Първоначално изпратено от Tony
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
не разбрах защо си разочарованнезнам как по-добре да го кажа. ще пробвам с пример - имам и партньорско участие - в действаща фирма, дял от капитал и какво от това - на големия партньор му дреме за ракетата, , за малките остават изгорелите газове )))) значи в началото възгласи - ракета, ракета, 2017,. 2018 ...- а ракетата с обратен завой!?
но винаги има и по-зле - както беше при севтополис)) сега все пак е по-добре ))). Но имаме вече тренинг, бързо реагирахме
Има и други места разбира се, това нито е единственото, нито център на вселената))) - ако маджовеца даде премия заради риска - ок, може да се изчака да се донаиграе, пък ако не даде премия - здраве да е (както каза софикс) ))) маджовци да искаш на бфб!?)))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Стига бе, колеги, няма нищо ново или необичайно в политиката на Софарма по отношение на собствените акции. Процесът се е случвал нееднократно и аз не виждам причина да не го помните, след като се е случвал след кризата. Долу виждате заглавие от 2013 г., същото като днешното. Ровете поне в Гугъл. Протокилите от ОС са все още достъпни. Бе погледнете графиката в краен случай даже без инструментариума на техническия анализ.
Добра, лоша - хватката я оценява пазарът. Като имаш 5 читави компании на БФБ и си улучил едната от тях, вероятността тя да те улучи в неудобна поза е значителна. В края на краищата преди месец и нещо пазарът усети мощта на чичо по друга свързана позиция, дето даже не е особено читава. Но както и някой отбеляза по-надолу - важното е, че има емоции. Флуктуациите на цената създават определени възможности...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Технически анализатор Разгледай мнениети радваш ли се когато акциите ти поевтиняват?
Коментар
� -
При толкова много метеорити 2-3месеца може да не са достатъчни...
Искаш коментар... какво да ти кажа.
Според статията на Мъро се оказва, че СФАРМ се превръща в спекулант със собствени акции, което не ми харесва много. Да рационално е да продадеш скъпо и после да купиш евтино, но ми звучи малко спекулантско за най-синия чип на БФБ. За 100-200 изкупени акции се разцепват от съобщения, а да няма и гък за продадени половин милион... дали не е пропуск на автора на статията и това са завъртени акции за акционери от Медика и Уни, каквато бе идеята на това изкупуване... казва ли ти някой!?!?
И на мен ми се иска да виждам и тук, като при Монбат - замах и покупки на фирми в Германия, Африка и Италия, а не някакви плюнки в Троян и Търново, но приемам че мениджмънта е решил, че през последните години е пропуснал големи пробойни в работещата сега система и е решил да оптимизира първо тях! При Монбат всъщност може да са останали едни пари от офертата за ЧЕЗ, на които да търсят друга реализация след като не им е харесала цената на продавача
Иначе такива флуктуации на месечна база не ме притесняват! Докато резултатите се подобряват, докато бизнеса расте и докато се чувствам част от нещо ...ще си ги държа!
Поздрави и успех!Last edited by tony1975; 26.09.2017, 20:07.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеГледаме напред Форти - освен това, както и ти каза - нали нямаме нищо против ниските цени!?, ощетен - не, разочаравание по-скоро))) _- нали беше обявил за ракетата-2017 !?!? това имах предвид - споделено разчарование с партньор
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Фортизащо се чувстваш ощетен или засегнат както го написа?Не е препоръка... !!!
Коментар
� -
Гледаме напред Форти - освен това, както и ти каза - нали нямаме нищо против ниските цени!?,Първоначално изпратено от Tony1975може да кажем, че е спряла на станция МИР, за да изчака метеоритен дъжд и продължава!))
Не е препоръка... !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеракетата гръмна като чалънджър- да или не
защо се чувстваш ощетен или засегнат както го написа?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеракетата гръмна като чалънджър- да или не
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТони, нямах теб предвид, човече. Имах предвид форти, Моля не се чувствай засегнат. И аз съм от заегнатите всъщност, защото също не го очаквах. И какво все пак излиза че пак си купуват на 4,30-4,50 и няма да се учудим, ако се пласира купеното на 5 например.!?!? Затова им гледах на кафе на по-голямата част, като започнаха изпълненията. рекох си - внимателно с ракетата да не стане гаф на старта))))
да или не?
Коментар
� -
Тони, нямах теб предвид, човече. Имах предвид форти, Моля не се чувствай засегнат. И аз съм от заегнатите всъщност, защото също не го очаквах. И какво все пак излиза че пак си купуват на 4,30-4,50 и няма да се учудим, ако се пласира купеното на 5 например.!?!? Затова им гледах на кафе на по-голямата част, като започнаха изпълненията. рекох си - внимателно с ракетата да не стане гаф на старта))))Не е препоръка... !!!
Коментар
�
Коментар