтополис. Тогава се появяви ефекта от конфликта Русия -Украйна и това доведе до спада.

Коментар

• Наистина не знам причини за намесата на Донев, -но виждам съвпадения с 2014г. есента !
                            След вливането на Севтополиса , всички бяха с нагласа за ръст , аз тога и разпродавах с цел Зл. лев .
                            Сега след Медика идва този спад ( поне е ограничен до 30,09,- не че няма да се намерят вратички),
                            но нямам идея на къде да преструкторирам. -Дано не съм прав в присънтимана си!

Коментар

• Ако гледате голямата картина а не седмични движения ще видите че има логика. За тази година имаме в момента 50% ръст на капитализацията или около 200 млн лева ръст което за БФБ е огромен ръст! 200 млн лева ръст!

Нормално е да има лека корекция все пак Донев вижда че при 4.90 оборота доста падна за втората най ликвидна акция на пазара та е време за лека корекция която да вкара нови акционери и която цели да вдигне оборота според мен.

Колко време и до къде ще стигне тази корекция зависи от Донев и пазара! Друга тема е ако излизат ромфарма както спекулират няколко човека във форума но аз поне нямам подобно инфо или виждане на ситуацията. Фундамента е силен и акцията ще е атрактивна но мисля че и 50% ръст за година за голям кап на БФБ е огромно постижение.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Тони ,кой пак излиза от Фармата ,кой пак му е криФ добрия мааажо А?
                                Обикновено чичо Оги първи започва продажбата като чуе предложението за покупка на някой от неговите партньори...
                                Грамърси беше най корав в действията си и във времето....
                                Успех в инвестицията на 100 те акции..!

Коментар

Working...
                                X